професійна етика та поведінка в колективі

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем маюнка, 13 лис 2011.

1. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

доброго вечора, панове.

ось така тема про робочі моменти, рішення, які впливають на атмосферу в колективі, підпорядкування. що є етичним,а що ні.

насправді, вважаю клімат в компанії, де працюєш, дуже важливим - адже, саме на роботі проходить більша частина тижня.

що спонукало мене на те, щоб цю тему почати? - дуже просто :) прийшла я в свою компанію на порсаду помічника юриста 2 з невеликим роки тому. до мене працювала зубаста юристка, яка, втім, була ібльше зайнята складанням графіків своїх бізнес-зустрічей ніж самою роботою. а за нею лишилась її помічниця, яку, наевпно, зубаста вибирала так, щоб першу ніхто не заткнув за пасок. помічниця та, яка на момент мого приходу мала запис в трудовій "юрист", лишила справи на мене,і спокійно пішла в декрет, звідки повернулась минулого лютого - тобто. майже через іпвтора роки після уходу. за цей час я розвинула в компанії нов інапрямки діяльності, вдосконалювалась і вже маю свій відділ. тепер я - начальник юрдепартаменту. повернувшись з декрету, тепер моя підлегла не дуже напружується, щоб працювати якісно. замість домовлених 4 годин на день,я бачу її в кращому випадку години 3,5. заходячи в кабінет, нерідко помічаю, як на моніторі вмить згортається вікно "вконтактє". а завдання, на які я відводжу 2 дні, виконуються протягом 2 місяців. Гендиректор не хоче псувати стосунки в колективі,в т.ч. - сваритись із співробітницею з дитиною до 3-х років на руках. тому дозволяє всьому текти своєю течією.

і ось виходить ситуація - напруга зростає. зрештою,я змушена робити зауваження. від цього людина вдягає маску напускної святості та невинуватості, щось обіцяє, не виконує обіцянок,і все повторюється по колу.

з одного боку, оскільки я фактично приходила на її місце,і вона працювала до мене - мене це стримує в жорсткості. разом з тим, вічні відмовки про те, що не було з ким лишити дитину, коли в мені півофісу повернулись з декрету і у всіх все в порядку з дітьми, є як вирішити це питання і з ким їх лишити, виводять мене із себе. я не розумію дзвоників із повідомленнями про те, що "упс, мене не буде на роботі , - вибач", о 5 вечора...

ситуація неприємна, але на даному етапі я ще не дійшла межі, коли можу стати стервозним босом і влаштувати для неї умови, в яких вона або виправиться, або напише заяву на звільнення.

що скажете? бувають у вас такі "робочі моменти"? :)

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Бувають...

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Бувають, тільки в мене не пані з дитиною, а молода незаміжня дівчина, і не вкантактє, а фейсбук...

Ефективність роботи цілого відділу падає, оскільки за фейсбуками і фото не встигає робити основну роботу, не забезпечує плинності постачання, внаслідок чого наступні дві людини сидять без праці, що загрожує скороченням цих місць.

Шукаємо заміну, нема на то ради...

• Подобається Подобається x 2
  4. маюнка

я теж можу зайти пару разів на фейсбук для переключки уваги - але ж у мене робота моя завжди зроблена якісно атв строки.

і проблема не стільки у соцмережах, як у ставленні до роботи. як, наприклад, можна обіцяти, що зробиш завдання до кінця тижня,а закінчити - наступного місяця?

5. Un.Known

Абсолютно не соцмережах. В мене ще є пані, котра на телефоні висить постійно, але справляється - то й нічого.

Не думаю, що треба брати огляд на дітей - якщо їхня мама сама не думає про їхнє благополуччя, то чому за неї має думати працедавець?

6. маюнка

якось вимагати доповідні записки про запізнення і прогули не хочеться. та і бесіди виховні проводити з людиною, що за мене старша - якось незручно. але я все одно проводжу їх...

7. Un.Known

А прийдеться.

Це не тільки Ваші примхи, це Ваша кар’єра, відповідно Ваше майбутнє.

8. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

якшо гена все влаштовує, то проблеми немає.
    всі недопрацювання по її вині - прямо так і висвітлюються.

9. маюнка

всі недоопрацювання з її вини відпрацьовуються мною та іншими моїми дівчатами іноді до 3 ранку та на вихідних. ну або без затримок на роботі, але зі скандалами від клієнтів

10. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

одним словом треба з геном говорити, налаштувати його провести, можливо спільну, виховну бесіду, навіть з погрозою звільнення підлеглої....

на це треба дивитися позитивно, це теж досвід - і він необхідний.

а робота, вона не вовк ( в ліс не втече. Завши буде, і пересиджувати на роботі через недопрацювання інших... хто се компенсує ?

11. Levko

Levko Well-Known Member

Милісь ставиться вище як суд...:)

12. coolzak

coolzak Well-Known Member

Маюнко-ця підлегла доросла людина-не розуміє після однієї двох розмов-допобачення і все.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Це є найлегший вихід з ситуації. Але чи найкращий...?

14. coolzak

coolzak Well-Known Member

це робота а не виховний заклад-якщо хтось не розуміє що правильно а що ні в зрілому віці то тільки допобачення-не тягнеш обовязків примуть іншого хто дасть раду.Наприклад тут(Канада) все просто-усне попередження.потім листом а потім звільнення.Причому як звільнять за невиконання обовязків то допомоги по безробіттю нема

15. Un.Known

Левко, а як же:"Раби, слухайтеся в усьому тілесних панів, і не працюйте тільки про людське око, немов підлещуючись, але в простоті серця, боячися Бога!
    І все, що тільки чините, робіть від душі, немов Господеві, а не людям! " ?(Колосянам, 3 22-23)

Зрештою, поведінка в колективі - не тільки поведінка підлеглих щодо керівника, але і стосунки між собою. В жіночому колективі це щось...

16. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Ну це лікується швидко. До вас приходить сисадмін? У вас НЕТ роздається з одного сервера? Якщо так, то нехай закриє доступ до соцмереж і до купи сайтів, списки яких уже є готові і виложені в НЕТі. Щоб проконтролювати роботу нехай поставить на Вашому і її машинах radmin, або щось подібне. Пару прінтскрінів швидко збиває пиху і волання що багато робилося
    ну цейго, як казав колись один мій викладач: "Назвався грибом, лізь у кошик"

йо. Особливо коли натупив колега, а клієнт вз'єрошено вичитує тобі (бо начальник), і ще й вкінці, коли має доплатити сказав таке, що в малюнковому образі нагадує дулю. А тим часом на столі назбиралось рахунків на влєктрикугазводуспецодягканцтовари, уф як на милість тягне в той момент ))))

найкращий, це коли більшість побачить, що халява проходить, і по голові не стукають. Почнуть теж халявити, чіфу надоїсть не заробляти та сушити мозги і закриє справу по причині ледве не банкрутсва. І тоді всі гуртом підуть найкращим виходом із ситуації. Нє? :))
    Навскид готовий ствердити, Ви самі ніколи не погоджували з клієнтом роботи (яку мають виконати Ваші підлеглі) і не брали (не обов'язково в руки) з клієнта гроші. Спробуйте. Подивимось чи потягне на такі повчальні бесіди )

Колись на моє місце прийшов молодий хлопака. Теж був о який толерантний. Я йому причитав, що "в жалісливого лікаря пацієнти залишаться інвалідами". Не допомогло. Результат довго не забарився.
    Крім того, що розводити нюні, Ви ще маєте тримати лице перед клієнтами і робити свій імідж ефективного керівника. Шукайте свою "лінію інтерполяції" (сам графік коливається від кнута до пряника :) ) в роботі з підлеглими і не сильно переймайтесь тими, хто через власну лінь тягне всіх до низу

17. Levko

Levko Well-Known Member

Здається тема більше не про поведінку підлеглого, а в ставленні керівника до свого недисциплінованого підлеглого. Наталя Маюнка шукає поради як їй ставитися до такої своєї підлеглої.
    Тому тут більше пасує інше місце з Писання:

5 Раби, слухайтеся тілесних панів зо страхом і тремтінням у простоті серця вашого, як Христа! 6 Не працюйте тільки про людське око, немов чоловіковгодники, а як раби Христові, чиніть від душі волю Божу,
    7 (раби) служіть із зичливістю, немов Господеві, а не людям! 8 Знайте, що кожен, коли зробить що добре, те саме одержить від Господа, чи то раб, чи то вільний. 9 А пани, чиніть їм те саме, занехаюйте погрози, знайте, що для вас і для них є на небі Господь, а Він на обличчя не дивиться!Еф.6

Ключові місця підкреслені.
    Виявляється, що не тільки раб (підлеглий) може служити своєму пану, але й пан має можливість служити своєму рабові (підлеглому).

Найлегше людину звільнити, набагато важче полюбити цю людину, зав"язати з нею стосунки, дружбу, зрозуміти чому вона так поступає, допомогти людині змінитися. Для цього потрібні неабиякі зусилля, часто потрібно переступити через себе, через свої амбіції і т.п. Корона від цього точно не впаде з голови такого начальника, а навпаки ще міцніше буде триматися...

18. Un.Known

Ну тоді насамперед:"Блаження милостиві, бо вони помилувані будуть".

Але до якої межі має простиратись милість?

Мені здається, маюнка вже зробила досить. І у кожних стосунках є дві сторони.

"Слухайтесь ваших наставників та коріться їм, вони бо пильнують душ ваших, як ті, хто має здати справу. Нехай вони роблять це з радістю, а не зітхаючи, бо це для вас не корисне." (Євреям, 13)

19. Levko

Levko Well-Known Member

Маюнці краще знати і їй вирішувати...

20. Un.Known

Маюнка спитала
    А я сказала те, що думаю про ситуацію, мою оцінку поведінки обох сторін і власний варіант рішення.

А вирішувати - так, Маюнці, звісно.

а де твій аватар? :)