Проект "5-а ранку" (трансформація сови у жайворонка)

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем illia, 9 кві 2009.

?

Ви б вставали в 5ій ранку просто заради цікавості?

1. так, звичайно!

30,0%
  2. нііі, хіба би я здурів!

57,5%
  3. саме в цей час і встаю

12,5%
  1. illia

illia Well-Known Member

=День 1ий "Старт"=
    Сьогодні 9 квітня 2009 року і я розпочинаю проект "5а ранку". Суть проекту полягає в наступному: протягом 30и днів я намагатимусь прокидатись зранку рівно в 5:00. Незважаючи на вихідні, святкові дні, дні народження і т.д. Мета проекту вияснити на власному досвіді чи реально перетворитися із багаторічної сови на жайворонка. Які переваги дає життя після 00:00 уявлення вже маю, думаю, як і багато хто з вас. Тепер подивимось на світ з іншої сторони... вірніше сторона та ж, тільки, час інший.
    На момент, коли я пишу цей теХт більшість з вас нещодавно прокинулись і в темпі збираєтесь хто на роботу, а хто на навчання... а є й такі хто просто забив на все і продовжує солоденько спати. Зараз 07:29 ранку. Я вже вигуляв собаку, зробив ранкову пробіжку, прийняв душ, поголився, приготував сніданок і із задоволенням поїв, переглядаючи чергову серію Сімпсонів:). Поки що проект приносить тільки позитив! Проте подивимось як я буду почуватись вдень. Сподіваюсь не засну в несподівному місці в несподіваний час:)
    П.С... даний проект є ідеєю якогось дядька і взятий з його блога, по-моєму (якщо найду, то вставлю лінк), тому на оригінальність не претендую, all rights are NOT reserved, і т.д. і т.п. Я не став видумувати велосипед, а просто попбробую повторити те, що хотсь вже зробив :)Все. До наступного ранку!
    П.С.2. пост писав вдома, ромістив на форумі вже на роботі.
    П.С.3. сподіваюсь Модератори дозволять виділити, як окрему тему :) дякую

• Подобається Подобається x 17
  2. Мартин Боруля

Мартин Боруля Well-Known Member

Уважай не нарвись на хронічне недосипання. Якщо прокидаєшся так скоро то і спати тре лягати швидше!

• Подобається Подобається x 5
  3. illia

illia Well-Known Member

лягаю (намагатимусь) десь в проміжку 22:30 - 23:00. про сон, до речі, дуже цікаву інформацію прочитав... виявляється має величезне значення не скільки спати, а Як спати! ну але це для мене поки "из области фантастики" :)

• Подобається Подобається x 2
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Голосування сформульоване некоректно: "з цікавості" я б не вставав (робити більше нічого?), а прокидаюся о 5-й регулярно.

ІМХО, пізно. 21:00-22:00 год. -легке засинання.

• Подобається Подобається x 7
  5. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

Я обрала перший варіант в голосуванні, і не тому, що хотіла б вставати заради цікавості, а тому, що небуло іншого варіанту, який би підійшов мені. Стаю в 5 - 6 ранку щодня.
    Пропоную до голосування доплюсувати варіант "стаю в 5 ранку щодня".

• Подобається Подобається x 1
  6. asiana

asiana Well-Known Member

Ідея взагалі хороша... Пропоную вдосконалення: Відмічайтеся кожного ранку у цій гілці. О 5.15:) Тоді у Вас буде додатковий стимул. Можу Вас підтримати. І Вам відповідати:) О 5.18:)
    Тільки у мене є одне запитання. А для чого воно Вам? Тільки заради цікавості?;)

Чому? Неспокійний сон?

Я відповіла другим варіантом:))) Бо заради простої цікавості не варто себе мучити, я ТАК думаю;)

7. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

згідний з levandivka, також прокидаюся в 4-00, 5-00, але все одно, я щось з тим переходом на літній час і так ніяк виспатися не можу (коли б не лягав)!!!

• Подобається Подобається x 3
  8. illia

illia Well-Known Member

нажаль у 5:15 відписуватись не змможу, так як доступ до нету тільки на роботі.. а так з радістю б... ))
    ні, я маю на увазі, таку методу сну, коли людині вистачає всього декілька годин, щоб повністю відновитись. в деяких випадках 2 години!!!

9. asiana

asiana Well-Known Member

А як ми тоді перевіримо, що Ви не здалися?;)

Ааа... спати за методою... Цікаво. Мені часом вистачає 4-х.Я снів не бачу:) Навчилася:) Але якщо перед тим сиділа за компом - то і 8 замало. Голова важка, мов чавун.

• Подобається Подобається x 4
  10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Додано. Голосуйте.

• Подобається Подобається x 6
  11. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

Дякую! За додано і проголосувала!:)))

12. А зворотньої трансформації немає? :))) А то я теж раненько прокидаюсь.

13. sem41

sem41 Well-Known Member

Я люблю встати в 5-й ранку...весною або літом....супер. Правда гарно,особливо якщо ти ще й в місті і знаєш яке воно зазвичай. Але то буває тільки при нагальній потребі,тобто наразі можливо разів 5-6 протягом весни-літа.
    То не є проблемою для "сови",якщо в цьому є необхідність,АЛЕ: навіщо взагалі "птічку"(тобто сову) мучати?! Просто так? Щоб переконатися що Ви це зможете?:)

• Подобається Подобається x 8
  14. asiana

asiana Well-Known Member

А нащо? Це ж добре! Хто рано встає...:)

15. fuxx

fuxx Member

То може Вам треба засиджуватися допізна й вставати пізніше? ) Буде експеримент навпаки.

16. illia

illia Well-Known Member

=День 2ий=
    Другий ранок пройшов успішно.. 5:00.. без досипання ше "пари хвилин", як і в перший день. Не можу сказати, що дуже складно себе перебороти.. хоча можливо всі труднощі ще попереду ). На пробіжку вирішив не йти, так як ноги від незвички ще не "прийшли до тями". Зате трохи довше вигулював песика. Не знаю чому, але таке враження йому пофіг, коли вставати. Може, тому що, "потвора" відсипається цілий день?... Перші дві ночі експерименту спав із відкритим вікном, але ше таке враження занадто прохолодно, тому просто буду провітрювати спальню перед сном. І ще одне, треба обов"язково звечора планувати собі, що робити на наступний ранок інакше лажу по хаті сонний, не знаю чого вчепитись...

ніяк :) прийдеться Вам повірити на слово.
    Хіба можу бажаючих по телефону будити ))

ну.. впринципі це теж. Але основна мета подивитись, які переваги має ранковий стиль життя перед нічним. В плані самопочуття, в першу чергу, роботи, настрою, всього. Тобто, хочу подивитись, що в мені зміниться, якщо стану жайворонком.

• Подобається Подобається x 9
  17. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

до прокидання додайте харчування за аюрведою. На період кризи , суттєво зможете зміцнити здоров'я та зекономити на харчах. До речі, в мене почало діяти на 4 день.

Особисто я двох друзів заразив раннім прокиданням. Якимось дивним чином, вони повірили що зранку мозок ясніший і схильніший до розумової праці.

О, знайшов , аудіо: http://www.torsunov.ru/mp3.htm
    2. Что такое время. Режим дня - 21.2 Mb ( 2 ч. 4 мин.)
    http://www.zdorovyimir.com/audio/ajurveda%20-%20nauka%20o%20dushe/2.%20Chto%20takoe%20vremja.%20Rezhim%20dnja.mp3

http://www.torsunov.ru/public.htm
    Время
    http://www.torsunov.ru/publications/time.pdf

Наведу пару цитат:

Останнє редагування: 10 кві 2009
  18. illia

illia Well-Known Member

дякую за пост. аудіокнигу вже скачав.. ввечері обов"язково послухаю, а от що таке
    ... зараз погуглю )
    опишіть будь-ласка, як проходив процес адаптування до такого розпорядку... і який ефект?

• Подобається Подобається x 1
  19. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Весь сайт др. Торсунова присвячений стилю життя за Ауюрведою.

Другий лінк на книжку, останні глави присвяченні харчування. Основи харчування. Для прикладу:

20. illia

illia Well-Known Member

... попереду вихідні, сподіваюсь все буде по плану :scratch_one-s_head:

а де твій аватар? :)