Проблема ГМО для вас проблема?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем egoistka, 9 вер 2009.

1. egoistka

egoistka Well-Known Member

ГМО - Генети́чески модифици́рованный органи́зм
    Смотрели передачу о ГМО. Стало интересно и решили почитать в Интернете. Последствия приёма ГМО продуктов в рацион приводят к таким последствиям как бесплодие и рак. Официального подтверждения этого всего нет, но есть истории из жизни, которые как-бы негласно подтверждают все таки это.
    Наткнулись на список компаний, которые используют ГМО в своей продукции.
    Список компаний, замеченных в использовании ГМО:

Kellogg’s (Келлогс) — производство готовых завтраков, в том числе кукурузных хлопьев.

Nestle (Нестле) — производство шоколада, кофе, кофейных напитков, детского питания.

Unilever (Юнилевер) — производство детского питания, майонезов, соусов и т.д.

Heinz Foods (Хайенц Фудс) — производство кетчупов, соусов.

Hershey’s (Хёршис) — производство шоколада, безалкогольных напитков.

Coca-Cola (Кока-Кола) — производство напитков Кока-Кола, Спрайт, Фанта, тоник «Кинли».

McDonald’s (Макдональдс) — «рестораны» быстрого питания.

Danon (Данон) — производство йогуртов, кефира, творога, детского питания.

Similac (Симилак) — производство детского питания.

Cadbury (Кэдбери) — производство шоколада, какао.

Mars (Марс) — производство шоколада Марс, Сникерс, Твикс.

PepsiCo (Пепси-Кола) — напитки Пепси, Миринда, Севен-Ап.
    Список украинских компаний, уличенных в использовании ГМО:

ООО «Мясокомбинат «Юбилейный». Согласно мартовскому исследованию Госпотребстандарта, соевый белок в двух видах ветчины комбината был генетически модифицирован, содержание >5%.

ООО «Мясной альянс». По данным Укрметртестстандарта, несколько видов колбас, выпускаемых этим предприятием, не только содержат ГМО >5%, но и в маркировке вообще не указывается наличие соевого белка.

МПЗ «Колос» «Чернівецькі ковбаси». ГМО обнаружено в ветчине «Украинская» и «Днепровская», сосисках «Куриные».

Торговая марка «Фомич» — колбаса из мяса птицы вареной 1-ого сорта «Особая», «Докторская новая», «Куриная».

«Алан» (Днепропетровск) – колбаски вареные «Гномик», колбаса полукопченая «Салями классик».

Мясокомбинат «Юбилейный» (Днепропетровская обл.) – ветчина «Сорочинская», «Куриная экстра».

ТМ «Добре» («Агика», Киев) – пельмени «Левада», пельмени «Три медведя», пельмени «Аппетитные».

ГМ соя может входить в состав хлеба, печенья, детского питания, маргарина, супов, пиццы, еды быстрого приготовления, мясных продуктов (например, вареной колбасы, сосисок, паштетов), муки, конфет, мороженого, чипсов, шоколада, соусов, соевого молока и т.д.
    ГМ кукуруза (маис) может быть в таких продуктах как еда быстрого приготовления, супы, соусы, приправы, чипсы, жвачка, смеси для пирожных.
    ГМ крахмал может содержаться в очень большем спектре продуктов, в том числе и в тех, которые любят дети, например, в йогуртах.
    70% популярных марок детского питания содержат ГМО.
    Около 30% кофе на украинском рынке — генетически модифицировано. Та же ситуация с чаем.

В связи с этим ответьте пожалуйста на следующие вопросы:
    1. Важна ли для Вас проблема наличия ГМО продуктов в Вашем рационе?
    2. Если б знали что в Вашем любимом продукте есть ГМО, вы б от него отказались?
    3. Заплатили б Вы 10-20 гривен чтоб проверить свой любимый продукт на содержание ГМО?

• Подобається Подобається x 10
  2. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

1. Не дуже, але... 50/50
    2. Нєа
    3. Угу. А ще на нітрати і багато іншої фігні

• Подобається Подобається x 1
  3. egoistka

А зачем платить за проверку, если б это не повлияло на употребление данного продукта?

• Подобається Подобається x 1
  4. olya_d

olya_d Well-Known Member

1) Так
    2) Так. На превеликий жаль, запізно взнала про Нестле і Данон, встигли з синочком багато спожити.
    3) Так.

• Подобається Подобається x 3
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я схиляюсь до того, що все-таки нема ще досліджень, а відповідно підстав говорити про рак і неплідність. По-перше, я не розумію що означає "історія із жизні"....

Якщо людина захворіла раком, то хто може сказати, що якби вона їла ГМО, то би не захворіла... Так само і про безпліддя. Хто може на сьогодні обгрунтовано ствержувати, що наслідком вживання ГМО є безпліддя, чи рак? Яким чином це можна дослідити? Гляньте список фірм і продуктів... та майже кожен європеєць їв хоч шось з перечисленого і що?
    Я не вірю в це. Може воно й шкідливе - не сперечаюся, але сьогодні однозначно ніхто не скаже... ну а науково-популярні фільми... то окрема галузь.. тре шось заробляти, робити сенсацію...

• Подобається Подобається x 7
  6. Gron

Gron тафгай

1 ні
    2 ні
    3 ні
    Бо ще ніхто переконливо не доказав шкідливість того ГМО.
    Гени змінюються в природі і сами по собі, да і у людини з явилися три нових гена, так що....

• Подобається Подобається x 2
  7. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

патаму чта цікавий я парєнь. З дитинства залишилась звичка кудись залізти і щось розковиряти для пізнання. Просто цікаво що я їм, і чи зашкодило воно мені

• Подобається Подобається x 6
  8. egoistka

2Picasso
    дякую :)

9. egoistka

Тому й немає офіційних результатів, що:

Щоб тоді робили ті ж Nestle і Danon, якщо раптом офіційно визнати, що вони винні в чомусь?
    А на рахунок історій з життя,ось одна:
    Пара, котра дуже хотіла, але не мала дітей звернулась до фахівця з цією проблемою, він не знайшовши ніяких відхилень, запропонував парі не вживати певних продуктів (з вмістом ГМО), для чистоти експерименту він не призначав їм жодного лікування, чи якихось препаратів.
    За деякий час вони завагітніли.
    Прошу не офтопити, ваша думка і ставлення до даного питання зрозуміла, дякую за відповідь.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

не сперечаюся, таке можливе.

Це не доказ.
    Вони могли невагітніти по якигось інших причинах і завагітніти так само. Хіба таке рідко буває навіть без експериментів. От нема дітей рік, два, три чотири... Лікарі нічого не можуть вдіяти, а тут раз і є. І ніхто не знає чому.

11. Багіра

Багіра Well-Known Member

для мене це теж важливо і заплатила би щоб виявили той ГМО..
    і відмовилась від продуктів, помічених в ГМО) бо мені дуже важливо що їм я і мої рідні... і наше здоровя...

а взагаліто насправді дослідження робили - на мишах, які стали від того безплідні.. чи то треба вже тоді зарухатися, коли люди від продуктів ставатимуть зразу безплідні?? а зараз ще нічого... типу ще наше покоління продовжує рід, а як там далі буде...

Останнє редагування: 10 вер 2009
    • Подобається Подобається x 7
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну от... зараз появиться фірма з приладом/засобом/реактивом, який запросто визначить, чи є ГМО, чи ні... А от коштує це.... скажіио 1000 грн. за шт.
    Ви хочете вживати здорову їжу? А ми хочемо ваші бабки!!!! У нас є такий засіб!!!:mocking:

Ну і так далі........

13. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну так зрозуміло, що надувалово)
    якщо б людей страшили ГМО, щоб розкрутити бізнес, то вже б давно щось таке продавали:)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Єсчьо нє вєчєр.....

Тре добре розкрутити...
    Бо ше зараз то в більшості всім вносі... тото ГМО....

О!!!!
    Я придумав!!!!

Зроблять щеплення, після якого можна жерти всьо підряд разом з ГМО.
    НО!!! Вакцина 200 грн. з обовязковим повтором через півроку....:haha:

Головне, шоб бізнес крутивсі...

15. Приветливая

Приветливая Well-Known Member

Для меня вот это ГМО какая-то новая страшилка типа свиного гриппа. И заболело им немного, и погибло людей (жаль, конечно) много меньше, чем после обычной эпидемии обычного гриппа, а крик такой будто новая атомная война. То есть никто толком не объяснил что такое ГМО, на какие виды подразделяются подобные продукты, почему решено было их использовать, но зато половина продуктов питания пестрят наклейками "Свободно от ГМО" для большего покупательского спроса. Хотя официальной эта бумажка не является, так как вопрос ГМО пока на высший уровень не выполз. Так что я в растерянности, мне кажется - это больше обычная пугалка для управления покупателями. И как во всякой пугалке нам рассказывают, что мы заболеем раком, станем бесплодными, еще могут риск желудочных-печеночных хворей добавить и рассказать об уровне холестерина в крови...

1. Скорее нет, чем да
    2. Пока не объяснят что это за ГМО - не отказалась бы
    3. Заплатила бы - это было бы интересно

Кстати, заметьте, в списке много известных марок продуктов питания... Интересно, почему? Передел рынка?

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

Мене завжди сміх розбирає,коли я чую за тоті генетичномодифікованіщейпосипаніядохімікатами продукти харчування...:)))
    Людоньки...
    Та всьо навколо нас генетичномодифікованещейпосипанеядохімікатами..
    Якщо ми не будем тото вживати,нас хроби з’їдять...:sad:

17. Максим

Максим Well-Known Member

Ага. З цієї ж серії напис на пляшці з соняшниковою олією: "Не містить холестерину".

18. Багіра

Багіра Well-Known Member

чому ж ні? а я вірю що там нема холестерину.. але просто то тоді не олія:)
    так само як обезжирений майонез... жінки дієтчиці його купляють, щоб не потовстішати, а насправді він незрозуміло з чого зроблений....

19. Максим

Максим Well-Known Member

Чому ж ні, зрозуміло - для забезпечення відповідної консистенції майонезу при малій кількості олії, в нього додають крохмаль і/або целюлозний гель.

20. Iriska

Iriska Well-Known Member

о_О обоє?!

Краще вкажіть виробника, або до переліку впишіть всі кафе-бари-ресторани які продають продукцію вказаних з ГМО виробників.

Я не спеціаліст в області наук пов*язаних з генетикою, але як працівник торгівлі, можу сказати одне... Що не пошириш для знищення конкурента... Я щось не дуже вірю в це все.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)