Пробач нас, варварів, земле моя.

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Прокіп, 24 сер 2012.

1. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Так розпорядився Бог, надавши цю територію Землі нам, українцям. Поряд з багатствами природи цієї землі він в придаток дав і напруженість боротьби між претендентами за цей ласий шматок. Як же ми розпорядилися цим подарунком? Можна з впевненістю сказати - на трійку з мінусом. Ми не тільки зберегли цю землю від варварських загарбників, а й самі допомагали плюндрувати її. Якщо пару століть назад загарбники просто вивозили плоди цієї землі для облаштування своїх домівок типу будівництва амбіційного Петербурга, то починаючи з ХІХ століття вони вже почали цю землю просто плюндрувати своєю експлуатацією. Для прикладу цього дивіться історію Донецько-криворіжського басейну. А наш народ не тільки не став на захист Богом даної землі, а й сам в деякій мірі долучався до руйнації Богом даної природи. Результати цього ми бачимо на цей час. Зруйнована не тільки екологія колись квітучого краю своїми Чорнобилями, териконами, розритими червоними виразками Кривого Рогу та Кіровоградщини, знищеними сотнями річок з перетворенням Дніпра в помийну яму, фактичним руйнуванням унікальної природи Криму переселеними варварами з півночі, порушеним гідрологічним балансом Карпат та Полісся, болючими вавками типу Калуша та забруднення повітряного простору типу варварських підприємств Запоріжжя. А де подівалися три річки Харкова?
    А ми по невігласьки святкуємо! Навіть створену цією природою культуру людей ми не змогли захистити. Мутанти колоніального періоду й тут здають без опору мову з її унікальними акцентами та ментальністю люду. Зникає присуще цьому краю м'ягке "л" Лівобережжя, зникла по суті навіть знаменита українська ковбаса, яку падкі на моду жлоби замінили на угорські гуляші та кавказькі шашлики. З порахованих Бопланом багатьох десятків українських рибних страв зараз знаходимо лиш модне для наших мавп суші. Прикрити ці національні культурні втрати згадками про бутафорські вишиванки та писанки виглядає якось комічно та театрально, бо втрачений нами стержень культури не прикрити цим фіговим листком.
    На даний час в Україні відсутній достойний господар цієї землі. Є випадкові експлуататори, які вижимають з цього краю максимум, навіть мінімуму не повертаючи природі, відправляючи свої награбовані здобутки в офшори. А бидляча голота споглядає на це все, шепочучи по Шевченковому :"Може так і треба?", окунаючись в п'яному угарі та жлобських децибелах підкинутої паразитською владою какафонії на майданах зплюндрованих міст, які добивають цю колись квітучу землю відходами своєї варварської діяльності.
    На відміну від представників попередніх поколінь, які більш достойно боролися за своє "Я", нинішнє покоління не вибороло незалежність, а йому вона впала, як і прекрасна земля, надурняк по волі Бога. Тому нинішнє бидло й не цінує це дармове, дивлячись зі свого культурного болота, як на диковинний впавший з неба фінік, не знаючи, що з ним робити. Загадивши цю землю, не віддавши зусиль по поправці цієї ситуації наш постколоніальний невіглас пре за кордон, де інші народи навели порядок. Крім сорому за таких ідіотів я не можу нічого додати, а сплюндрована ними земля лиш знаходить сил кинути вдогонку "чешіть собі".
    То ж, не дуже шановані земляки, з Днем Незалежності вас, але ніяк не з святом, тому що святкувати нам по суті нічого. Святкувати може лиш паразитична влада, яка отримала повну незалежність від нас, недолугих та безхарактерних.

2. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Варвари, прочитавши собі осуд, потихеньку обходят тему.

3. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Господи, який сором перед славними предками. Не знайти аналогів у світовій історії, щоб якийсь народ колись ще так просирав свою країну за лічені роки.
    Отара.

4. Милена

Милена Дуже важлива персона

ОН , распорядился , а вы , в очередной раз - противитесь :)

5. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Розумію, що у відповідь отримаю чергові натяки на не-українське походження від деяких чистокровних нібитоукраїнців (не до процитованих), але хлопці, чи Вам самим не набридло по всякому можливому випадку займатися критикою інших та згадуванням на порожньому місці Господа, треба чи не треба???
    Більша частина громадян України, хоч і живуть за межею середнього достатку, але працюють чесно, чим і приносять благо своїй країні, яка на цій праці тримається, та на нашому ставленні один до одного та підтримці. Хіба від того, що пан Самойлович презирливо наморщить носика в черговий раз та возопить "Господи!" щось в нас на краще змінюється? САМІ що можете вдіяти? Вас послухати - ми єдина біомаса - бидло, яка тільки споживає те, що лишилось від українських ковбас (та ми самі їх не гірші, ніж синє подобіє магазинне робимо). Оце й лишились в нас надістоти вищого гатунку з добре рафінованою кров"ю.

6. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Масло масляне... НІЧОГО за наступні сотню літ НЕ ЗМІНИТЬСЯ. САМ не вдієш НІЧОГО.
    Тому цілком розумний вибір тверезомислячої людини, не гнівайтесь прошу гранд з прокопом - еміграція. Що очікувати в країні взаємної ненависті і де піццу доставляють швидше, ніж приходить швидка?! Сім"я, діти і здоров"я важливіші.

7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Хто ж вам винен? Та й скільки там тих "вас".

8. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Я від вас не чекав такого невігластва. Ви не відчуваєте різницю між "пробач нас" та "критикою інших"? Може для вас нинішній ганебний стан України і "порожнє місце", а ось для мене ця ситуація є суперкритичною.
    Ви просто сліпа в цьому відношенні, бо більшість якраз і є паразитичною по відношенні до цієї землі. Чи ви сором'язливо не хочете помічати стоки вашої життєдіяльності в Чорне море? Економіка України зараз тримається на паразитичній експлуатації надр цієї землі (руда, вугілля, нафта, газ), чорноземів через виснажливі культури типу соняшнику, загаджування повітря, водних запасів нашою варварською промисловістю. Інтелектуальної складової в нашій економіці мінімум. Чи ви вперто не хочете помічати своє невігластво? Луна, до вашого відома повідомляю, що обробка шкіри в курортній зоні - це злочин по відношенні до того ж Чорного моря. Це я вам підкреслюю не для якогось тиску на вашу особистість, а для кращого розуміння ситуації.
    Висновок - не тіште надію про якусь цивілізованість нашого покоління, бо ми гірші навіть за бувших рабів сталінського режиму і, надіюсь, за майбутні покоління людей цієї країни. Радикальним в цій ситуації є не Прокіп, а наше положення варварів з культури "рашен", які не встигли повернути русла сибірських річок.

9. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Ти-варвар серед перших в черзі. Та хіба сліпий може себе побачити в дзеркалі?
    Та ми ж вже діємо, в вас недостає талану навіть це помітити.
    Це для слабаків! В "Європейській конвенції" цілком слушно в ст. 35 вказано - "після вичерпання всіх національних засобів", а в мене є ще якісь залишки важелів та залишки енергії.
    Таких обмежених людей в Древній Греції називали ..., а в нас - ...
    Ж.дАрк та дон Кіхот не споглядали на їнших, а робили свою справу. Та й І. Христос сам пішов проти системи фарисеїв.

10. FourA

FourA Дуже важлива персона

Великолепно!
    Значит, госпожа Луна занимается выделкой "шкир" в куроротной зоне! И этим совершает преступление против экологии!
    Не ожидал такого от столь почтенной и уважаемой дамы!
    Пан Прокип, может не надо пытаться повторить жизненный путь Жанны д' Арк и Иисуса Христоса?
    Вспомни, чем они закончили свой земной путь?
    Жанну сожгли на костре, а Иисуса распяли на кресте...
    Пан Прокип, зачем тебе подобное?
    Ты ведь, кажется, не сын Божий, так зачем пытаешься лезть в мессии?

11. Степаныч

У черзі куди?

12. Luna

Дякую за відвертість. Але залишаюсь оптимістом та свою країну не залишу.
    Швидка тут приїжджає як потрібно,за 10 - 15 хвилин. Але для цього потрібні ГРОШІ. І досить великі гроші. Але як на мене..доступно. Що не скажеш про серйозне лікування, коли воно потрібне. Оце мене лякає.
    Мене не приваблює роль спостерігача за іншими. Я вважаю, що кожен з нас відповідає за себе.
    Звичайно, я це розумію. Тому наше підприємство не займається обробкою сировини, ми перейшли на закупівлю напівфабрікатів в Індії. Це набагато дорожче, але дає можливість дотримуватись вимог сантіарних служб. Всі інші процеси проходять під суворим контролем очистки відходів.
    До речі, навіть фарбники використовуються натуральні. Це модно зараз;)
    Я Вам саме про це й кажу. І у відповідь чую про невігластво.

13. Luna

[OFFTOP]Упс...чета я как-то даже постарела, что ли... от этих слов))))
    Нет, пан ФорА, я учитель. Я не занимаюсь шкурным бизнесом, но..получаю от него прибыль:) Скажем так.[/OFFTOP]

14. forester

forester Well-Known Member

[OFFTOP]Ловко... :rose: ...устроились.[/OFFTOP]

15. Luna

[OFFTOP]Места надо знать:p[/OFFTOP]

16. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Не куди, а до чого.
    Якби я не стояв теж на цій позиції, то не тратив залишки нервів на повторення критики свого народу Шевченком та Франком.
    Не будемо займати сурогатність нашої безвідповідальної медицини, в якій вже порядний лікар є рідкістю. Тут йдеться про відношення природа - людина, суспільство.
    А як же ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО?
    Та не про вас особисто тут мова. Тут йдеться про варварство Одеси, яка поряд з ігноруванням мови держави, в якій існує, сором'язливо відводить свої відходи без належної очистки подалі в море.
    Цю "суворість" на жаль я знаю. Там суворість є тільки по відношенні до "бабок", а не до світових стандартів.
    Так я ж кажу про невігластво, коли критична БІЛЬШІСТЬ вихованих в Одесі школярів не мають поваги до мови держави, в якій вони живуть. Тут вже ніякі стояння струнко коло "пам'ятників героям" не допоможуть.

17. Luna

Складається з особистостей.
    Це що? МІСТО займається варварством, чи знов таки - справа в кожному ОКРЕМОМУ мешканцеві. Починати все треба з СЕБЕ.
    Ви не можете цього знати) Бо в даному випадку мова не про стандарти, а про особисту зацікавленість керівництва та акціонерів.
    Хто Вам таке сказав? Більшість школярів одещини обирає для навчання українську мову навіть при наявності вибору. І мої діти мову вивчають на гідному рівні, це вже дійсно моя справа.

18. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Розповсюдження культури "рашен" та стан забруднення найдорожчого в Україні - води.

19. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Помітка - ситуацію в Поліссі (колись екологічній перлині) зруйнували бфільшовики-варвари.

20. Степаныч

У черзі до чого?

а де твій аватар? :)