за підтримки Посольства Франції в Україні започатковано проект «Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації високоякісних харчових продуктів у Львівській області». На основі французького досвіду валоризації традиційних продуктів харчування та європейської системи географічних зазначень, проектом передбачено розпочати з 2016 року роботу щодо підвищення інформованості та оцінки потенціалу додання вартості традиційним харчовим продуктам в масштабах Львівської області, яка має яскраво виражену національну ідентичність та характеризується високою динамікою розвитку продовольчого сектору. Щоб підтримати Україну у впровадженні європейської системи географічних зазначень, цей проект направлений на запропонування супровідної методики по розвитку та валоризації традиційних харчових продуктів, адаптованої до українського контексту та з можливим впровадженням в інших областях України. Його реалізація включатиме 3 етапи: детальне вивчення потенційних харчових продуктів, семінари для учасників; вибір продуктів та рецептів; інформування та поширення досвіду на інші регіони України. Термін реалізації: серпень – грудень 2016 року. Французькі експерти готові ділитися досвідом з українськими аграріями | Офіційний сайт міністерства аграрної політики та продовольства України
поцікавився за нове для мене слово ВАЛОРИЗАЦІЯ -ї, ор. -єю. 1. Сукупність заходів для штучного підвищення ціни товару. 2. Заходи для підвищення курсу паперових грошей. Видно @npocmo знов щось намутив
Тут вроді про традиційні продукти для України йдеться, а не про жаб... Я минулого тижня провів валоризацію кропу з двох до трьох гривень за пучок, так що тепер жити стало трішки веселіше...Але як стверджує The Economist українська гривня є найбільш недооціненою валютою в світі, 69% за індексом Біг Мака, так що прибутки в перерахунку на долар зараз просто жалюгідні, тут ше волоризувати і валоризувати, і хрин довалоризуєш до прийнятного рівня