У Львові образили Лію Ахеджакову 18 листопада 2008, 13:30 «ПіК України» 17 листопада в Львові народна артистка Росії, актриса Московського театру «Современник» Лія Ахеджакова перервала свій спектакль. Як повідомляє «ЗІК», Лія Ахеджакова після останньої сцени вистави «Персидський бузок» зупинила аплодисменти зали, показавши долонями знак «Стоп!». «Я не вперше в моєму улюбленому Львові. Але за все моє життя мені не було так неймовірне важко грати, як сьогодні. Постійний стукіт дверей, дзвінки мобільних телефонів, розмови і гамір. Мені боляче і прикро», - сказала вона. «Артист на сцені дуже самотній і беззахисний. У нього можна стріляти, коли він на сцені. Його можна вбити. Ви вбивали нас сьогодні тим, що відбувалося в залі. І дуже боляче, що це все – в дорогому для мене Львові. Будь ласка, не чиніть так більше», – додала актриса після того, як зала заспокоїлася. Як повідомляє видання, вчора було важко почути, вникнути, зосередитися на тому, що відбувалося на сцені. У залі сиділа зовсім не театральна публіка: тут з нагоди 10-ліття співпраці фабрики «Світоч» і компанії «Нестле» зібрали всіх працівників «Світоча». Перед спектаклем півтори години були «розкуті» торжества у фойє і в Дзеркальній залі театру: святковому людові щедро, підносами подавали шампанське. Воно било в голову, а ось і закінчилося все на спектаклі ганебною відрижкою. Ахеджакова не взяла квітів і пішла зі сцени. Тих, кого після спектаклю розривав сором і хто хотів вибачитися перед акторами, охорона не пустила до Лії Ахеджакової в гримерку: актриса не хотіла, щоб бачили її сльози. Видання ж від імені всіх львів'ян попросило вибачення у акторів: «Але ми хочемо, щоб вона знала: театральний Львів просить у неї і у Михайла Жигалова прощення і низько вклоняється їм за їх талант і мистецтво!» http://ukr.pik.org.ua/ без коментарів.......
ганьба львівським рагулям!!! такого я ще ніколи не бачив! слів нема. таким кіркорова подавати треба, а не в театр ходити! а найгірше, що така публіка сприймається, як справжнє обличчя нашого міста!!! бидло! соромно!
А до чого тут кіркоров? Думаєте ви цим висловом показали себе з кращої сторони? - просто треба бути вихованим незалежно чи перед кіркоровим чи перед паваротті
То що там Ахеджакова робила? Забули сказати їй, для кого запросили..? Шкода, що Оперу використовують для тусовок.
тут ширше http://www.zik.com.ua/ua/news/2008/11/18/158418 ні. не з кращої. просто є різна публіка - одним до душі театр, іншим попса... а стосовно того, що поводитися культурно треба всюди згоден на 100%
щож, прикро. Ну молодець, що якось відповіла. щось сказала, нехай люди тепер знають, що не все так просто і не все озволено. В нас таке дуже рідко трапляється, а театрів багатенько.
якби ж то ті люди зрозуміли що так не можна поводитися. читав на ЗІКу коментарі і одина з пристуніх на дійстві написала: "Те, що вчора було в театрі, жах! Навіть після слів Ахеджакової, народ дебільно реготав у фойє, так нічого й не второпавши"
Знаєте..Мені звісно соромно за таку поведінку в театрі.. Але я глибоко переконана, що робити в театрі корпоративи - це зло. Тому, що туди "заганяють" натовп незалежно від культури, вподобань та інтересів. Відповідно маємо те що маємо - Світоч з Нестле - двійка за організацію подій.. нанесли своїй же репутації шкоду. Що за профани там працюють? Це один бік медалі. є інший - коли актори погоджуються не на гастролі, а на корпоратив - вони мають бути готові до того, що в залі буде не їхня аудиторія, а переважно випадкові люди, які прийшли "гульнути" і відповідне ставлення. Деякі актори це розуміють, але йдуть заради заробітку на такі знущання. А хто до них не готовий - повинен просто відмовлятись від подібних запрошень - це єдиний вихід. Корпоратив у будь-якому місті, не лише у Львові, закінчиться однаково..на жаль.. особливо якщо додуматись розігрівати натовп спиртними алкоголями ще ДО ВИСТАВИ.
"Стєпанич" і тут не втрималась, щоб камінчик не закинути. Розрахунок був напевно на міряння розмірами, в кого перші і більші театри з"явилися, з переходом на безсмертне "москалі, театр та нічні сорочки", з закінченням "лише підтвердились мої здогади", надуті губки на западенців і снісхадітєльно удалітцца с форума...
О! Наконец-то ОТВЕТ, которого я и ждал!!!! Чего раскудахтались? Вполне НОРМАЛЬНАЯ реакция на русских актёров из города Москвы, приехавших "ПАКАРЯТЬ" славный город Львов! И правильно сделали, что освистали. Лично я другого варианта и не ожидал. Там, в прессе пишут, что и сегодня спектакль будет, только платный. Поддадут 00-летней Ахеджаковой - только в ПУТЬ!
В этом вина тупых организаторов. Пьяный человек - быдло. Зачем пьяное быдло совмещать с высоким искусством? Ради понтов, что мол мы как интеллигентные люди празднуем юбилей в ТЕАТРЕ. Это типа - ванна с шампанским или золотой унитаз.
нещодавно переглянув багатосерійний фільм "Махно"... так от там епізод один, коли селяни скинувши поміщицьку владу облаштовуються в його маєтку... тут без жодних історико-політичних натяків, просто якась от така паралель... ... можливо, деколи варто задуматись: чи зможу я гідно оцінити якусь річ і чи воно мені взагалі потрібно?
от тому я і не ходжу в театр дуже рідко, бо мій регіт і шелестіння фантіками від цукерок там виглядатиме вульгарно.. зато в кінотеатрах на комедіях - постійний клієнт)))