Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Знаєте чим відрізняється Християнство від усіх інших релігій і вір і в чому його перевага?

Метою усіх релігій є спасіння, досягнення свого бога.

Усі релігії пропонують цілий список законів, строго дотримуючись їх ти зможеш досягнути того спасіння. Але, найцікавіше, що усі ці закони не можливо виконати людині з її людською природою, бо якщо оступишся в чомусь одному, стаєш винним у всьому.

В Християнсві спасіння людині дається по благодаті. Тобто Бог тебе спочатку оправдує, каже, що ти уже є спасенним просто так, задарма, а потім людина, усвідомлюючи це, уже із вдячності Йому за своє спасіння починає робити ті діла закону, за допомогою ж Його сили.
    Дуже просто.

• Подобається Подобається x 2
  2. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Аха! Тобто християнство - це типу рулетки? Або ти вже спасенний задарма - і можеш робити, що хочеш. Або ти "запечатаний" - і хоч зі штанів вистрибни, звершуючи добрі справи, але тебе вже ніц не врятує. )
    Власне мене завжди приваблювало в це в християнстві - повна відсутність логіки чи бодай якоїсь справедливості )))

• Подобається Подобається x 8
  3. Levko

Levko Well-Known Member

Ви праві- хоч зі штанів вистрибуйте, звершуючи добрі справи, але ці справи вас не врятують.:)
    А робити "що хочеш"(в негативному значенні) після того як спасетеся, Ви уже просто не зможете. Це все рівно, якби Ви сиділи в камері смертників, а тут раптом знайшлася така людина, котра би захотіла сісти туди замість Вас. Не думаю, що Ви би цій людині після цього змогли зробити щось погане.
    А "логіка дійсно відсутня" в християнстві- мені не зрозуміло за що мене Бог так полюбив? Але сам ставши батьком, я зрозумів, що просто так, тільки через те, що Він мене має за Свою дитину.:)

• Подобається Подобається x 4
  4. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

От цікаве питання - ви як батько змогли б одну свою дитину викинути на вічні муки - не по заслугам (як ми вже розібрались, заслуги в християнстві ні до чого), а просто так?

• Подобається Подобається x 3
  5. Levko

Levko Well-Known Member

Він не викидає на вічні муки.
    Ми самі себе туди викидаємо.
    Справа в тому, що Бог наскільки поважає нашу волю і наш вибір, що дозволяє нам зробити цей вибір, добровільно... Думаєте Його серце не болить, коли бачить, що Його діти ідуть в пекло? Але нічого не може зробити, бо не може переступити через волю людини.

6. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Ви реально не бачите суперечності в своїх словах?

Так добровільно чи наперед задано?
    а взагалі-то це явний офтоп у цій гілці ))

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Такий спосіб мислення притаманний не всім християнам. Думаю, що в напередвизначення, а саме так це називається, вірить не така вже й значна частина християн, а якщо бути точнішим, то лише прихильники кальвінізму.
    Спасіння є запропоноване, але не визначене наперед. Кожному дано буде відповідно до його діл. А не - дано або не дано й хоч ти трісни.

• Подобається Подобається x 8
  8. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

От власне я завжди теж так вважала, хоча питання "запрограмованості" (на яке деколи натрапляла не лише в дописах пана Левка) все ж таки залишалось трохи незрозумілим.

9. Lents

Lents Well-Known Member

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

Цікавить що ви думаєте про впевненість в спасінні і як ви ставитеся до людей, які її мають.
    Я не маю, але хотіла би мати. Хотіла би не побоюватись зустрічі з Богом.
    Думаю, такі люди щасливі, навіть якщо вони обманюються.

10. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

То прокоментуйте вислів головного "кальвініста" ап. Павла

2:8 Бо спасені ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий,
    2:9 не від діл, щоб ніхто не хвалився.
    2:10 Бо ми Його твориво, створені в Христі Ісусі на добрі діла, які Бог наперед приготував, щоб ми в них перебували.Ефес.2

8 Ибо благодатью вы спасены через веру, и сие не от вас, Божий дар:
    9 не от дел, чтобы никто не хвалился.
    10 Ибо мы - Его творение, созданы во Христе Иисусе на добрые дела, которые Бог предназначил нам исполнять.

Але в Біблії є і таке твердження

2:20 Чи хочеш ти знати, о марна людино, що віра без діл мертва?
    2:26 Бо як тіло без духа мертве, так і віра без діл мертва! Іак.2

І між ними уявіть собі немає жодного протиріччя.

• Подобається Подобається x 1
  11. Liliyah Romanova

Ви самі собі відповіли. ;)
    Кальвіністи таки трохи інше говорили. І ви даремно Павла обізвали кальвіністом. :)))

12. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Та не просто. Спасіння є не єдиним актом а процесом.
    Отож, мої любі, як ви завжди слухняні були не тільки в моїй присутності, але значно більше тепер, у моїй відсутності, зо страхом і тремтінням виконуйте своє спасіння.
    Бо то Бог викликає в вас і хотіння, і чин за доброю волею Своєю До филип'ян, глава 2,12

Не тому, що я вже досягнув, або вже вдосконалився, але прагну, чи не досягну я того, чим і Христос Ісус досягнув був мене.
    Браття, я себе не вважаю, що я досягнув. Та тільки, забуваючи те, що позаду, і спішачи до того, що попереду,
    я женусь до мети за нагородою високого поклику Божого в Христі Ісусі.
    Тож усі, хто досконалий, думаймо це; коли ж думаєте ви щось інше, то Бог вам відкриє й це. До филип'ян, глава 3,11-14

Бо коли хто втече від нечистости світу через пізнання Господа й Спасителя Ісуса Христа, а потому знов заплутуються ними та перемагаються, то останнє буває для них гірше першого. Петра 2,20

А як бут із свободою волі?

13. Lents

Lents Well-Known Member

Тільки кальвіністи з вами не погодяться :)
    Кальвінізм - це чомусь зараз модно.

Шкода, що мені не дали створити нової теми і моє питання про впевненість затєрялося.

14. Levko

Levko Well-Known Member

[/QUOTE]
    Перепрошую, дорога Чебуріна.
    Може я не точно висловився, на рахунок оправдання, чи спасіння по благодаті.
    Ще раз поясню:
    Оправдання по благодаті якраз і відбувається після того як людина робить вибір на користь Бога, а не запрограмовано.
    Що це означає?
    Це означає , що людина усвідомлюючи, що Бог її оправдує просто так, дарує спасіння як дар, як подарунок, і через вдячність за цей дар людина вирішує віддати Йому своє життя, тобто решту свого життя присвятити Йому, щоб служити Йому, виконувати тільки Його волю.:)

Ви праві Лілю, що спасіння є запропоноване і то кожному без винятку.

Але дано воно(спасіння) буде тільки тому, хто його забажає взяти і хто повірить в те, що він уже є оправданим Богом. Але в жодному випадку, спасіня не дається за результатами наших добрих, навіть найдобріших діл.:)

Свобода волі залишається.
    У Вашій владі є зробити вибір- чи вийти з тієї камери смертників, чи залишитися в ній.
    Нажаль, світ так і сидить досі в тій камері, не вірячи, що двері відчинені, що можна просто так вийти з неї і жити уже іншим життям. А ті люди, котрі виходять звідти і називаються спасенними людьми, тобто отримують спасіння.

Христос є наскільки диктатором, наскільки диктатором є батько своєї дитини, котрий вмовляє її, не ходити по балконних перилах.
    Але, нажаль, Батько нічого не може зробити- дитина робить свій вибір і ходить, але вкінці кінців вона(дитина) все таки впаде з того балкону і розіб"ється...:sad:, якщо не послухає Батька.

Скажу Вам відверто пані Лентс, що такі люди(спасенні) точно не обманюються, і вони не бояться зустрітися з Богом після смерті, тому що, зустрічаються з Ним щодня, а після смерті уже зустрінуться з Ним лице в лице, навіки.
    Більше того ап.Павло казав, що йому померти і бути з Христом є значно ліпше ніж залишатися в тілі: "...я маю бажання померти та бути з Христом, бо це значно ліпше. 24 А щоб полишатися в тілі, то це потрібніш ради вас." Фил.1:23

Ви ніколи не задумувалися звідки у ап. Павла була така впевненість у своєму спасінні???

Останнє редагування модератором: 6 кві 2009
  15. Lents

Lents Well-Known Member

Апостол Павло жив святим життям, а я - не зовсім. Він жив для інших, а я - більше для себе. Він зустрічався з Богом кожен день, а я - ні...

16. Levko

Levko Well-Known Member

Дуже добре сказали.
    Але пригадайте, будь-ласка, що передувало такому святому житті Павла- це зустріч Павла з Христом по дорозі в Дамаск.
    Ви також маєте шанс і можливість зустрітися з Ним, так як Павло, тільки особисто забажавши цього.
    І лише після цього, зможете сказати:"Апостол Павло жив святим життям, і я живу. Він жив для інших, і я живу для інших. Він зустрічався з Богом кожен день, і я зустрічаюся з Ним... "!! Тому що любов Божа буде переповняти Ваше серце.
    Повірте, що тільки після цього почнеться справжнє життя, котре має спрвжній зміст!!:)

17. Liliyah Romanova

Можна інакше тоді сказати. Кожному буде дано відповідно до його серця. Щось нема в мене настрою писати, тому сподіваюся, що зрозумієте мої слова без додаткових пояснень.

18. Зануда

Зануда така зануда

А що робити з цим?
    Якова 2, 26

Я думаю, що не варто впадати в крайнощі - не треба виключати участь у спасінні діяння людини, її вчинки, які також відіграють важливу роль, як і наші духовні якості чи помисли.
    І взагалі, питання предистинації, яке було розвинуто Кальвіном. не підтримується офіційним вченням Церкви, хоча б тому, що воно відбирає надію на спасіння тим, хто покаявся.
    Бог дав нам ласку, благодать, через хрещення вчинив нас своїми дітьми, через смерть і воскресіння Свого Єдинородного Сина дав нам можливість навернення і вічного життя. Навіщо тоді все це було потрібно, якщо як не старайся і що не роби, всеодно вже все вирішено?

Останнє редагування: 8 кві 2009
  19. Yur

Yur Well-Known Member

Й справді, хто як не Апостол жив святим життям. Але й сам Павло не береться возвеличувати земне життя:

Бо маю задоволення в Законі Божому за внутрішнім чоловіком
    та бачу інший закон у членах своїх, що воює проти закону мого розуму, і полонить мене законом гріховним, що знаходиться в членах моїх.
    Нещасна я людина! Хто мене визволить від тіла цієї смерти? (Рим.7: 14,18,22-25)

А щоб я через пребагато об'явлень не величався, то дано мені в тіло колючку, посланця сатани, щоб бив в обличчя мене, щоб я не величався.
    Про нього три рази благав я Господа, щоб він відступився від мене.
    І сказав Він мені: Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі. Отож, краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова вселилася в мене.
    Тому любо мені перебувати в недугах, у прикростях, у бідах, у переслідуваннях, в утисках через Христа. Коли бо я слабий, тоді я сильний. (2-е Кор.7-10)

20. Levko

Levko Well-Known Member

Ми говоримо про різні речі:
    Я про неможливість спасіння через діла,- а Ви про важливість діл для спасенної людини. Ніякі питання предистинації, що було розвинуто Кальвіном я не підтримую.

В Біблії чітко написано, що спасаємося ми вірою в Ісуса Христа: Рим.10:9 Бо коли ти устами своїми визнаватимеш Ісуса за Господа, і будеш вірувати в своїм серці, що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся,.- чіткіше і зрозуміліше не придумаєш.

Наведу два приклади:

Перший показує розбійника, котрий був розп"ятий поряд з Ісусом Христом. Хіба він через діла свої спасся? Він не мав можливості ні охреститися, ні зробити якісь добрі діла..., бо тіло було прибите, він тільки сказав:" Господи, згадай мене, коли прийдеш у Царство Своє". Ісус відповів, що сьогодні він буде з Ним в раю. Хочу звернути Вашу увагу на ключове слово "Господи". Розбійник визнав Ісуса Господом і цьго було достатньо, для спасіння його душі. Я переконаний, що якби цього розбійника якимось чудом зняли з хреста і залишили в живих, то він би усе своє життя присвятив для того, щоб служити Богу, робити діла для Нього.

І другий приклад- це фарисеї. Вони також як і той розбійник дивилися на Ісуса Христа, але не бачили в Ньому Бога, ніхто не визнав його за Господа, відповідно і не отримали спасіння, хоча і робили багато правильних діл.

Думаєте в наш час, через 2000 років щось змінилося? Практично усі люди знають, що жив колись такий Ісус Христос, Котрий вмер за людей, але свого Бога і Спасителя в Ньому так і не бачать, живуть своїм життям, так ніби Його нема, так ніби Він залишився в гробі. Але ж Він воскрес! Він живий!! І тільки ті люди, котрі повертаються лицем до Бога, каються у своїх гріхах перед Ним, визнають Ісуса Христа за Господа і Спасителя свого, присвячуючи своє життя, Йому, оправдуються перед Богом і отримують спасіння.

Отже, спасаємося ми вірою в Ісуса Христа."Отож, ми визнаємо, що людина виправдується вірою..." Рим.3.28
    А діла людини після цього дуже є важливі, вони показують, як писав ап. Яків в якому стані є наша віра, чи мертва, чи жива: «Бо як тіло без духа мертве, так і віра без діл мертва». До речі, своє спасіння можна також і втратити.:)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)