Про швидкість в місті

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 17 лис 2015.

?

Якими мають бути швидкісні обмеження в населеному пункті?

1. 60 км/год

30,0%
  2. 50 км/год

0 голосів
    0,0%
  3. 50 км/год, а подекуди і 30

30,0%
  4. Хай буде, як є (60+20)

40,0%
  1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Наші люди часто задаються питанням, що це за червоні позначки на спідометрах іномарок на рівні 30 і 50 км/год? Чув навіть версії, що на цих швидкостях виробник рекомендує перемикатись з 1 на 2 і з 2 на 3 передачу :)

article1917[1].jpg

Насправді все значно простіше. В багатьох європейських країнах діє ліміт швидкості в місті на рівні 50 км/год , а на деяких вулицях 30 км/год, і ці позначки на шкалі допомагають водієві не забувати про ці обмеження.

У нас зараз дозволена швидкість в будь-якому населеному пункті на будь-якій вулиці 80 км/год . Тобто правила дозволяють 60, але при цьому покарання визначають лише якщо перевищити на понад 20 км/год.

До речі, згідно із нормативами, краш-тести на перевірку автомобіля нормам безпеки виробники проводять на швидкості в районі 60 км. Тобто певним нормам авто повинно відповідати до цієї швидкості. Все що далі - це темна зона, де ніхто нікому нічого не гарантує. Ні водієві з пасажирами, ні збитому пішоходу. А в нас по місту цілком легально можна літати 80...

Отже, періодично в українському інформаційному полі виникає тема перегляду застарілих радянських норм в ПДР щодо швидкості, проте, здається, досі ніхто цим всерйоз так і не зайнявся. Власне, цих тем є дві. Перша - це зниження максималки в місті із 60 до 50 км, а друга - відміна отого "зазору", що дозволяє безкарно перевищувати на 20 км/год.

Дві цікавих статті на цю тему:

50 по місту. Як можуть виграти всі

Життя за "двадцятку": чому потрібно зменшити "дозволене" перевищення швидкості

Наскільки це актуально для Львова і України на вашу думку?

• Подобається Подобається x 3
  2. Hyligan

Hyligan Іронічний

По трасі яка йде через села, або в місті на основних дорогах 80 цілком нормально, на вузьких і людних вулицях можна і 60, менше якось вже занадто "тошнотворно".

3. MARTINI

То тільки так здається, що тошнотворно, бо звикли літати. Головне - безпечно.

До речі, у нас і будівельні норми підігнані під ту швидкість. Місцями в місті дороги невиправдано широкі. Якщо звузити смугу руху з 3.7 метра до 2.5 то швидкість 50 буде цілком комфортна. І перейти таку вулицю безпечніше

• Подобається Подобається x 1
  4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

При тому, що я зазвичай їжджу 150 далекі траси, 50 в місті себе виправдовують. А відрізки коло садків, шкіл і в людних місцях - там можна і 30 тих декілька метрів сунутись, щоб до кінця життя собі не докоряти.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

у нас нема 60+20 км/год.

у нас обмеження 60 км/год у місті. крапка!

Якщо ви перевищили дану норму ДО 20 км/год (не 20, а до 20), тоді вам штраф у вигляді усного попередження.

А те, що гаїшники не пиняють, бо то економічно не вигідно - їх біда. Вони думають, що збирають гроші, а не для того, щоб була безпека руху.
    Тому ось так.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

в Німеччині спеціально вузькі вулиці роблять.

7. MARTINI

Вигода суцільна. Заспокоює рух + економія на будівництві

8. Hyligan

Hyligan Іронічний

А в нас спеціально лежачих поліцаїв ліплять, але так як на справжніх нема грошей то фігачуть здоровенний бруствер з асфальту...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не можна такого робити... ви шо? То лупить по ходовій. Він має мати параметри, а з асфальту шо? Я б за то відрізав ті... як їх? ну ви знаєте...

10. Hyligan

Hyligan Іронічний

Приїздіть в Сокаль, тут таких біля 10 ) та і у Львові кажись трапляються...

11. Un.Known

Десь між Новояворівськом і Краківцем, отам можна лишити все завгодно на сотні тих "поліцейських".

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

То фейк. Нема такого.

• Баян Баян x 1
  13. Un.Known

Та? То я певне, глуха, сліпа, і мною чорти трясли, туди і звідти.

• Смішно Смішно x 3
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні, Оля. Просто це було за царя Гороха. Зараз у нас дороги не такі вже й злі. Про горби на Краківець памятаю. Зараз там їдеш, як по столі.

15. Un.Known

Ви кудись іншою дорогою їздите, мабуть. Я повернулась з України тиждень тому. Дорога рівна, а на вказаній ділянці - сотня "поліцейських". При чому в полі.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви чого їздите через поле? В полі може і є, а на дорозі нема. Колись були, років 5 на дорозі. Ну може недавно поставили....

• Подобається Подобається x 2
  17. manur

manur Well-Known Member

Був я там, десь, років 10 тому. В полі (між селами) не пригадую, а в селах таки були вони. Але, при в"їзді в села стояли здоровенні знаки з написами, які попереджували про існування там засобів примусового зменшення швидкості (здається, саме так воно все називається).

А причиною того всього було те, що в ті часи там було кілька випадків, коли авто, які мчали з митниці чи до неї, калічили і вбивали людей (в т.ч. дітей), які чи переходили вулицю, чи йшли по ній.

І тоді люди тамкай збунтувалися і перекривали дорогу, вимагаючи побудови об"їздної дороги. Так як будувати таку дорогу - то є страшні гроші і всьо решта, то кимось було вирішено про наставляння там на каждім кроці тих лежачих поліцаїв.

І нАрід аборигенний з тим ся погодив і бунтувати перестав...

десь так...

18. Un.Known

Не їжджу через поле, дорога веде фактично через поле, бо обабіч нема жодних будинків. Але поліцейських наліпили щедро. Хто наліпив, і навіщо на трасі В ПОЛІ поліцейські - для мене загадка.
    Та це вони і є, як на мене. Бо років 5 тому вони були значно вищі, через рік перетворились на верблюдів - бо влітку їх роз'їздили фури, тепер вони такі переїхані крокодили, але коли їдеш 90, то отих 8-10 см досить відчутні.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дивно.
    Я зчаста в Польщу їду тією дорогою. Єдиного втоптаного поліцая бачив на виїзді якогось села і більше не бачив. Є ще там перед Яворовим явище: була бетонка, зверху дали асфальт, а з часом на стиках появилися горбки. Але вони маленькі. Може то то ви маєте наувазі?

Бо більше нічого нема, у мене машина дуже низька, я б не міг пропустити.

20. MARTINI

чи просто водій багато важить? :)

• Смішно Смішно x 2
а де твій аватар? :)