про кого, про що розповідали анекдоти у 70-х і 60-х?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем duncan, 11 січ 2014.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

більше цікавлять не самі анекдоти, а тематика.
    хто пам’ятає?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Про Чапаєва... то був хіт...

• Подобається Подобається x 1
  3. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

брєжнєв прославився в анекдотах

4. duncan

це було у 70-х чи 80-х?

5. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

це було навіть пїсля його смерті іше певно до нині висміюють його кісточки

• Подобається Подобається x 1
  6. duncan

тобто про брежнєва анекдоти були ще за його життя?
    чи вже після?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

анекдот:

потрапили двоє друзів в пекло, дивляться, а там сидить на кріслі Брежнєв і крутиться разом з кріслом навіколо осі.

Питають чорта:

- а чого він так крутиться?
    Чорт відповідає:
    - якщо хто серед живих розкаже анекдот про нього, він робить один оборот навколо, а оскільки анекдоти розповідають часто - він крутиться.
    - а от коло нього шо за пропеллер? то, щоб він не зіпрів?
    - нє, то не пропеллер, то Чапаєв!:)))

• Подобається Подобається x 4
  8. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

і до і після смерті

• Подобається Подобається x 2
  9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Про Брежнєва анекдоти стали поширюватися з першої половини 70-х. Про Чапаєва - раніш.
    А про Лєніна був сплеск перед підготовкою до святкування його 100-річчя (1970).
    "К столетию ленина трудящиеся выпустили:
    - портвейн "Ленин в Разливе";
    - Одеколон "Дух Ильича";
    - Мыло "По ленинским местам";
    - Трехспальную кровать "Ленин с нами";
    - Презервативы "Наденька" (в честь Крупской), правильно произносить "НадЕнь-ка".

Наприкінці 60-х посилилася єврейська тематика: еміграція і арабо-ізраїльський конфлікт.

Сидять араби в окопі і стріляють в євреїв. Раптом стрілянина припинилася. Один з євреїв кричить "Шо, патгони кончілісь? Магу пгодать!"

Заходить єврей до маленької крамнички на Подолі:
    - Арабские трусы есть? ((арабські білі трикотажні труси типу плавок - з"явилися у 60-х і почали витіснювати "сімейні"))
    - Есть.
    - А арабские майки?
    - Есть.
    - А арабские носки?
    - Есть.
    - А что еще тгофейного?

Стоїть на зупинці єврей. Підходить до нього росіянин і каже "Ну что - едем?" (можна сміятися)

Загадка: "Не евреи, а едут"
    (Санки).

Стоять два євреї і про щось тихо розмовляють. Падходить до них третій і каже "Я не знаю об чём речь, но тоже считаю, что ехать надо!"

- Сарра, поздравь меня! Я сегодня вступил в партию!
    - Лучше бы ты под ноги смотрел! Вчера в говно вступил, сегодня в партию!"

• Подобається Подобається x 8
  10. morze

morze Well-Known Member

волиняки -совєтська машина!

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Це було при його житті. :) В 1978 році, коли я була студенткою.

-Вы слышали, Брежневу будуть операцию делать, грудь расширять?
    -Зачем?
    -Медалей негде вешать.

На Паску. Заходить хтось до нього в кабінет.
    -Леонид Ильич, Христос Воскрес!
    -Да, да. Мне уже доложили.

Або ще інша відповідь, як варіант.
    - Ну и хорошо сделал! :)

Ще такий.
    Десь взяв Брєжнєв німецьку каску. Як нікого не було в кабінеті, вирішив приміряти. Тільки но натягнув, а тут хтось заходить в кабінет.
    - Хальт Гитлер! А этого придурка что, убрали? :mocking:

• Подобається Подобається x 6
  12. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

У Москві відкрили пам'ятник невідомому солдату.
    Підходить Брежнєв та питає:
    - Як си спочиваете, дорогий товаришу Невідомий Солдат?
    - Sehr gut, Genosse Breschnew!

13. Оля

Оля Старожилка форуму

Згадала ще один. :)

Пише родич з Америки родичам в Україні, що недавно розбагатів і може тепер допомогти родині в Україні. Український родич питає у листі-відповіді, як ж тому вдалося розбагатіти. На що американський родич пише, що був небагатий, втратив роботу і вирішиви зіграти на жалість. Взяв і поїхав до Вашінгтону, сів під Білим Домом і скубає траву, як корова. Вийшов американський Президент і питає, що він тут робить, чого траву їсть. Той поскаржився, що втратив роботу, а вдома троє дітей, допомоги по безробіттю лише вистачає, щоби їх прогодувати і він,щоби не вмерти з голоду, мусить харчуватимя травою. Президент викликав охорону, міністрів і наказав, щоби тому бідолазі грошима допомогли з держказни, бо встидно, щоби в такій багатій країні людина з голоду померла. От йому так допомогли, що він аж багатим став.:)
    Прочитав то український родич і собі вирішив спробувати таким самим шляхом в Радянському Союзі, найкращій країні на Землі, поправити своє матеріальне становище. Поїхав до Москви, зайшов на територію Кремля, знайшов зелену травичку і собі вдає, що пасеться. Вийшов Брєжнєв, глянув на нього і питає:
    - Ты что сдесь делаешь?
    Той йому давай скаржитися, що має п"ятеро дітей, а в колгоспі так мало платять, що йому вже на їжу не вистачає. От Брєжнєв глянув на нього і каже:
    - Едь в Сокольники. Там трава зеленее. :haha:

14. Boris_Kiev

Американський журналіст: - У нас справжня свобода слова. Я можу підійти до Білого дому з плакатом "Ніксон-дурень!" і мені ніхто нічого не зробить.
    Совєтський журналіст: - Я теж можу вийти на Красну Площу з плакатом "Ніксон-дурень!" і мені теж ніхто нічого не зробить!

Брежнєв підходить до мікрофону щоби зачитати привітання учасникам Олімпіади-80.
    - О... О... О... О... О!
    Референт пошепки: - Леоніду Іллічу, це емблема олімпійських кілець, а текст нижче!

15. Оля

Оля Старожилка форуму

Ще згадала про Брєжнєва. :)

Поїхала доярка з котрогось українського села до Москви на черговий з"їзд КПРС. Повернулася, а за деякий час пише листа самому Лєоніду Іллічу. :) "Так то і так, товаришу Брєжнєв, я була на з"їзді партії в Москві і спала з вами. А щоби я то нікому не розказала, то прошу дати мені квартиру у місті." Брєжнєв злякався і відразу наказав, щоби тій доярці виділили гарну квартиру у найближчому до неї місті. КГБ оперативно все зробило і дали доярці квартиру. Але проходить час і Брєжнєв ніяк не може заспокоїтися, що ж то за доярка була і коли він з нею де спав. От і пише він їй листа і просить повідомити, де то і при яких обставинах було.
    Доярка листа отримала, прочитала і відписує: "Було то на 25 з"їзді КПРС. І ми з Вами спали. Ви - в Президії, а я - в залі." :)))

• Подобається Подобається x 7
  16. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Повідомбення ТАРС: "Сьогодні у Кремлі товариш Брежнєв прийняв посла Великої Британії ... за посла республіки Чехословаччина та мав з ним дружню бесіду."

17. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

— Леонид Ильич, какое у вас хобби?
    — За двадцать сантиметров будет!
    — Да нет, я имею в виду ваше увлечение!
    — А, собираю о себе интересные анекдоты.
    — И какие успехи?
    — Уже три с половиной лагеря собрал.

Мальчик спрашивает:
    -Папа, Ленин хороший?
    —Хороший.
    — А Сталин плохой?
    — Плохой.
    — А Брежнев?
    — Не приставай: умрет — узнаешь.

Брежнев говорит:
    — Я хотел бы после смерти лежать в Мавзолее. Подработайте этот вопрос.
    На следующий день в слове «Ленин» над буквой «е» появились две точки.

18. Boris_Kiev

Перший політичний анекдот, який я почув і запам"ятав у дошкільному віці (1959 р):
    - Чому у Києві перебої з водопостачанням?
    - Хрущов Підгорному клизму ставив!

А ще були сталінські анекдоти, причому перший з наведених явно було складено точно в останні роки сталінського режиму.

Філармонія. Концерт творів Мендельсона. Літній єврей у першому ряду утер сльози і сказав сусідові:
    - Таки ми - велична нація! Одна наша людина змусила плакати весь цей зал!
    Судід-грузин: - Ми - більш велична нація! Одна наша людина змусила плакати всю країну!

Горький на прийомі у Сталіна.
    - Слюший, Максим, вот ты напысал хорошій роман "Мать". Почему бы тебе не написат ищо роман "Атэц"?
    - Но товарищ Сталин, для этого нужно вдохновение и время...
    - А ти папробуй. Попитка - не питка. Я правильно говорю, товарищ Берия?

• Подобається Подобається x 3
  19. Nedilya

Nedilya Well-Known Member

Анекдот тих часів, коли генеральні секретарі мінялись один за одним, приймали цей пост дуже старими і невдовзі вмирали:
    Зібрався ЦК КПРС із такої нагоди, треба обирати нового секретаря. Головуючий: - Ну, товариші, спочатку давайте з'ясуємо, хто хоче бути генсеком. Отже, хто хоче, підніміть руку. Е-е, ні, всі хочуть, так не годиться. Давайте, краще так: хто хоче бути генсеком, нехай підведеться сам... якщо зможе...

20. Boris_Kiev

Похорони Черненка. Черга високопосадовців до Колонного залу Дому союзів. Раптом, розштовхуючи чергу, до дверей рветься чоловік. Охоронці роблять йому зауваження і питають, чи є у нього квиток-запрошення?
    - Та у мене абонемент!

Найпопулярніший у совєтських телеглядачів вид спорту - "Перегони на лафетах".

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)