Привычка бояться и тупо молчать...

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем V.P., 28 тра 2012.

1. V.P.

V.P. vegan power

И лишь набдюдать,
    Как кто-то пинает другого ногой,
    А ты лишь мечтаешь пройти стороной.

Свою мечту?Ты продал вчера!
    Значит так надо - у тебя семья,

Свою копейку ты уже получил,
    И можешь счастливым идти в магазин....

2. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Це про себе чи про когось?

3. V.P.

V.P. vegan power

про тебя.

4. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Про мене вже й жлоби на іноземній мові пишуть. Ось такий успіх на старість.
    Але яка рифма, майже Байрон.

5. V.P.

V.P. vegan power

а ты смешной дурачек...

6. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Для нього й Піфагор з його філософією видно смішний.

7. V.P.

V.P. vegan power

ты себя еще с шивой сравни.:)

8. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

З цим примітивним типом далі краще "тупо промовчати".

9. V.P.

V.P. vegan power

ты это не раз писал в мою сторону.
    не отвечаешь за слова, смельчак.

10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

тема, мабуть, створювалася не задля сварки, а для того, щоби звернути увагу на людську байдужість
    колись давно був на курсах першої медичної допомоги у мальтійської служби -- так вони сказали, що це серйозна проблема, байдужість людська :sad:

11. V.P.

V.P. vegan power

ну так гавно всегда все пытается засрать, прально?

12. duncan

пральна

13. V.P.

V.P. vegan power

что мы и наблюдаем у части персонажей

14. duncan

у більшості людей, і нема на то ради
    але може то і добре?
    може не всім потрібне співчуття та жаль?

15. V.P.

V.P. vegan power

оно и не нужно.

16. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Якби цей автор замість пустого просиджування в -неті хоч трошки ознайомився з темою, яку піднімає, то була би хоч якась користь. Для початку раджу йому почитати різницю поглядів на "співчуття" таких мислителів, як І.Христос, Шопенгауер, Ніцше. Даю для початку уривки з світогляду Шопенгауера

17. V.P.

V.P. vegan power

всех кроме первого персонажа - читал.
    главное, повторюсь, что ты реагируешь. или ты думаешь что у меня высокие цели?
    куда мне, простому смертному до величие тебя и тебе подобных:sad:

18. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Співчуття І.Христа покладене в його словах: «Люби свого ближнього, як самого себе» ...

19. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Ніцше засуджує християнську любов. Вона, на його думку, є результатом страху: оскільки я боюся, що мій сусід скривдить мене, тому я запевняю його, що люблю його. Якби я був сильніший і хоробріший, я б відверто показував своє презирство до нього, яке я, безумовно, відчуваю. "Благородна" людина, за Ніцше, повністю позбавлена співчуття, безжалісна, хитра, зла, занята лише власною владою.
    Однією з причин заперечення християнства з боку Ніцше є християнська мораль, або, як він її називає, "рабська мораль". Він заявляє: "Мораль не є уже більше вираженням умов, які необхідні для життя і зростання народу, його глибокого інстинкту життя, вона стала абстрактною, протилежністю життю ...Що таке єврейська, що таке християнська мораль? Випадок, що втратив свою невинність, нещастя, опоганене поняттям "гріх", добробут як небезпека, як "спокуса", фізіологічно погане самопочуття, що отруєне черв'яком совісті".

20. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Співчуття нічого не має спільного до гордині та жалості. Завжди головною і єдиною задачею співчуття є конкретна і практична допомога тим хто її потребує. Часом із співчуття треба навіть комусь зробити боляче. (Коли то є необхідним, щоб помогти людині) Мудрі батьки іноді у виховальних планах можуть застосувати і ременя до своїх неслухняних дітей, але таке застосування дітям буде вельми корисне. (Сподіваюсь в Україні не приймуть жахливий закон про ювеніальну юстицію). Дзенські майстри (в традиції дзен-буддизму) були дуже співчутливими і лише з щирого співчуття та любові дубасили монахів палицями, вганяючи тих у просвітлення.
    Справжнє співчуття нікого не жаліє, але завжди допомагає. На завершення бажаю всім побільше співчуття і чим по менше жалості (в будь-якому вигляді).

а де твій аватар? :)