Приватний підприємець - шлях реєстрації та бухгалтерія

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем YelloWS, 5 вер 2007.

1. YelloWS

YelloWS Well-Known Member

Мене цікавить на скільки складно зареєструватися як приватний підприємець, де отримати інфу про весь процес.
    А також, чи складно вести бухгалтерію і подавати звітність. І як має сенс реєструватись - як платник ПДВ чи на єдиному податку.

Буду вдячний за змістовні відповіді...

2. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

Відповідь: Приватний підприємець - шлях реєстрації та бухгалтерія

знайшла тут я одну ссилочку, ознайомтесь, мож знайдете потрібну інфу, )))
    http://ua-businessclub.org/index.php?act=idx

• Подобається Подобається x 1
  3. dArt

dArt Well-Known Member

Зерегистрироватся сейчас не очень сложно. Есть единый дозвильный офис на Валовой (около укрсоцбанка)
    Берите единый налог и чихайте на всех. А вообще зависит от вида деятельности. Звитнись - 4 раза в год декларации вроде. Чесно говоря, у меня есть специально обученая девочка, которая этим делом занимается, получает денюжку за работу и на пелкий подхалимаж.

4. Demyan

Demyan Well-Known Member

Якщо не хочете тратити часу і неврів - зверніться до спеціалістів. На валовій є ціла купа оголошень, може теж порекомендувати.
    Бухглтерію - краще прихідний бухгалтер.

• Подобається Подобається x 2
  5. Forpost

Forpost Стоїк

Треба спочатку визначитись з термінами.1)як платник ПДВ Ми всі є платники.А ось 2)на єдиному податкуЦе понятя вже стосується до Суб"єкта підприємницької діяльності.Але я не впевнений що ,початкуючому молодому підприємцю він вигідний,хоча би на перших порах.Будуть самі витрати ,а туть ще кожний місяць Єдиний плати.А приходящий бух, то може бути хіба що власна жінка.І то з великою натяжкою.Але якщо вся затія освоїти спадок з Г"америки,то мона і консультанта взяти на Валовій,і буха з сталою місячною зарплатою.Та й взагалі на Валову не ходити .То все за самого кандидата зроблять.
    Але на мою скромну думку ,нашо собі мозги парити в такому випадку .Купити ,си тачку ,та й потроху тратити спадок з дівками,а то самому я так розумію буде скучно . Як каже пан Афтерстеп у нас недостаньо вихідних умов для побудови цілої картини.І кожен буде бачити в слоні щось своє.Але тема по-моєму цікава

6. vasili

vasili Well-Known Member

Скажіт чим ви займаєтесь...область : виробництво, обслуговування, продажа, кур"єрські послуги?...який плануєте прихід, дебет?, скільке буде працювати людей у вас?...:)

7. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Вот хороший сайт. Газета "Частный предприниматель".

http://www.chp.com.ua/index.php

Там слева колонка - "Справочник предпринимателя", информация по системам налогообложения. Прочитав её, можно легко определиться, какую систему налогооблажения выбрать для ведения конкретного бизнеса.
    И по гос.регистрации предпринимателя там всё детально расписано.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Платником ПДВ треба бути у таких випадках.:

1. Ви хочете продавати горівку і/або папіроси. (тут мусово)
    2. Якщо субєкти яким Ви надаєте послуги/поставляєте товар є також платниками ПДВ.

В решту випадках просто нема змісту.

9. YelloWS

YelloWS Well-Known Member

я взагалі хотів зайнятись продажем різних електронних пристроїв - годинники, світлодіодні табло і т.п. Думаю, що спочатку має сенс дійсно реєструватись на єдиний податок, а далі дивитись по потребі...

10. Forpost

Forpost Стоїк

А не стоит ли нам ставить лошадь впереди телеги.Легко можно определиться имея Высшее ,ну хотя бы техническое.Товарищ не улавливет разницы в терминах,значит имеется пробел.Он господин Мих,имея по-видимому отношение к предприниматтельству ,и то запутывает юношу

11. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Да ну, Шрек! :) Всё там доходчиво, всё разжевано, всё на пальцах, с примерами:
    http://www.chp.com.ua/rsn.php

Нужно только читать уметь, а я думаю, товарищ читать умеет. :)

Че запутывает? Просто не все рассказывает. :)
    http://www.chp.com.ua/rvkp.php

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

дивіться пункт 2 мого попереднього допису. Якщо Ви будете продавати організаціям, які є платниками ПДВ, то вони будуть уникати у Вас брати товар. Але памятайте, що тоді і Вам треба брати товар з ПДВ, інакше буде зальот на 20%.

13. vasili

vasili Well-Known Member

Не завжди я наприклад спеціалізовані товари шукаю тільки у П/П ників, дешевше та й возні меньше...п/п закуповують товар у дилерів без пдв, а ще краще їдуть до виробника та взагалі беруть без налогів, але налом...гроші п/п никам простіше обналічити у банку, там три чи чотири статті всього...але там прикол у тому шо оборотність не має бути вище 0,5 мілйона у рік...якшо більше, то можна на єдиний перейти 10% від реалізації товару там до 1 мілйона.:), далі єдиний на 6% та 20%

14. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

И правильно сделаете!:cowboy:
    :8: :suicide:
    Интересно...где бы такого диллера найти7:cowboy:
    Кроме ..как УТОСовский товар...и кой какие детские товары..я даже и не знаю...таких диллеров...
    А может все таки...контрабандный товар?И все по темному..без накладных и товарных чеков?
    ага...то бишь..вороуют на производстве...или левака гонят...или уклоняются от налогов..от Державы!:ireful1:
    Конечно легко...если они...гроши то есть в банке... а какой...серьезный клиент...будет платит..пэпэшнику...большие суммы..да еще и без ПДВ.?...
    Платят...от безисходности...что такого товара..нет...у другого продавца...плательщика ПДВ...
    Или же...такой же пэпэшник....хотя с другой стороны...на фига ему светить...свой оборот..:8:
    Когда мона...черным налом обойтись...

15. vasili

vasili Well-Known Member

Все дилеры на Подоле...(киев)

И не мудрено...по вопросам заметно...:shutup: Конрабанда эти термины с времен Бени Крика не используются в природе п/п шников... :no:

Тут вы меня смешите:crazy: ...не знаете, как зарабатывают крупные производители? Почитайте Обкомь ...:cowboy:
    Не легко вас все малина по глазам бьет...все не легко Читатель, а тяжко...:no:
    Как раз и ищет п/п для таго что б дешевле было...рынок...есть кстати такое понятие в как структурные подразделение, не слышали...:beee:

16. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Весьма интересно...:cowboy:
    А диллер то..у кого товар берет?У производителя!Не сам же он..его товар производит!:ireful1:
    Если берет..по "светлому" то ..однозначно с ПДВ!!!!
    Если по "темному"..."левака" покупает..тогда другое дело!!!
    Если товар...импортный....и по полной схеме..то тоже..однозначно..платятся..все таможенные сборы и ПДВ!
    Другое дело...если "договорится" таможенником...и занизить..стоимость..и количество товара....а потом с тем таможенником
    поделится...тогда другое дело...и "детишкам..на молочишко" останется...
    Кстати..а разве это не контрабанда?
    Другое дело...что на Подоле..не выписывают..налоговых накладных....
    Но ето не значит..что товар продается без ПДВ...
    За исключением..конечно же детских книжек..и некоторых лекарств...

Да..как от налогоув то уклонится..я и сам знаю...Вы лучше подскажите...где такие деньжищи заработать мона...:clapping:
    Сами етим пользуемся..но в исключительных случаях...не хотца...ПДВ...терять..все ж таки 20%..сумма то не маленькая...:cowboy:

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну при тому Ви - ПДВшник?

18. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Цілком згодна. Більше того, можна на одній фірмі замовити повністю юридичну і бухгалтерську підтримку за фіксовану щомісячну оплату.

19. vasili

vasili Well-Known Member

Я всякий і платник ПДВ і на единому...

Додано через 13 хвилин
    так слушайте повнимательнее тогда...
    У производителя...как берет?, да пес их знает...наверно вы мой предыдущий пост прочитали невнятно...не ймется вам...:agree:
    В этом смысле я вам могу помочь, но за нал, можна без НДС...:no:

В этом посте вы замыкается смысл ваших собственных противоречий...Адйо Читатель:crazy:

Додано через 16 хвилин
    Чернівчанка Валентина Черданцева у 53 роки потрапила під скорочення на підприємстві, де працювала програмістом. Стояла на обліку в центрі зайнятості, але довго в безробітних не затрималася.
    – Вирішила, що досить вже працювати на когось. Знала, що є програма фінансової допомоги для тих, хто хоче стати підприємцем, пішла на курси. Нелегко було, бо треба було написати реальний бізнес-план, захистити його. Але пізніше мені ці знання дуже допомогли, – розповідає жінка.
    Отримані кредит та матеріальну допомогу пані Валентина витратила на придбання сучасних швейної машини та оверлока. Міні-майстерню організувала в одній із кімнат своєї квартири. Шити вона вміла й раніше, хоча спеціально не вчилася. Домашній бізнес організувала разом із дочкою, яка є технологом з пошиття одягу. Саме дочка здебільшого моделює одяг, стежить за модними тенденціями на Інтернет-сайтах та в модних журналах.
    Особливих проблем з реєстрацією не було, зі сплатою податків – теж. Спілкування з органами контролю обмежується сплатою єдиного податку. Завдяки тому, що пані Валентина працює вдома, спеціальних дозволів чи перевірок їй не знадобилося.
    Свої послуги жодного разу не рекламувала. Клієнтів вистачало серед знайомих і знайомих їхніх знайомих. Гарний виріб сам себе рекламував. «Де купували таку оригінальну сукню?» – запитували в її клієнток і просили телефон майстрині. Собі шити одяг Валентина Олександрівна не встигає: замовлення є майже завжди.
    – Найбільша проблема в тому, що в Чернівцях дуже малий вибір тканин, особливо натуральних. Якщо й продається шовк, льон чи вовна, то вони дуже дорогі, – каже жінка.
    Зароблені гроші постійно доводиться вкладати у придбання нових технічних пристосувань, тканин (якщо є можливість, майстриня сама закуповує тканини в Києві), нових оздоблювальних матеріалів, останніх випусків журналів мод. Каже, що витрати на техніку й матеріали в її бізнесі можуть окупитися за рік-два.
    Домашнім бізнесом жінка займається лише рік, але вже замислюється над планами про відкриття власного ательє.

НЕОБХІДНІ ВИТРАТИ НА ВІДКРИТТЯ «ДОМАШНЬОГО АТЕЛЬЄ»
    1. Швейна машина. Фірмові електричні машини коштують від 650 гривень.
    2. Оверлок – приблизно 1500 гривень.
    3. Декілька журналів мод, нових каталогів жіночого одягу – від 100 гривень.
    4. Допоміжні пристосування й матеріали, матеріали для оздоблення – від 300 гривень.
    5. Візитки – від 50 гривень.
    6. 34 гривні на реєстрацію приватним підприємцем.
    7. Податки. Сума, якою доведеться ділитися з податковою, залежить від того, яку систему оподаткування обере швачка-приватниця, пояснили у відділі зв’язків з громадськістю ДПІ у м. Чернівці. За єдиної системи оподаткування щомісяця доведеться сплачувати 200 гривень податку (ставка у м. Чернівці). А для тих, хто зареєструється в районі, її розмір значно менший. Якщо ж підприємець використовуватиме найману працю, платежів і клопотів у нього буде значно більше: по-перше, доведеться доплачувати ще 50% ставки (тобто по 100 гривень щомісяця) податку з кожного «найманця», по-друге, потрібно буде зареєструватися в декількох фондах і регулярно звітувати їм. Інший варіант – обрати загальну систему оподаткування. У цьому разі сума податку залежатиме від отриманих заробітків. Щомісяця потрібно буде платити 15% від отриманого чистого прибутку, а також віддавати 32% чистого прибутку до Пенсійного фонду. Ліцензія для пошиття одягу не потрібна. А для пошиття тентів, чохлів, штор та драпіровок щомісячна вартість ліцензії становить 120 гривень (платити їх зобов’язані лише підприємці на загальній системі оподаткування).
    http://www.molbuk.cv.ua/article.asp?art_id=25753&retpath=archive

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо Ви ПДВшник, то це має резон лише в одному випадку - ваші замовники - також ПДВшники. Тоді вони зможуть собу ПДВ відшкодувати і тому вони звертають увагу на це, якщо ваші замовники не є ПДВшники, то і Вам нема необхідності ним бути.

а де твій аватар? :)