Хочу поділитися з Вами інфою про приватизацію земельних ділянок.Це стосується тих хто проживає в приватному секторі і має приватний будинок,або ще в ті роки має ділянку землі для ведення огородництва. Щоб приватизувати земельну ділянку на якій стоїть ваш будинок,до останнього часу потрібно було пройти дуже важку процедуру(і дууууже дорогу).Документи робилися майже 8 місяців,і крім офіційних виплат потрібно було робити "неофіційні" чиновникам різних рангів. Кабміном прийнято постанову №844 ,якою передбачається безоплатне оформлення та видачу громадянам України у 2009 році державних актів на право власності на земельні ділянки. Але насправді на місцях чиновники котрим це невигідно(по перше багато роботи,по друге багато з них мають відкати від приватних фірм,котрі робили ті акти аж за 2000грн)саботують цю постанову.Пішов і я в одну з рад,щоб приватизувати земельну ділянку на якій находиться мій будинок.Але землеупорядники з мене посміялися,сказали,що це Юля собі робить дешевий піар,і ця постанова ..... далі пішло-поїхало,дія коли діяв декрет.а з 2001 року декрет не діяв бо став діяти закон,отож згідно цієї постанови ці документи будуть робитися тим , хто подавав заяву в виконком до 2001 року. Я був в шоці,сказав що це неправда,але вони з мене посміялися і сказали що вони праві.Але я взяв в руки газету,знайшов телефон гарячої лінії в Києві і позвонив туди.Вони були дуже здивовані,і сказали що чиновники на місцях поступають неправильно.Поки я дійшов до чиновника районного масштабу(а пройшло десь 15 хв) там вже все помінялося.Вже був дзвінок з Києва,вже всім все дозволено,і всім будуть робити документи.До чого я .Інколи з чиновниками потрібно боротися.Бо якщо не відстоїте самі свої права,то ніхто за вас не подумає.Мені було приємно,що вже сьогодні пішли люди,і їм перестали відказувати в прийомі документів.
Пряма лінія Держкомзему -голови та заступників:8-800-500-83-20(п"ятниця з 10-12 год), з питань виконання постанови №844 від 05,08,09 р. телефон довіри 8-800-502-52-80 з 9.00-17.00,крім вихідних та святкових днів.Усі дзвінки-безкоштовні.
Копію паспорта,копію ідентифікаційного коду,копія документа про власнсть на будинок,або рішення місцевого органу влади про виділення ділянки,під будівництво або під садівництво,або огородництво.Іти потрібно в земельний відділ Вашої міської,або сільської Ради.Або прямо до секретаря ради або до міського,сільського голови.Попереджую зразу,будуть Вас відговорювати,казати,що цього ніколи не буде,що напрасна праця,не вступайтеся:вони відказують з двох причин-1 вони дістали наказ не робити це,щоб робити антипіар прем"єру,2-через свій матеріальний зв"язок з тими приватними фірмами,котрі беруть за державний акт 2000грн.(це я так здогадуюсь)
Розпочався тотальний саботаж даної постанови.Людям вертають документи зі словами,що кабмін збрехав і грошей не виділив.Будем бачити що буде далі.Куди нам до Європи з таким чиновничим свавіллям?
Все,бобик здох.Заступник держкомзему поставив хрест на всіх наших сподіваннях.Вони зробили,так як хотіли,ніяких бесплатних актів.В кінці кінців вияснили,що чиновники буквоїди перемогли.Так хитро оюбставили,що не підкопаєшся.Хтось дав великого хабаря.
Пробував звонити знову на пряму лінію,відразу після 800 ідуть короткі гудки.Дзвоню на обласну довідкову,а мене питають,чи є у вас дозвіл дзвонити на 800 отож дзвінки відслідковуються.і очевидно на рівні області блокуються.
Мої почали приватизацію ще в 2008 році. Коли я почула що тепер це все буде безкоштовно то пошкодувала, думаю ще б рочок і все було б безкоштовно, бо ті офіційні внески великі, а неофіційні просто величезні!!! але наскільки я бачу , ті люди що приватизують тепер платять так само, правда серед них здається ніхто не пробував звонити в Держкомзем. Але якби і пробував думаю що було б так само як ви описали, бо гроші які є на кону занадто великі, плюс кожен з нас хоче жити в "своїй" хаті. От і спонукає це верхи до таких дій. в такому варіанті ця постанова більше схожа на піар. Звичайно хочеться щоб все було красіво і по закону, але ті хто мав справу з приватизацією, чи виробленням буд.паспорта, чи ..... коротше з нашими чинами він навіть не дивується такому розвитку подій. Корупція всюди, кожна печатка, підпист, довідка - все платиться за 2 а касами.
Згідно Постанови КМ|Порядок, КМ України, від 05.08.2009, № 844 "Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році": Заява про видачу державного акта на право власності на земельну ділянку подається за місцем розташування земельної ділянки. До заяви додаються: - копія документа, що посвідчує особу; - засвідчена в установленому порядку копія довіреності - для уповноваженої особи; - копія документа про присвоєння ідентифікаційного номера у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів; - копія рішення органу місцевого самоврядування або районної державної адміністрації щодо передачі земельної ділянки у власність. Проблема не у видачі самого дкржавного акту, а в отриманні рішення органу місцевого самоврядування чи районної адміністрації щодо передачу земельної ділянки. Згідно Постанови № 844 для безкоштовного виготовлення Держ. акту треба мати рішення, яке і найважче отримати, бо приймається депутатами відповідної ради. А той хто має рішення вже давно зробив акт. Постанова черговий популізм до виборів.