В Івано-Франківську з допомогою працівників музею визвольних змагань Карпатського краю відбувся незвичний конкурс повстанської кухні. Дійство відбувалося на базі вищого професійного училища №18. Це перша спроба дослідити та показати побут вояків УПА. Повний текст
В училищі, з якого згодом вийдуть висококваліфіковані кухарі, з ініціативи директора Віри Кузнєцової дбайливо збирають старовинні українські рецепти й дають давнім стравам нове життя з продуктів захоплэних в радянських і німецьких військових.
Полковнику, а в Криївці смачно пригощали ? "Взяття язика" подавали? Скажу по секрету - тим, хто на фейс-контролі не відповість "Героям слава!" подають язик ... з моргу!
Верю. Именно по-этому я сначала Левандовку попросил попробывать. Он съел. Я выпил и тоже съел.... Жив пока. П.С. Мы язык не брали. Нам подавали ушки и пятачки "их морга"....
Свого часу їв дуже смачний козацький куліш після "Козацьких змагань", що проводились щороку на свято Покрови у сусідній школі. Недавно пробував подібне приготувати - не дуже вийшло.
Нє, це перший крок! Адже (цитата): "Істориків зазвичай не цікавить, як влаштовували щоденне життя українські патріоти, де мешкали, що їли. " Тому на черзі конкурси як повстанці дотримувались особистої гігієни, прали, ср... ну... справляли природні потреби, як спали і т.д. Адже все-все це повстанці робили по-особливому! І що за тяга з усього робити цирк?