Повітряні замки: моделювання.

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем afterstep, 25 лип 2009.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Питання до тих, в кого спогади про ремонт ще достатньо свіжі та барвисті.
    ==
    Власне, змінивши квартиру - зазвичай відчуваєш якийсь дискомфорт, і хочеться зробити хоч незначне, але перепланування.
    Наприклад, в хрощовках і подібних на них "малолітражках" - починається "боротьба за квадратні метри" (як збільшити кухню, туалет/ванна - окремо чи разом і т.д.)
    ==
    Ну, і саме питання:
    1) чи самостійно то (перепланування) робили, чи зверталися до сторонніх фахівців?
    2) чи малювали план (або й взагалі проектне креслення) - чи "на око"?
    2а) може, хтось може порадити якусь програмку для того?

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Самостійно в два рази дешевше! Не святі горщики ліплять...
    План обов"язково! Як не на міліметровці, то хоч в зошиті в клітинку... Допомагає зекономити деяку суму грошей. Іноді суттєву...
    :))) "Квадратний метр", "Квартирний вопрос" і щось там про фазенду! :)))
    І серйозно! В т.н. "хрущовках" перегородка кухні, як правило гіпсова. Пересувається елементарно. В деяких "хрущовках" санітарний блок зроблений як єдине ціле. Тобто такий собі пустотілий куб з дірками для труб. Там совати стіни проблемніше. А перегородку між горщиком і мидницею мож....
    Я не супер спец, але ремонт в квартирі роблю сам. Від підвісної стелі до паркету...
    Чим зможу (я про поради :) ) допоможу.

3. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Програмок море але тре знати що переплановувати...щоб дім не завалився.

4. afterstep

на даний момент мене цікавить так звана "брєжнєвка".
    Можливо, є сенс накидати креслення - але поки що словами:
    1) від хрущовки відрізняється коридором на 15 см ширшим (чи щось таке)
    2) коридор буквою Г, і вхід в туалет і ванну - - з того проміжку, що веде до кухні
    3) деяка асиметричність - двері ванни розташовано під кутом, тобто стінка санблоку з боку кухні має довжину 1700, а з боку коридору (на око) 1200
    4) відповідно, той проміжок коридору, що до кухні - звужується, і, як на мене - доволі нераціональне використання площі.
    Коридор по площі великий - але то "некорисна" площа.

Вважатимемо, що "юридична сторона" питання нас не цікавить - тоді що цікавить в результаті -
    1) на даний момент вання "жестянка" довжиною 1600, - можна і коротшу
    2) в туалеті між стінами - 80 см, але таких амбалів, що в них плечі чи зад ширші за 60 см, - немає. Прийдуть - не пущу. От тільки чи комфортно буде такий вузький туалет? (хоча на клаустрофобію теж ніхто не страждає)
    3) ширина ванни на даний момент - 1300, але якщо замінити цегляну перегородку на щось не таке оковирне - чи вдасться виграти на цьому хоча б 8 см? бо як до них додати ще 20 см туалету - то суттєво розширить ванну кімнату, і дозволить повернути ванну іншим боком
    ==
    ну і т.д.
    ==
    Якщо можна - то краще приклади технічних/технологічних рішень, і "по частинах"
    1) заміна цегляної перегородки на щось тендітніше
    2) ніші та інші витребеньки
    3) шафи/шафки/полички, і як то уживається з тендітними перегородками
    4) "про місце пралки у санвузлі" - тобто у ванній кімнаті
    5) ... нуі про совання дверей замовте слово ...

5. Mariya

Mariya Well-Known Member

Треба вияснити, які стіни несучі, їх чіпати не треба, бо може бути біда. А ще було би незле вияснити де прокладені газові та інші труби, ну і проводка.

А не можна зовсім зліквідувати перегородку між ванною і туалетом?

6. afterstep

можна.
    Це ж "модифікована хрущовка" - несучі стіни - зовнішні.
    газ входить з іншого кута кухні, вода та каналізація - якраз в санвузлі приєднання.
    ==
    Але таки хотілося б більше дізнатися про троха новіші будматеріали/рішення, ніж цегла і ваняний розчин - то стосовно заміни перегородки на тоншу.
    Ну, і питання водостійкості побілки 9чи там що пропонуєте на стіни), і як на "гіпсокартонні" чи інші рішення лягає плитка, і т.д.
    ==
    Мої пізнання в нових технологіях в сантехніці чи будівельній справі раптово "загальмували" (до повної зупинки) у 1990 році, і з того часу жодних нових знань (чи досвіду) в цій галузі у мене немає :)

7. VasMT

Тупо знести! Просто об"єднати. НМД два приміщення на СВ (санвузол) забагато. Виграється не 8 - 10 см, а ділянка посередині ваної кімнати стає багатофункціоною! До речі, якщо перенести горщик туди-сюди см на 20 дає можливісь збільшити кухню. Сам зараз відпрацьовую "техдокументацію". Планую таке переобладнання.
    В "брєжнівці" ніші не зробляться. Стіни затонкі. Хоча .... Дайте параметри будинку. Брежнєв Л.І. Не одне десятиліття рулив. А мода змінювалась :) .
    Нові технології. Все уживається.
    Правда, якщо вішати не на "голий" гіпсокартон.
    Ну в куті мабуть буде добре! Хуч, звісно, якщо дружина скаже по центру - буде по центру... :) .
    Мож і фіранку повісити. Совані двері слабогерметичні.
    Якщо Ви про переміщення - без проблем... "Болгарка", перфоратор, рулєтка, олівець і чим заложити стару дюру. Буде конкретне питання - буде відповідь.!

8. VasMT

Плитка лягає супер... Але, якщо перегородка дуже тонка (фанера, ріпсокартон, ...) клеї до плитки повинні бути еластичними. Типу рідких цвяхів...
    Побілки від Тіккуріли для зовнішних робіт мають 20 років гарантії.

9. Mariya

Mariya Well-Known Member

Я скромно топаю з гілки, VasMT - уважуха і ріспект.

10. afterstep

не ображайтеся :) видно, в чоловіка подібні проблеми :)
    ==
    філософське питання.
    Таке об’єднання має переваги, але має і недоліки.
    Поки що варто розглянути варіант без об’єднання - хоча б тому, що не такий тривіальний :)
    ==
    наколупав програмку, накидав приблизно-схематично "що є"

11. afterstep

розміри стін - відповідають дійсності, туалет межує з коридором (та частина коридору, що веде до вхідних дверей), ванна межує з кухнею (власне, зображені двері на кухню)
    ==
    є ідея, побудована на тому, що якщо викинути к бісу умивальник, поставити на 20 см коротшу ванну і "розвернути" її, "вирівняти" стіну (знести к бісу і поставити гіпсокартон - таки товщина 7-8 см), і пересунути двері кухні (щоб виник "закуток" 65 см для холодильника) - тоді і в коридорі можна поставити повноцінну шафу глибиною 60-65 см, і коридор не звузиться....
    але - основне - перегородку між ванною і туалетом слід посунути, і "звузити" - таки вона 8 см...

12. Mariya

Mariya Well-Known Member

Моя пропозиція така: частину стіни між туалетом і ванною розібрати (не всю),

двері з коридору в туалет замурувати, на місці розібраної стіни поставити розсувні двері (sliding doors).

13. afterstep

гм - думка цікава...
    але незначний недолік - коли хтось у ванні - інший "чекає" :)
    самі ж знаєте теорію відносності - зовсім інше відчуття часу по різні боки дверей туалету...
    крім того - при цьому виграється не так багато місця в коридорі. Якщо коло "глухої" (протилежної) стіни поставити стінну шафу (глибиною 65 см) - прохід в коридорі буде достатній, і шафа буде довша рівно на ширину дверей.
    ==
    ми спершу думали над варіантом - прибрати обидвоє дверей, і зробити вхід через туалет в ванну - тобто двері в "глухій" стіні туалету, "шторку" (щоб затулитися від "перехожих") - і далі ванну. Але - сантехнічна розв’язка якраз коло задньої стіни туалету/ванни, і було б досить обтяжливо переносити унітаз вперед, і т.д.
    ==
    Може, плутано поясним - можу намалювати... Може, дійсно сяду і намалюю - ваш варіант, і тільки що описаний...

14. Mariya

Mariya Well-Known Member

Цю проблему можна легко вирішити отакою шторкою

15. afterstep

а можна лінк на сайт з описом таких?
    ==
    ну тобто якщо в кого є якийсь досвід, і є більш-менш детальний опис в інеті - кидайте лінки, буду вдячний.
    Воно не так щоб "горить" - але таки ремонт доведеться робити, і хочеться наперед спланувати/порахувати то перепланування.
    І дуже не хотілося б попасти в типову ситуацію, коли щось не врахував, і то вилізло вже після початку робіт. Все ж передбачити неможливо, - принаймні, проектуючи самостійно.

16. Mariya

Mariya Well-Known Member

афтере, в мене є досвід будування хати, але він в Америці. Тому мої поради - то на рівні порад.

Є таке поняття як шторка для ванни (думаю, і у Львові ви без проблем її купите). Хтось у душі чи приймає ванну, то себе зашторює.

Далі, якщо забрати двері в туалет (замурувати тобто), то в кут вказаний стрілкою можна пральку поставити

• Подобається Подобається x 1
  17. afterstep

мушу подумати :) = мав на увазі - мені потрібен час на обдумування цього варіанту - я такий ще не розглядав

18. VasMT

Ось надибав! Бо слова словами, а подивитись ....
    Ось конструкція перегородки на каркасі (обов"язково). Стіну зі сторони туалету можно обшити звичайним, не вологостійким картоном. Але тоді бажано проложити гідроізоляцію (плівку). Буде зекономлено пару гривень. Мінвату в середині можна і не ложити. Якщо стіну робити в одну ГК плиту, то бажано брати 12 мм, хоча можна і 9 мм. В плануємому місці кріплення шафи, дзеркала тощо прокладіть металевий профіль. Тобто не додатково, а конструктивно щоби виконувало дві функції: і була рамою стіни і сприймала навантаження від шафи.
    Обробка стіни труднощів не викличе. Можна клеїти плитку, плівку, обої ... Гугля поможе. Але глибоке грунтування ОБОВ"ЯЗКОВЕ. Бо картон до якого це все клеїться сам по собі слабонький.
    Тепер про ванну. Труби від умивальника треба заглушити і, напевно, сховати якщо вони стирчать зі стіни. Змішувач ванни переносити плануєте чи буде збоку. Але це деталі...
    Двері. Якшо будете переставляти старі то їх треба акуратно демонтувати разом з рамою. Стіну, в якій будем пересовувати двері, в залежності від матеріалу "ріжемо" електроїнструментом : бетон - "болгаркою", цеглу - перфоратором і рівняєм "болгаркою", гіпсову - лобзиком або дисковою пилкою. Кріпити двері можна по різному. Найкраще турбошурупом. Виняток - гіпсова стіна. Там за допомогою спеціальних металевих кронштейнів. Мабуть все.
    Тонкі місця (про що забувають):
    - де будуть розетки і вимикачі, світильники, витяжки ... Як вихідне, чи первинне, схема електропроводки... До речі, щоби вмикнути дві лампочки, достатньо три проводи. Це я про оптимізацію електромонтажу...
    - вся гідропроводка. Злив з горшка, ванни, підвод води... схему треба продумати. По можливості металеві труби старих будинків поміняти на металопластикові або пластикові.
    Всього не врахуєш. Я наприклад не починаю роботи поки не "побачу" в уяві всю картину. Якшо бачу кусками, є небезпека ці "куски" не звязати до купи. Вже таке було :) .
    ЗИ! Сцилу то я забув кинути :))) .
    http://www.ukrgips.com.ua/DOPOMOGA_MASTERU.htm

19. Полковник

Полковник миється в бані

НА ЗАМЕТКУ

Что по закону делать запрещено…

- Без согласования с разрешительными органами размещать санузлы над жилыми комнатами и кухнями, а в столице - расширять площади санузлов, ванных комнат за счет других помещений.
    - Разбирать внешние стены (несущие они или нет – неважно) и объединять лоджии и балконы с комнатами.

- Переносить на лоджии и балконы приборы отопления.

- Объединять квартиры по вертикали с полной или частичной разборкой межэтажных перекрытий.
    – Устраивать проемы в несущих стенах без утвержденной в установленном порядке проектной документации.

– Удалять звукоизолирующее основание полов.

- Демонтировать вентиляционные каналы и короба.

– Делать пристройки к квартирам, расположенным на первом этаже жилых многоэтажек.
    – Устанавливать кондиционеры и спутниковые антенны на фасадах зданий, выходящих на улицу.

…и разрешено:

- Расширять санузел за счет коридора.

- Расширять площади жилых комнат за счет коридоров и вспомогательных помещений.

- Оборудовать на площади жилой комнаты, смежной с кухней, столовую.

- Обустраивать проемы в ненесущих стенах между помещениями.

- Переносить входной проем в квартиру.

- Демонтировать подоконную часть стен с установкой распашных дверей на балкон.

СПРАВКА «КП»

Перепланировка и капремонт – две большие разницы

Бывает, хозяева нанимают бригаду шабашников, те бесстрашно перекраивают помещения, и владельцы жилья попадают в неприятный переплет. Отличить перепланировку или переоборудование квартиры просто. На официально-юридическом языке она означает «ремонтно-строительные работы, которые проводятся по соответствующим проектам со сменой физических параметров помещений, снесением или перенесением внутренних ненесущих перегородок, постройкой новых элементов и деталей, устройством проемов без вмешательства во внешние стены, межэтажные перекрытия и другие несущие конструкции жилого здания». И все это «без ограничения интересов граждан, которые проживают в этом здании». Отожествлять ее с капитальным ремонтом – большая ошибка. Потому как капремонт не предусматривает «изменений геометрических размеров помещения или его отдельных частей, жилых комнат и подсобных помещений, кухонь, ванн, уборных, коридоров и т.д.».

http://old.kp.kiev.ua/daily/vasdom/doc112198/

20. Leopolis

Leopolis Well-Known Member

Після тривалих "зусиль та спроб" вирішили таки зробити радикальний ремонт ванної кімнати і туалету, адже усім відома фраза: у страху - великі очі або "лиха беда начало" )) Отож, відправивши дружину та меншого на відпочинок, за 12 днів усердної роботи ми (я і старший син) таки досягли бажаного результату... Ніколи не візьмусь до будь-якої творчої роботи (а по інакшому тут її і не назвати) доки не буду мати чіткої кінцевої уявної картини в голові, а далі - відкриваю будь-яку графічну програмульку і за попередньо знятими розмірами роблю креслення в масштабі + розміри усіх елементів, які можна легко переміщувати досягаючи мети проекту. Роздруковую, йду в магазин і вже тільки тоді підбираю необхідні речі за розмірами. Нижче подаю "історичний хід подій" ремонтних робіт (зняття плитки, демонтаж старих труб та каналізації): частина креслення (до і після реконструкції), фото...

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)