Повірка лічильників на воду

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем ZORRGE, 3 бер 2013.

1. ZORRGE

ZORRGE New Member

Вітаюю. Декілька днів тому отримав повідомлення, що мені потрібно віднести лічильники на перевірку. В повідомленні є номер телефона людини яка може зняти і відвести їх .

Питання: чи можу я сам зняти і віднести, скільки триває перевірка і яка ціна? :dntknw:

Буду вдячний за будь яку інформацію.

2. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

можете, але спочатку має прийти інспектор з водоканалу зняти показники і розпломбувати

• Подобається Подобається x 1
  3. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Наскільки я знаю, то по правилах має прийти людина з Львіводоканалу, зняти лічильники, поставити спеціальні заглушки і нести ії у Водоканал на повірку. Ясно, що то дуже накладно, бо треба все зривати, а потім наново ставити. На практиці в нас вийшло інакше - за винагороду у 200 чи 300 грн людина з Водоканалу прийшла до нас, написала всі папери на місці, поміняла пломби на лічильниках і ніхто нічого у водоканал не возив. Правда, для такого варіанту треба пробивати зв"язки у водоканалі (записано зі слів моєї мами, бо я в тому процесі участі не брала:) ).

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

народ, а от запитання.

Де взяти хороший. точний і надійний лічильник води?
    Бо ото, що продається - саме натуральне барахло.

5. ZORRGE

ZORRGE New Member

Мені такий варіант підходить більше, але ще хотів би взнати скільки коштує сама перевірка офіційно і порівняти.

Якщо сутьєво буде відрізнятись ціна то після приходу інспектора міг і сам зняти тай віднести.

Ще залишилось питання з ціною і термінами перевірки, ще у когось є якась інформація?:dntknw:

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну якщо лічильник у нас коштує гривень 180, то за 300 гривень легше новий поставити, ніж возити на повірку.

7. Forpost

Forpost Стоїк

http://city-adm.lviv.ua/portal/for-citizen/faq/municipal-problems/5000-perevirka-lichilnika

8. Іспанка

Миху, а якщо їх чотири штуки? :) То ж плата за 4 штуки, а не за один:)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

у вас на кожному крані лічильник стоїть?

10. Іспанка

Угу, два у ванній і два в туалеті (точніше, кухня + туалет).

• Подобається Подобається x 3
  11. ZORRGE

ZORRGE New Member

Я бачив цей пост, мені здаеться що там ціни застарілі.

Напевне краще всього завтра зателефонувати на водоканал та й взнати якісь телефони цих фірм що перевіряють.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

все це добре, але....

дозвіл на зняття лічильника має дати водоканал і водоканал має дати підміну на час повірки.

---------- Додано в 15:10 ---------- Попередній допис був написаний в 15:09 ----------

народ,

не перевірки, а повірки.

13. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ага, має дати,:) на базарі продають трубки, по довжині як лічитїльник і вже з різьбою, лічильник зняв, трубку вкрутив і маєш воду

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну добре, а як відноситься водоканал до тих трубок?

скажім, якщо повірка триватиме тиждень?

15. ZORRGE

ZORRGE New Member

Звичайно.
    Я ось розглядаю такий варіант: викликаю інспектора хай складае акт і розпломбовує, відношу на повірку (як вдалось вияснити вона триває декілька годин ), забираю лічильник з повірки і ставлю на місце.
    Тобто єкономлю +-100грн яких би мав віддати майстрам за демонтаж і монтаж двух лічильників.

16. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Лічильники повинні ставити ті, хто надає послуги. І експлуатувати їх. Споживачу до дупи, хто, що і де бере...
    Ніхто ж не ломає голову із лічильником електрики...

17. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

а ніяк, вам рахують куби як було за попередній місяць

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

І цілий день псу під фіст.
    Ліпше,нехай приходять додому.
    Я малу на той час заберу...

19. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Повірка лічильника відбувалася в нас так:
    1. У Водомірі видали Акт розпломбування водолічильників. В ньому зафіксовані показники на момент мого звернення (я мала їх виписані з собою). Сказали зняти лічильник і принести на повірку. Я їм: ми самі не будемо нічого знімати, хай прийде ваш майстер. Залишила контактний номер телефону. Сказали чекати майстра наступного тижня, в середу, від 10 до 13 години.
    2. Середа наступного тижня. Приходить майстер №1. В нас повним ходом йде ремонт. Майстер подивився-подивився і каже: давайте я напишу Вам акта, що я лічильники начебто зняв. Кажу: добре, підходить. Майстер акта написав (Акт на демонтаж, повірку та монтаж лічильників). Я підписала (як особа, на ім"я якої відкрито особ. рахунок в ЛМКП "Водоканал"). Дала майстру 20 гривень, при чому він не впоминався і на моє питання "чи я маю Вам щось за це оплатити?" відповів: "Та якщо хочете" :) Лічильники залишилися в хаті, розпломбовані :)
    3. Наступного дня поїхала у "Водомір", оплатила в касу офіційно 84,61 грн (це вже за два лічильники разом, повірка одного лічильника коштує 20,40 грн (множимо на два, бо два лічильники), транспортні витрати засобів обліку води 9,80 грн, монтаж засобу обліку води 2 шт - 10,52 грн, демонтаж засобів обліку води 2 шт 9,39 грн - ПДВ 14,10 грн - в сумі 84,61 грн - дані з моєї квитнації про оплату).
    4. За декілька днів прийшов майстер №2, який типу мав встановлювати лічильники чи то їх повіряти, не знаю. Він просто подивився на лічильники, просив сказати, що він у мене був (в разі чого) і що начебто привіз лічильники з повірки. Кажу: окей, зрозуміла. Йому не платила нічого.
    5. За півтора-два тижні прибув майстер №3, який запломбував лічильники і видав мені Акт реєстрації лічильників з показниками, які були в той час, ще й детально пояснив, куди нести копію того акту, куди звертатися в разі чого і т.д. Йому теж не платила нічого.

Отож, повірка лічильників обійшлася мені у 84,61 грн офіційно + 20 грн неофіційно (щоб лічильники нікуди не забирали) = 104,61 коп. Плюс 8 грн транспортних витрат на дві поїздки в Водомір.

Усьо, досить легко і просто. І в моєму випадку обійшлося з майже мінімальними витратами.

• Подобається Подобається x 3
  20. ZORRGE

ZORRGE New Member

Це напевне самий ідеальний варіант.
    Дякую, що детально все розписали [​IMG]

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)