Потребую поради що до встановлення шахрайства.

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем sweetmarywhite, 5 кві 2016.

Статус теми:
Закрита.
  1. Всім привіт)
    Така річь. На одному з форумів вк для українців у німечинні, побачила оголошення:
    "
    Усім привіт! Мені потрібна Ваша допомога! Я пишу наукову роботу про життя українських заробітчан. Можливо є бажаючі, які б погодились поговорити зі мною по Skype або поспілкуватись через VK і розповісти про своє перебування за кордоном.
    Можна звертатись в приват або ж ставте + в коментарях і я до Вас напишу."
    Я написала. Спитала фаіл опитувальнику. Прийшов фаіл, як для мене багато помилок для
    студентки історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.
    Потім це: "Переважно я проводжу опитування через скайп як інтерв'ю або ж опитувала респондентів на Україні, але коли людина не має можливості поговорити через скайп, то я скидую цей питальник."
    "На Україні, через скайп, або ж, поговорити, питальник" - шановні, чи у Львові так говорять?
    Ми всі вивчали однакову українську мову. Тож виникло питання в мене, може це російські спецслужби збирають інформацію на закардонних українців, бож ян ні як, та діаспори допомогають армії.
    Фаіл можу оприлюднити також, якщо цікаво. (Та перепрошую за мову, якщо маю помилки)

• Тупо Тупо x 1
  2. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

так, цікаво

3. "

Програма інтерв’ю про повсякденне життя сімей

трудових мігрантів з України наприкінці ХХ століття – на початку ХХІ століття

Вступне слово інтерв’юера до першої наративної частини інтерв’ю

Представлення

Доброго дня, я – студентка історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Роксолана Максим'як. Я вивчаю повсякденне життя сімей трудових мігрантів, батьки чи родичі яких перебували за кордоном на роботі.А зокрема досліджую дистанційні взаємовідносини у родині, члени якої були на заробітках, виховання дітей на відстані, побутові проблеми, життя дітей без батьків, повсякдення самих мігрантів і проблеми, з якими вони стикалися, перебуваючи за кордоном.

Вступ до наративної частини інтерв’ю

• Розкажіть, будь ласка, коротко про себе, про Вашу сім’ю, про те звідки Ви, хто Ви за професією, де проживали.

• Розкажіть, будь ласка, про Вашу роботу за кордоном, про своє повсякденне життя, про взаємини на відстані і те, з чим Ви стикались перебуваючи за кордоном.

Друга частина інтерв’ю

Запитання-уточнення, що стосуються тематичних блоків.

· Родина оповідача.

1. Розкажіть про Вашу сім’ю? З кого вона складається?
    2. Маю не велику родину
    3. Чи маєте Ви певну освіту? Яку саме?
    4. Ким і де Ви працювали раніше?
    5. Як склалось Ваше життя безпосередньо в останні пів року перед відїздом за кордон? Чим Ви замались? Які були настрої, мрії?

· Причини та мотиви міграції

1. Що спонукало Вас поїхати на роботу за кордон?
    2. Ви мігрували добровільно чи були певні обставини, які склались на той час, що спонукали Вас до переїзду?
    3. З якою метою Ви мігрували за кордон?
    4. Чим Ви керувались при виборі країни, в якій вирішили працевлаштуватись?
    5. Яку країну Ви обрали? Чому?
    6. Ви планували трудову міграцію чи вирішили все спонтанно?
    7. Що підштовхнуло Вас до трудової міграції?
    8. Чи були у Вас знайомі трудові мігранти за кордоном?
    9. Опишіть Ваш виїзд з країни.
    10. Що стало остаточно переконало Вас у отребі виїзду за кордон?
    11. Чи плануєте ви повертатись до України? За яких обставин?
    12. Чи виникало у Вас бажання залишитись проживати у країні роботодавця? Чому?
    13. Що особисто Вам дала робота за кордоном? Чи справдились очікування від переїзду?
    14. Чи порадите Ви іншим їхати працювати за кордон? Чому?
    15. Де Ви бачите працевлаштування Ваших дітей? В Україні чи поза її межами? З чим це пов'язано?
    16. Якби Вам запропонували роботу в Україні, чи переїхали б Ви в іншу країну? А повернулись би в Україну за наявності такої пропозиції? З чим це пов'язано?

· Права та соціальні гарнтії трудових мігрантів

1. Ви перебуваєте в країні громадянином, якої Ви не є. Чи почувате себе тут комфортно?
    2. Чи відчуваєте, що маєте достатньо прав свобод, що Ви захищені?
    3. Яким чином Ви опинилися в країні, якій зараз перебуваєте? Хто Вам допопмагав у цьому?
    4. Хто займався оформленням виїзду з країни?
    5. Ви звертались до агентства щодо трудової міграції чи самостійно / по знайомству їхали на роботу за кордон?

1. На які соціальні гарантії і права Ви розраховували за кордоном?
    2. Які права надавала країна трудовим мігрантам, до якої мігрували?
    3. На яких умовах мігранти можуть отримати пенсію у країні, де проживають?
    4. Чи отримували Ви соціальну допомогу у перші місяці перебування у міграції? Як часто?
    5. Чи виникала у Вас потреба звертатися до лікаря? Чи було надано Вам допомогу?
    6. Чи потрібна була медична картка для працевлаштування трудового мігранта?
    7. Які труднощі виникали у Вас протягом вашого перебування за кордоном? Як Ви їх вирішуєте?

· Умови праці та оплата

1. Як Вам вдалося знайти свою першу роботу?
    2. Яку роботу зазвичай можуть отримати трудові мігранти?
    3. Чи залежало отримання робти від освіти трудовго мігранта за кордоном?
    4. Ким Ви працювали у за кордоном?
    5. Які обов’язки були у Вас на роботі?
    6. Чи подобалася Вам ваша робота? Чому?
    7. Чи могли Ви змінювати роботу за кордоном? Чому? Як часто?
    8. Скільки тривав Ваш робочий день? Чи була перерва на обід?
    9. Як оплачувалася Ваша робота? Які це були гроші на той час?
    10. Чи було достатньо цих коштів, щоб відправляти певну їх частину рідним?
    11. Чи бувало таке, що оплату Вашої праці затримували? Як Ви діяли у такій ситуації?
    12. Чи впливало знання мови країни, у якій Ви працювали на оплату праці? Якщо так, то як саме?
    13. Чи задоволені Ви своїми умовами праці на даний момент?

· Проблеми адаптації до нової роботи. Взаємини з працівниками.

1. Опишіть свій трудовий колектив.
    2. З кількох людей складався Ваш колектив?
    3. Які у Вас були взаємовідносини з колегами по роботі?
    4. Яким було ставлення до Вас у керівництва?
    5. Представники яких національностей працювали з Вами?
    6. Чи було легко Вам влитись у робочий колектив? Чому?
    7. Якою мовою Ви спілкувалися на роботі? Чому?
    8. Чи виникали конфліктні ситуації на роботі? Чому? Як Ви поводились у такому випадку?

· Знайомство з місцем проживання.

1. Опишіть Ваше перше враження від країни, до якої Ви мігрували.
    2. Які емоції викликало у Вас побачене?
    3. Ви вперше мігрували у дану країну чи вже раніше бували тут?
    4. Ви самостійно зорієнтувались у даній країни / місті чи були у Вас тут знайомі, які допомогли Вам у цьому?
    5. У якому Ви місті проживали? За яких умов?
    6. Чи здійснювали Ви екскурсію містом / країною для ознайомлення з місцевістю?
    7. Що кинулось Вам в очі, коли Ви вперше приїхали у дану країну?
    8. Що саме привернуло Вашу увагу? Чому?
    9. Чи є/були у Вас місця, де Ви любили проводити час? Чому саме у даному місці? Обґрунтуйте.
    10. Чи зустрічались Вам місцевості чи окремі куточки, які нагадували і асоціювались у Вас з Україною? Які саме?
    11. Чи задовольняє Вас інфраструктура міста? Що на Вашу думку варто удосконалити?
    12. Чи продуманою, на Ваш погляд, є просторова забудова міста?

· Церква

1. Ви, мабуть, відчуваєте потребу в духовній підтримці. Кажуть, що наша церква намагається допомагати своїм вірним тут, за кордоном. Чи справді це так, і що взагалі Вам відомо про участь церкви в житті українських трудових мігрантів?
    2. Чи вдалось Вам якимсь чином відчути на собі увагу і турботу «своєї» церкви тут, за кордоном? В чому вони виражалися?
    3. Чи знаєте Ви про практику формування християнських громад з числа людей, подібних до Вас? Чи маєте Ви досвід участі в житті такої громади?
    4. Чи мали Ви можливість відвідувати церкву у за кордоном? Яку церкву Ви відвідували?
    5. Як часто Ви мали можливість ходили до церкви?
    6. У церкві, яку ви відвідували якою мовою велась літургія?
    7. Чи відрізнялась обряди церкви за кордоном від українських?
    8. Які свята Ви святкували у міграції?
    9. Яких обрядів Ви дотримувались на святкування Великодня, Різдва та інших свят?

· Контакти із земляками.

1. Чи спілкуєтесь Ви з іншими мігрантами за кордоном? Якщо так, то у який спосіб?

2. Чи є у Вас знайомі / друзі серед мігрантів?

3. Де відбуваються Ваші зустрічі з такими ж мігрантами як Ви за кордоном?

4. Про що найчастіше Ви говорите на цих зустрічах? Чому саме про це?

5. Чи створюють мігранти даної країни певні товаритва чи об’єднання трудових мігрантів? Якщо так, то які саме? Де? Як вони діють? Якими правами та обов’язками вони наділені?

6. Чи отримували Ви допомогу від друзів / знайомих трудових мігрантів? Яку саме?

7. Якою мовою Ви зазвичай спілкуєтесь при зустрічах? Чому?

· Ностальгія.

1. Які емоції Ви переживали при виїзді з країни?

2. За чим найбільше Ви сумуєте?

3. Що є для Вас розлука з рідними, близькими?

4. Що допомагає Вам долати ностальгію (сум) за родичами?

5. Як Ви боретесь (-лись) з тугою за Батьківщиною? Яким способам надаєте перевагу? Можете порекомендувати якийсь рецепт?

6. Чого Вам бракувало за кордоном з того, що було на Україні?

7. Що для Вас є головними символами України? З чим у Вас асоціюється період життя в цій країні?

8. Що саме хотілось би повернути, перебуваючи поза її межами?

9. Яких проблем Вам вдалось позбутись внаслідоквиїзду з України?

10. Які переваги з’явились?

11. Які проблеми виникли?

12. Що хотілось би змінити насамперед?

13. Чи задоволені Вашим рішенням поїхати працювати за кордон? Чому?

14. Чи хотіли б Ви знову жити в Україні / поза її межами? Чому?

15. Чи є в країні у якій Ви перебували / перебуваєте місця, що нагадують Батькіщину?

"

4. "

· Житлове облаштування.

1. Як Ви шукали житло за кордоном?
    2. Чи легко було знайти житло?
    3. Де Ви проживали в перший час перебування за кордоном?
    4. Яке житло Ви могли собі дозволити? Скільки воно коштувало?
    5. Чи оплачували Ви комунальні послуги?
    6. Чи сплачували Ви податки за своє помешкання державі?
    7. Чи змінювали Ви місце проживання? Як часто? Чому?
    8. Опишіть Ваше помешкання.
    9. Чи було комфортно проживати Вам у вашому помешканні?

· Харчування.

1. Що зазвичай Ви їли, пили?
    2. Чи готували Ви за кордоном? Як часто?
    3. Що найчастіше Ви готували?
    4. Чи відвідували Ви заклади харчування? Як часто?
    5. Яку частину зароблених грошей Ви витрачали на продукти?
    6. Чи подобалась Вам міцева їжа? Яка саме? Чому?
    7. Які страви української кухні Ви, зазвичай, готуєте? Чому?

· Одяг та придбання товарів

1. Якому одягу Ви надавали перевагу? Чому?
    2. Де зазвичай Ви здійснювали покупки? Як часто?
    3. Яку частину грошей Ви витрачали на придбання товарів?
    4. Що частіше за все Ви купували для передачі рідним?
    5. Що просили у Вас діти, щоб Ви їм придбали і передали?
    6. Які гостинці Ви купували своїм дітям?

· Комфортне життя дитини без батьків

1. З ким залишились Ваші діти на Україні? Чому саме Ви довірили дітей цим близьким родичам?
    2. Як відреагували діти на те, що вони залишуться з дідусем та бабусею / тіткою та дядьком?
    3. Чи давали Ви поради рідним, як виховувати Ваших дітей? Які саме?
    4. Чи були у Вас переживання щодо зміни поведінки дітей після вашого відїзду? Чи намагались Ви наперед перешкодити цим змінам?
    5. Чи довіряють Вам діти, коли ви перебуваєте в іншій країні?
    6. Чи виникали проблеми з законом у дітей під час вашої відсутності? Як Ви намагались цю проблему вирішити? До кого зверталися по допомогу?
    7. Чи здійснювали / здійснюєте Ви перевірку своїх дітей на Батьківщині? Як саме? Хто вам у цьому допомагає?

· Зв’язки з рідними / поїздки на Батьківщину

1. Як Вам вдається підтримувати зв’язок з родиною? Чи мали Виз могу запросити до себе своїх близьких, зокрема, дітей?
    2. Як часто Ви приїжджаєте на Батьківщину?
    3. Яким видом транспорту Ви, зазвичай, здійснюєте короткочасні поїздки додому? Чому саме цим видом транспорту?
    4. Чи виникали у Вас труднощі при короткочасному поверненні на Батьківщину? Якщо так, то які саме? Чому?
    5. На який період Ви повертаєтесь додому? Чому?
    6. Скільки часу триває Ваше перебування на Батьківщині? Чим це зумовлено?
    7. Чи очікуєте Ви відпустки за кордом, щоб повернутись до рідні? Чому?
    8. На які свята Ви зазвичай повертаєтесь додому? Чому?
    9. Як Ви проводите час з рідними під час відпустки? Де? Чому надаєте перевагу? Чому?
    10. Якими були / є Ваші зв’язки з рідними?
    11. Чи спілкуєтесь Ви з рідними через соцмережі? Які саме? Чи влаштовує вас таке спілкування?
    12. Які контакти Ви підтримували з дітьми, батьками?
    13. Чи часто Ви телефонували до рідних? Чи зв’язувались з нею іншим способом? Яким?
    14. На які теми Ви говорили?
    15. Про що Ви розповідали рідним? Про що діти / бабусі та дідусі / тітка чи дядько розповідали Вам?
    16. Які емоції Ви переживали під час телефонної розмови чи спілкування по скайпу?
    17. Чи часто Ви повертались до сім’ї? Який час перебували у «відпустці»?
    18. Як проводили час з рідними у «відпустці»?
    19. Як родичі реагували на ваші листи/дзвінки?
    20. Чи намагались Ви вирішити проблеми сім’ї на дистанції? Яким способом? Чи вдавалось?
    21. Чи часто Ви здійснюєте грошові перекази рідним? В який спосіб?
    22. Чи була у Вас ностальгія за Батьківщиною, рідним містом / селом, за рідними? Як Ви боролись з цим?
    23. Чи комфортно Вам було у міграції?
    24. Що Ви робили для подолання внутрішнього суму за родиною?
    25. Чи допомагаєте / ли Ви родичам в Україні? Якщо так, то яким чином?
    "

5. Продовжу що трапилось потім.
    Я :"я маю бачити ваш студенський квиток.(скайпування - не проблема..проблема це те, що дуже багато шахраїв онлайн)"
    Стає цікавіше. "ці фото не відфтошоплені) як не маєте бажання давати інтерв'ю, то я розумію. Не потрібно писати різні варіанти "відфотошолено", "сумніваюсь, що ви зі Львова". У мене така камера на телефоні."
    Перевіряю фото, відкриваю у фотошопі також, бачу що фото редагували. Бачу таке. [​IMG]

Останнє редагування: 6 кві 2016
  6. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

фото не видно
    завантажте прямо сюди, на форум (праворуч, під вікном для допису)

7. Hyligan

Hyligan Іронічний

Якась параноїдальна фігня :))).

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Війна з росією тєж "параноїдальна фігня"?
    Я розумію так, якщо людина реальна, не треба ніякіх вк чи анонімності дослідника. Такі места як вк - це ні як не платформа для досліднецьких опитувань.
    А такі фото студентских квітків, люди яки користуються фотошопом знають, можливо легко підробити.

Останнє редагування: 6 кві 2016
  9.  

Вкладення:

• моє.jpg
      моє.jpg
      Розмір файлу:
      86 КБ
      Переглядів:
      11
  10. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

"Дослідницьких". Як може людина, котра сама робить стільки помилок, знаходити незначні помилки в інтерв'ю?

ВК використовується дуже часто як платформа для будь-чого. Хоча б тому, що емігранти своїх профілів не видаляють, навпаки - активно ними користуються, публікують часто більше, ніж потрібно.

Нарешті - якщо боїтеся, що натрапите на шахрая, то просто не відповідайте, для чого давати скайп і вимагати посвідчення?

• Подобається Подобається x 2
  11. Hyligan

Hyligan Іронічний

У Львові не кажуть "мЕста" ...ви часом не шпійон?

12. Hyligan

Hyligan Іронічний

Здається то знову Мартіні пробує оживити форум :cools:... але випадок з повією був прикольніший ;)

• Смішно Смішно x 1
  13. Un.Known

Перехрестіться. Також якась фігня. )

14. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Параноїдальна, причому з двох сторін. Якась вона дивакувата і безграмотна, тема лайно, можна закривати.

15. Все понятно с вами. И война почему понятно. Оскорбили человека. Кого я оскорбила из вас?? Я бы посмотрела как вы на другом языке умеете без ошибок говорить или писать. Высмеивание на таком низком уровне - снобство и моральное уродство. Закрывайте тему. Убивайте дальше друг друга и подкидывайте дальше дров в ненависть. Вот так вы всегда делали. Что делали и делаите, то и получаите.

• Тупо Тупо x 1
  16. Какая вам там европа??? Вы же даже не способны просто по-человечески общаться без злобы. Сидите дальше на своих форумах. Это наверное все, на что такие как вы способны.

• Зе бест! Зе бест! x 1
    • Тупо Тупо x 1
  17. Un.Known

Ну от :) все всім зрозуміло?
    "Делаете, получаете"

Вы, кажется, и родным не владеете.

• Смішно Смішно x 1
  18. А вы больше ни к чему придраться не можете? Главное - не без ошибок писать, а человеком быть. Но это явно не про вас. В любой стране, конечно, вы нигде не были, в любой, если пытаетесь говорить на другом языке, люди вас поошряют, а не давят поиском ошибок. Ну и кто после этого в мире будет иметь желание учить украинский??? Да с таким как у вас отношением - никто!

• Тупо Тупо x 1
  19. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Як швиденько даунбаська сіпаратістка здулася.))

20. Un.Known

Я ж Вас не знаю. )
    Так. А вся оця тема мала за мету облити брудом львів'ян. І хто тут в нас чєлавєк?
    Я наступного місяця буду через ваш Рейнланд-Пфальц проїздом - зустрінемось?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)