Вот, хотел дружбану передать во Львов шмат сала и Немировскую горилку. Как думаете, сколько надо проводнику денег дать? А если он мне передаст из Львова сушки с ватрушками - сколько с него спросят?
Полковник, з Щедрим вечером вас. Это где же вы в Москве сало такое найдете, шоб не стыдно было в Украину послать
По Україні було приблизно 10-15 грн., за невелику упаковку. Хоча зараз провідникі самі кажуть розцінки.
Дорогий апарат розміром з магнітофон "Маяк" - 50 баксів в один кінець (український провідник). Російські вимагали 100 баксів - а дулю їм! Де він ховав - тільки йому відомо. Іноді отримували дуже холодний, але сухий.
Самогонный???? ---------- Додано в 00:29 ---------- Попередній допис був написаний в 00:28 ---------- Ладно гнать-то! Вы цену полного билета знаете?
То була хай-тек контрабанда. Купували десятки дівайсів у виробника, кожний четвертий завертали на доробку (то вже за рахунок виробника). До речі, група керівників і провідних конструкторів російської фірми - литовець, поляк та естонець. Коли я зателефонував під час їхньої "планірки", литовець увімкнув спікерфон. І я ввічливо сказав: "Ю., я вас прошу - работайте по-литовски, а не по-русски!" - Да... Да... Да... Один розробник (росіянин пенсійного віку) отримав по голові і за 2 тижні виправив ситуацію.
Ну і скільки коштує один купейний білет? Останній раз я в цьому поїзді їхав в 90р. в одну сторону до Москви , коли з Шеремєтьєво-2 летів теж з одностороннім квитком. Білет взяв завчасно за 2 (повні) дні до відправки літака....Тобто в Москві я мав часу 1день + ніч. Була осінь , падав дощ .... Першим ділом поїхав в Шеремєтьєво щоб задти в камеру зберігання невеликий чемойдан з своїми нехитрими речами. ...в аеропорту було багато міліції , яка переважно чіплялася до вєтнамців перевіряла їхні паспорти , в декого з них перевіряли багаж... Мене ніхто не чіпав. Здав багаж.Потім маршрутним автобусом доїхав до станції метро (не памятаю якої).Потім на метро доїхав до ст.Арбатская. ...пішов на Арбат.Хоть накрапав дощ , але люди були...пішов не спіша , роздивляючись до кінця вулиці. Недалеко (майже поруч) будинку Пушкіна був гастроном-кафе ("Русский чай" , здається) Купив чаю і ще гарячих пиріжків...потім пішки пішов на Київський вокзал , щоб купити білет в спальний вагон , який стояв в тупіку і був "готелем"для приїзжих. Білет мені не продали , бо в мене був тільки заграничний паспорт .А щоб переночувати потрібно було мати внутрішній.... Потім знов пішки пішов по місті..по при американське посольство на Чайковського , де було багато людей..., уліца 1905г..., ще десь...потім знову десь поїв.... І вже під майже пізній вечір поїхав в Шеремєтьєво 2... При вході в аеропорт міліціонер перевірив чи маю я квиток , бо всередину ввечері впускали тільки з квитками... Знайшов вільну лавку і пробував закимарити .... але спати не міг.Потім розговорився з якоюсь бабулькою-єврейкою , яка летіла теж в Торонто і так непомітно пройшла ніч ... А зранку була митниця , реєстрація і ..... прощай СССР.
Два рази був свідком "Шоу довгоносиків" Перший раз штабнюки (хто не знає - Шумная Толпа Армейских Бездельников) передавади зі Стрия у Київ якомусь свому бонзі річкове каміння... ПОЇЗДОМ!!! Уявіть собі картину - поїзд стоїть 2 хв, по перону бігають військові з мішками на плечах і пробують "втулити" провіднику цей "товар"... Другий випадок - тиловики передавали дубові діжки в столицю- 10 шт по 70л ... Карина маслом
Patrick, Цікаво, це коли було? Важко уявити собі цей "готель" у сучасній Москві. Невже дешевих готелів не вистачало? Як туди можна було придбати квиток? Треба було знати номер поїзда чи можна було спитати касира? Такі готелі були широко розповсюджені в срср?
Borkhes, Не знаю , коли це почалося.але це було на початку 90х. Коштував цей квиток ...або 3 , або 5 старих радянських руб. Куплявся він в звичайній касі на Київському вокзалі.Треба було предявити паспорт( для підтвердження що ви іногородній). Квитки починали продаватися десь після 12 популудня , а "поселитися" можна було десь після 7 вечора. Координати цих спальних вагонів давалися при покупці білета. В 7 ранку всім мешканцям треба було покинути"готель". Я в такому вагоні ночував 1 раз , коли їздив на інтервю в Канадське посольство.Тоді пробував поселилитися в готель.Але місць не було. Місця були для туристичних груп і для командіровочних.А поодинокі громадяни ...то не знаю , напевно треба було мати знайомих...я великого досвіду ночування по готелях колишнього СССР не мав. Іноземці тоді ночували окремо , для них була сітка готелів "Інтурист".Туди громадянам СССР вхід був недоступний.Та і плата за них була в $, чого жителям СССР мати на руках заборонялося.
Ціни на московський нічліги для гандлярів з півдня у вісімдесяті пам'ятаю. 25 рублів за місце!Маєш двохспальню кватиру отримуєш дохід близько 2000р на місяць ,не забути дати півсотню дільничному і шоколадки сусідам. Краса в порівнянні з госоплатой робітничого класу і трудової інтелігенції.
Потрібно з Москви у Львів передати не дуже габаритну залізяку (автомобільний генератор) , коли і звідки відправляється поїзд, коли прибуває у Львів і скільки коштують послуги провідника?
См. тут: http://pass.rzd.ru/isvp/public/pass...E2%E0&dst=%EB%FC%E2%EE%E2&date=09.03&Intervl= Несколько поездов есть: 141М МОСКВА КИВ - ЧЕРНОВЦЫ 12:35 073А МОСКВА КИВ - ЛЬВОВ 15:46 015Ф МОСКВА КИВ - УЖГОРОД 22:13 Тарифы мне неизвестны, но кмк обращаться за этой услугой лучше к украинским проводникам, т.к. на РЖД видимо проводникам по шапке сильно дают и они отказывают во всём.
Имея контакты с ОАО "РЖД" доложу вам, если проводник будет уличён в провозе чего-либо без сопроводительной записки своего непосредственного руководителя - не работать ему в случае попадалова на ж.д. А проводники все областные, там с работой плохо, если берут, то сильно рискуют.
Через проводника значительно дешевле, да только они так со всех сторон обложены проверками... Заведите знакомого проводника, он под видом личных вещей Вам кенгуру привезет...
Так а, Полковнику, Ви ж так і не сказали: чи вдале передали свою посилку? І скільки у сумі віддали за її перевіз грошей?