Пошук земельної дiлянки, поради

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Seren, 6 жов 2015.

1. Seren

Seren Member

Доброго здоров'я всiм!

Хочу звернутись до форумчан за порадою. Мене звати Роман, я маю на метi зайнятись вирощуванням ягiдно-фруктових садiв у форматi мiнi ферми.

Для закладання садiв мене цiкавить захiдний регiон, наприклад Iвано-Франковська обл, Чернiвецька обл, та iншi. Був там у якостi туриста, а не в селах.

Зараз я на этапi збору та усвiдомлення інформації з iнету так як знаходжусь в Одесi.

План в мене простий, спочатку хата та й город (50 сотих приблизно) для пiдготовки саджанцiв та агротехнiки. А далi дiлянка землi 2-10га для садiв. Досвiд з рослинами в мене невеликий але є (эксперименти з сортами на дачi). Наразi я знаю декiлька параметрiв того, що шукати. В мене немае якихось активiв для швидкої купiвлi будинку, тому мене цiкавить можливiсть видiлення незайнятого дому у селi чи купiвля за символичну цiну.

Отож менi птрiбно щоб i майбутня дiлянка була поруч з домом. Я так розумiю менi потрiбно звертатись до сiльського голови по варiанти i можливiсть оселитись.

Чи може хтось пiдказати як менi краще достучатись до сiльських голов. Може є якiсь методи чи порядок звернення? Перша думка це зателефонувати на контакти наданi тут Рада інфо — портал місцевого самоврядування України

Також я читав про можливiсть отримаи 2га землi вiд держави для ведення особистого господарства, для цього потрiбно знайти вiльний шматок землi, але я не знаю чи актуальна наразi кадастрова карта Кадастрова карта

Може в когось є досвiд такого оселення в селi?

Якщо тема буде актуальна - буду звiтувати)

2. Hyligan

Hyligan Іронічний

В нас це точно не реально, що взагалі означає виділення? Хата коштує купу грошей, навіть якщо то стара розвалюха, ділянка під забудову 12 ст. - 700 євро :dntknw:. Хіба десь є такі глухі села шо там будуть раді щоб до них хоч хтось приїхав і є хати без власників, але то сумнівно...

Теж мало реально, зараз то обіцяють учасникам АТО (хоч право на це і так має будь який громадянин) і то є не для всіх, але то вже реальніше, якщо десь є землі які не використовуються, то і в той же час не розпайовані і не вкрадені досі, то може і наріжуть вам гектар другий...

3. npocmo

npocmo дачник

чому не в оренду у місцевих... бандерівців? )
    так швидше і дешевше, а там буде видно
    якщо нема ні грошей, ні знань... можна ж просто працювати якийсь час найманим працівником... краще за місцевих
    але все одно... потрібна якась мотивація кудись їхати... і якась... внутрішня інвентаризація, чи шо
    десь читав... був такий американський мільярдер Сем Уолтон... він відкривав нові магазини своєї мережі не там де всі... а в перспективних, на його думку, районах...

Останнє редагування: 11 жов 2015
  4. npocmo

npocmo дачник

можливо, на цю тему )
    Джек Лондон "Лунная долина"
    1907 рік, молода пара втомившись від життя у Сан-Франциско, вирушає на пошуки "казенної" землі...

5. Seren

Seren Member

Оренду не розглядаю бо це величезнi операцiйнi витрати кожен сезон. Для агробiзнесу у цьому немає сенсу. Та i не можна ж з собою забрати весь сад коли оренда закiнчиться)
    Якщо ж я вирiшив переїхати i займатись рослинництвом то можна припустити що мотивацiя в мене є))

6. npocmo

npocmo дачник

спробую розхитати деякі переконання )
    оренда буває на дуже тривалий термін, і її можна подовжити за згодою сторін
    операційні витрати? а купівля - це разові великі витрати...
    хто писав, що грошей нема і особливих знань нема
    одні експерименти...
    до речі, там інший клімат, інші рослини, чим на Одещині...
    і яка мотивація у місцевих просто так давати землю незнайомій людині?
    раніше вони там пасли овець, а тут... хтось приїхав і загородив...
    сад не можна перенести? ну фізично це складно зробити, але економічно... якщо цінні дерева, їх можна розібрати на чубуки...
    ну і т.д.
    сподіваюся ентузіазм ще залишився? )

7. Seren

Seren Member

Оренда на тривалий термiн буде коштувати в рази бiльше за купiвлю. Цього ви не врахували)
    та й дiйсно, хто писав що нема грошей и знань? Та практична база є.
    про iнший клiмат - ну є трохи, але не критично. По сонячнiй iнсоляцii дуже схожа картина, а по iншим данним - то навiть добре що вiдрiзняється.

Яка мотивацiя - не знаю. Якщо б я мотивацiю сiльських голов знав - не питав би поради на форумi)
    Пасти овець на закинутому подвiр'i покинутоi хати - ви таке вже робили? Не думав, що там навiть пройти можна так усе має порости бур'яном.

Переносити сад на 1-2 тис. дерев та кустiв чубуками - вы пане глузуєте з мене) Покладати зусилля та роки працi та iнвестицii заради дорожчоi оренди? Здається вы не досить розумiєте що говорите(

8. npocmo

npocmo дачник

дійсно, хто ж це писав:
    Досвiд з рослинами в мене невеликий але є (эксперименти з сортами на дачi)...
    ... В мене немае якихось активiв для швидкої купiвлi будинку, тому мене цiкавить можливiсть видiлення незайнятого дому у селi чи купiвля за символичну цiну.

9. npocmo

npocmo дачник

то ви пишете, шо немає ніяких активів...
    то збираєтесь вкладати інвестиції
    це протиріччя?

10. Seren

Seren Member

Подивiться на цiни зазначенi на olx на продаж будинку з землею. На менш нiж 10к $ можна не розраховувати. Це дiйсно непiдьомна сумма. Вкладати все в один этап усього дiла вважаю вкрай нерозсудливим. Та й iнвестицii у таку справу як ферма потрiбно вкладати поступово, напротязi декiлькох рокiв.
    Та я бачу, що в селах є покинутi хати за землi. Багато iсторiй про те як люди купували за символiчну плату хату з землею у селi за допомогою сiльського голови, та й за символiчну сумму.

Шановний, в мене i поряд немало людей якi покладають великi зусилля щоб я нiкуди не iхав, нiчого не вырощував бо це все складно, дорого та багато чому ще. Я попросив допомогти порадою за для дiла, а не для того, щоб ви мене пробували розхитати.

11. npocmo

npocmo дачник

хіба я радив не їхати чи не вирощувати?
    просто цікавлюся...
    от наприклад, чому хочете мати справу з сільським головою, а не з власником ділянки... згідно державного акту на землю?
    наприклад, знайшли підходяще місце, і сільський голова запрошує... а власник з держактом - багато років вештається на заробітках по закордонах
    це реальна ситуація?

12. Seren

Seren Member

От саме тому що власника може й не бути на мiсцi або в зонi контактноi можливостi я хочу поспiлкуватись з сiльським головою. Гадаю йому вiдомо усi покинутi хати та землi та стан речей у його межах вiдповiдальностi.

Так ситуацiя доволi iмовiрна, але для цього спочатку треба знайти пiдходяще мiсце. Знайти це першочергова справа.

13. manur

manur Well-Known Member

Забужжя, Теляж, Поториця - то є села біля міста, і там є попит і є немала ціна. В сторону митниці також є попит. А, якщо взяти Княже, Смиків, Лучиці - там ситуація зовсім інша.

@Hyligan, коли будете їхати між Жвирков і Добрячином, зверніть уваги на городи навпроти Доміків (між дорогою і залізницею). Там купа городів, зарослих бур"янами, їх вже роками ніхто не обробляє. І це поряд з містом!!!

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)