Твереза стаття від Зої Казанжи. Довга, але варта уваги. М’яч на боці Президента. Суспільство чекає важливих месиджів від гаранта Конституції. Розбору помилок і невідкладних кроків. Висновків і плану дій. Персон звільнених і персон призначених. У нас у країні багато розумних, професійно спроможних, чесних і порядних людей. Де вони? Чому в топах Семочко, Гладковський, Гордєєв, Рищук, Мангер і Ко? Яке ставлення до них Президента? Чому цим людям дозволено паплюжити державні інституції? Ті, хто проголосував за Порошенка в першому турі, хто відчуває рівень небезпек, які стоять перед державою й людьми, теж хочуть розуміння ситуації: що ми маємо робити далі? Як працювати з тими, хто не бачить жодного свого кандидата у другому турі, але розуміє виклики і проблеми країни? Усі стомилися. Дуже.
Сперечатись марно - кожен і так зробить, як серце чи голова скажуть, доказувати - воду у ступі товкти, а виправдовуватись нема за що. Я дуже довго не була прихильником Порошенка, я була навіть противником (цукерки рошенівські демонстративно не купувала, тепер смішно з того), але коли прийшлось вибирати, то просто зважила плюси й мінуси діючого. А тому, що нема іншого, за кого б не було соромно, я дам шанс тому, хто декілька плюсів назбирав. Я не закрила очі на мінуси - вони ніде не ділись, я також не у захваті від темних сторінок історії діючого, від прізвищ людей навколо нього, але я, на відміну від вас, котрі проживаєте зміни в країні поволі, не відчуваючи їх (знаєте, це як дитина коло вас росте непомітно, а потім на вулиці зустрінете знайомого, котрий вас рік не бачив, а він очі витріщає на дитину - як виросла!), відчула декілька речей, які ви не відчуваєте. Це коли приїзжаєш кудись, і на факт, що я з України, не реагують:"А, то десь Росія, водка...", в кращому випадку "Кличко, Чорнобиль", не просять мене сказати щось російською - вже знають, що є українська, я бачу зміни на митниці кожного разу, знайомі дівчата питають, де знайти альбом "Казки" ітд, ітд, то дуже довго писати, і я знаю, що то не нагодує, але... я вже не хочу, щоб Україна втратила незалежність, ідентичність. Вони не бонус до економічної стабільності, це складова. А мізерні пенсії, зростання цін - вони є всюди, пенсії взагалі це цілосвітова проблема, з ними боряться всюди, треба боротись і в Україні. Я не хочу, щоб Україна повернулась в період не п'ятилітньої - двадцятирічної давності.
Порошенку, як мовиться, пізно пити Боржомі. Навіть якщо він завтра поставить Смєшка керівником СБУ, це зовсім не означає, що всі, хто голосував за Смєшка в першому турі, бігом побіжать голосувати за Порошенка в другому. Зеленський згідно з волевиявленням більшості населення країни (незалежно від мотивів, за якими за нього голосували) стає президентом. Якщо тільки його не арештують, наприклад, за те, що він зіграв президента в кіно (читайте заяву І.Геращенко з цього приводу).
Прикро, Оля, таке чути від вас, але це напевне хвороба всіх гастарбайтерів - меншовартість. Якщо ви думаєте, що тільки ви кудись їздите - то ви помиляєтеся. При нагоді і бажанні візьміть глобус і з"єднайте Язик Троля, Маямі і Непал. От в тому трикутнику всюди з розумінням реагували на Україну і на наш прапор. І корейці/в"єтнамці в Перемишлі в 90-х українську краще розуміли ніж англійську і польську. А фонтан я зроблю собі сам Мені тільки великий тазік тре купити, а насос для нього я років десять в тумбочці тримаю, з німецької пралки. Таки прийшов час ЖИТИ ПО НОВОМУ
Тут, певне, я мала образитись ) але не ображусь. Коли в тебе за кордоном робота, яку ти собі сам вибудував, маєш будинок, трьох дітей, а незабаром буде другий внук - це вже щось інше. І з меншовартістю це не має нічого спільного. От якби я про своє походження мовчала - це меншовартість. Я так не думаю. Це він давно міг (мав) зробити. Зараз навіть не знаю, чим він собі може допомогти.
Я навіть в думках не мав вас образити чи в чомусь звинуватити. Життя дуже цікава штука і воно вносить свої корективи. Але я балдію від фраз людей, котрі сидять за кордоном і говорять щось на кшталт "Я не хочу, щоб Україна повернулась в період не п'ятилітньої - двадцятирічної давності." Дуже гарно на цю тему в четверговому Експресі сказав Гвоздик.
У мене інколи складається думка, що деякі українці, проживаючи за кордоном, також є жертвами телебачення. Інакше розподіл голосів мав би бути приблизно такий як по Україні в цілому - логічно. Нехай ніхто не ображається, але, маючи в холодильнику закордонні харчі, закордонні заробітки (а тут їси і не знаєш, олією з якої пальми тебе отруюють олігарги), закордонне обслуговування скрізь, і в першу чергу - в медичних закладах, думки крутяться навколо глобального. А тут, сидячи в холодній хаті, бо за газ щомісячно доводиться платити інколи по 6000 гривень на місяць, при пенсії в півтори, або колгоспній (я висловлююсь по-старому) зарплаті в три тисячі, все, що відбувається навколо, оцінюється зовсім по-іншому Зараз влада хвалиться, що запаси газу в сховищах найбільші за всі роки. Украина завершает отопительный сезон с рекордными остатками газа - "Нафтогаз" . Та це сталося тому, що багато сімей по селах сиділи в холодних хатах цілу зиму. Або топили очеретом (або, як висловлюються наші північні брати - кізяками).
Десь на ФБ бачив наліпку, яка найкраще підходить до вашої фрази. Зустріну - обов"язково повернуся до вашого допису
Ще коли в кріслі Гройсмана сидів його папєрєднік Кролік - ми вже в ті часи чули казки про те, що ми, нарешті, злізли з газової голки Росії, ми тепер купуємо газ в наших європейських партнерів... і далі по тексту бла-бла-бла...І з кожним роком цих казок ставало все більше й більше. Тому, впринципі, нам повинно бути АБСОЛЮТНО ПО)(ЕРУ - перекриють кацапи нам газ, чи ні. Нехай хоч усю трубу в себе там поріжуть - до самого Нового Уренгоя - нам повинно бути ПО ЦИМБАЛАХ. Але як показує практика, ніхто ні з якої голки не злазив. І минулорічна історія, яка трапилася в березні 2018-го - цьому доказ. А все, що нам намагаються навішати на вуха - звичайний 3,14здьож чистої води.
Поскільки теми по виборам одні закривають інші створюють, а писати по 20 текстів в погоні за кількістю постів не буду, а просто буду переносити тексти. Я б пропонував зараз взагалі закрити всі теми про вибори і претендентів до 21 квітня, залишивши одну. Найгіршим результатом цих виборів є те, що расєє вдалося повторити фокус 1919 року. Украіна знову поділена. Діло пахне громадянською війною. І сценарій, показаний в "Слуга народу -3" про поділ краіни на окремі князівства стає реальністю. Як і 100 років тому державники можуть опинитись в меншості. З більшістю з них нічого не станеться, як і сто років тому. Вони емігрують, як іх попередники. Переможці, після ейфорії, почнуть розплачуватись за свій вибір. Напевно така доля украінців. При королі Данилі Галицькому через чвари князів попали в залежність від монголо-татар. Через чвари князівськоі старшини і Чорну раду отримали знищення Батурина та 300 років панування мозковіі. Наскільки років ми знову потрапимо в залежність тепер? Скільки знову згине народу через чергових Брюховецьких, недолугих борців з вітряними млинами, самозакоханих кухонних гетьманів.
Не знайшов тої наліпки... Короче, там писало приблизно так "Якщо українцям за кордоном так подобається Порошенко, то якого милого вони не живуть в Україні?" Але то було набагато емоційніше і на кольоровому папірчику.
Тому, що вони привикли працювати і давати собі раду, не чекають, поки ім Порошенко чи хто інший поможе. Вони дають собі раду і дадуть прилюбому президенті. Ви ні. Тільки коли буде черговий майдан, треба буде добре думати чи є шанс долучатись. В 2018 році заробітчани інвестували в Украіну 12 млрд доларів. Скільки інвестував Голобородько-Зеленський, Коломойський, Фірташ-Льовочкін, які стоять за клоуном?
Це так приблизно, як відповіли Павлові Дальнобійнику (Pavel Dalnoboy), що ганяє хури по Америці, але став горою на захист Порошенка. Хай вертається додому і рошенівські цукерки розвозить.
Здається я був правий. Якщо хтось надіється, що він буде довго жити у вільній демократичній країні, не самообманюйтеся. Я б пропонував зараз взагалі закрити всі теми про вибори і претендентів до 21 квітня, залишивши одну. Найгіршим результатом цих виборів є те, що расєє вдалося повторити фокус 1919 року. Украіна знову поділена. Діло пахне громадянською війною. І сценарій, показаний в "Слуга народу -3" про поділ краіни на окремі князівства стає реальністю. Як і 100 років тому державники можуть опинитись в меншості. З більшістю з них нічого не станеться, як і сто років тому. Вони емігрують, як іх попередники. Переможці, після ейфорії, почнуть розплачуватись за свій вибір. Напевно така доля украінців. При королі Данилі Галицькому через чвари князів попали в залежність від монголо-татар. Через чвари князівськоі старшини і Чорну раду отримали знищення Батурина та 300 років панування мозковіі. Наскільки років ми знову потрапимо в залежність тепер? Скільки знову згине народу через чергових Брюховецьких, недолугих борців з вітряними млинами, самозакоханих кухонних гетьманів.
Ладно, @Мих, для вас повторю Десь в розмові про поїздку Порошенкового дружбана Медведчука до Кремля говорилося про цифри. Якщо хочете, то перегляньте - там все є