порадьте зі спеціальністю

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем sqim, 5 сер 2010.

1. sqim

sqim Well-Known Member

хочу ідти в училище на 10 місяців навчання на спеціальність "агент з організації туризму" але я ще хочу вчитись на бармена , і не можу визначитись на яку з цих 2-х спеціальностей ідти вчитись .. підскажіть , що собою представляє ця професія (агент з організації туризму) , ким можна працювати після закінчення і чи є після закінчення вільні вакансії ??

2. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

Підіть на слюсаря, токаря, столяра))) зара з цим дефіцит... і в господарстві ваші навички згодяться...

• Подобається Подобається x 1
  3. poetka

poetka Дуже важлива персона

Ну так цій майстерності можна й так навчитись, а от молода людина конкретно попросила....

4. ГаЛоЧкА

це було ІМХО, можна самотужки звичайно, а можна з папірцем, і йти працювати по тій спеціальності, як на мене недостача зараз в таких професіях..
    агент з туризму... не знаю- купа випускників з універу не можуть знайти роботу в сфері туризму, там обов)язково треба знати добре іноземну, якщо знаєте і впевнені в своїх силах - вперед))
    .. а бармен .. не наю.. подобається - дерзайте!

5. iso

iso Well-Known Member

Так, то це як?

6. comanche

comanche знайшовся

Берем Гугл, та кілька сотень гривень на закупівлю необхідного токарського обладнання. Хоча думаю кілька тисяч.... Тому що як мінімум потрібна дриль, шліфмашина і таке інше, я в цьому не спец, тому думаю підкажуть серйозніші люди. Або щоб не тратитись, знайти знайомого який працює столяром і попросити в нього рекомендацій, хоча спершу варто з теорією ознайомитись :)

7. sqim

sqim Well-Known Member

я про училище а не універ

8. ГаЛоЧкА

так про шо і мова,..в турфірмі перевагу нададуть випускнику універа

9. iso

iso Well-Known Member

родичеві:sad:

10. ГаЛоЧкА

от і маєш... якщо ви маєте родича в турфірмі і впевнені що вас візьмуть на роботу- навіщо питати на форумі?????

пс- навіть родичеві порадять закінчити вуз.

11. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

При виборі майбутнього фаху варто спочатку подумати над тим, про що ви вже маєте інформацію, і вам це видається цікавим, потрібним людям та таким, що дасть вам заробіток і перспективу. Складіть список всіх таких професій, нехай їх буде навіть 10!

Потім подумайте над тим, наскільки реальні шанси мати таку професію (астронавт, наприклад) :). Повикреслюйте ті, які є дуже малореальними.

Із тих, що залишилися, спокійно викиньте ті, де фахівців вже хоч греблю гати, і добру, перспективну роботу без дуже видатного власного таланту чи знайомств буде знайти дуже важко. Це всякі економісти, юристи, тощо. Нема знайомств - викреслюйте, бо будете покладатися тільки на власний розум і працю. Навіть якщо знайомства є, то розум і працьовитість не зашкодять, бо якщо ви напам"ять знатимете все законодавство, то і без знайомств будете мати високі шанси на успіх юриста. :)

Після відбору залишиться кілька цікавих професій, які можуть дати успіх у вашому житті. А ось наостанок для вірного вибору потрібно зробити три речі:

1)Оцінити стан власного здоров"я та психіки. Наприклад, бармен чи перукар, чи токар стоїть на ногах по 8-12 годин на добу. Або той самий бармен часто-густо повинен вислухувати годинами варнякання п"яних, які "виливають йому душу", а то й "нариваються". Якщо ви людина запальна та темпераментна - то чи не призведе це до конфліктів? Якщо ви хочете бути агентом з туризму, то чи можете зацікавити розповіддю незнайомих людей так, щоб вони 2 години зацікавлено вас слухали, чи не любите говорити? Чи готові ви постійно отримувати нові цікаві знання з історії, географії, краєзнавства, ПОСТІЙНО читати книги та Інтернет, щоб постійно мати цікаву для туристів інформацію? Чи володієте мовами? Або, якщо ви хочете стати токарем тощо - вам потрібен буде добрий зір і окомір, що потрібно перевірити у окуліста. Все це буде дуже важливим у вашій професії, і тому - робіть вибір в сторону того фаху, який вам до снаги.

2)Наступне, що треба зробити - це хоча б тиждень побачити цю роботу від ранку до вечора. Для цього попроситись у безкоштовні помічники. Просіться - і вас, можливо, візьмуть. Там ви побачите, що до чого, але не вважайте, що у вас буде абсолютно те саме - може бути по-різному. Просто вам потрібна інформація.

3)Варто оцінити перспективу вашої професії - чи є така перспектива у вашому регіоні, чи у вас є якісь ідеї, як досягти успіху, чи ви розраховуєте кудись виїхати. Якщо ви прийняли рішення - знайдіть всі навчальні заклади, які готують на такого фахівця, оцініть, де у вас більше шансів поступити та отримати фах.

Якщо поступили - то вчіться зі всіх сил - абсолютно все, що вивчите, всі 100% інформації - вам згодяться обов"язково, допоможуть спокійно вигравати конкуренцію в житті, а отже - мати успіх. Більше того - налаштовуйтесь на те, що вчитися потрібно буде все життя, щоб не відстати від нього, і бути попереду. :)

І останнє - іноді варто придивитися до роботи власних батьків, і подумати, чи не могли б ви використати свої ідеї та працю, отримати кращу, ніж батьки, освіту, щось змінити в цій роботі, щоб ця робота мала більше успіху? Якщо ви зможете це зробити - то разом зі своїми батьками ви доб"єтеся набагато більшого успіху, бо будете "тягнути в одну сторону" разом зі "своїми", а не з "чужими".

Якщо вам важко все це проаналізувати - сходіть у Центри занятості, чи як вони там називаються - центри працевлаштування тощо. Там має бути вся інформація про вибір майбутнього фаху. І не відступайте від них, поки не допоможуть визначитись. Вони державні службовці, які зобов"язані це робити.

• Подобається Подобається x 4
  12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Моя знайома закінчила першу спеціальність в училищі, а працювала продавцем, потім у відділі кадрів. Тобто взагалі не по спеціальності.
    DIDIO добре радить: сходіть на біржу праці і спитайте яких спеціалістів бракує. Центр зайнятості є за ВАМом і Арсеном на Науковій.

13. Ravin

Ravin Well-Known Member

ШОООоооооо!!!!! о_ОИзвините, это на "агента" можно и не учиться, а вот токарь... о_Оо_Оо_О :good::good: и кто вообще Вам таких глупостей сказал?о_О
    А агент - такая же замануха как и "менеджер погрузо-разгрузочных работ".

Останнє редагування: 5 сер 2010
  14. Ravin

Ravin Well-Known Member

:haha::haha::haha:
    "Всё смешалось, в доме ..."
    Токари..., Слесари..., Столяры...
    Ещё добавить надо Фрезирофщиков..., Сварщиков..., Електриков..., Сантехников... и идти с Иваном Сусаниным (тур агентом) в поход по жизни.

:haha::haha::haha:

---------- Додано в 17:18 ---------- Попередній допис був написаний в 17:13 ----------

Десяток специальностей и я Вам накидаю, без отрыва от производства.
    Что толку? Нужны, на те два станка , что остались ... СПЕЦЫ, а не выпускники... вчера на "агента", а после переквалификации в Гугле, стал токарем.

15. coolzak

coolzak Well-Known Member

На спеціаліста (токаря .зварщика .електрика .сантехніка)треба років 5 теорію і практику гризти-а варіанти запитати в сусіда добрі для хляпмайстра

• Подобається Подобається x 2
  16. nirvanka

nirvanka просто фотограф

То по Вашому краще вчитись на агента і токарем працювати, ніж вчитись на токара і токарем працювати?

17. Ravin

Ravin Well-Known Member

При союзе делали за 1,5 года, но это были автоматчики, работа на полуавтоматах.
    Я Вам скажу этих "спецов" нафиг не надо, никуда.
    А вот на универсала...:good: Этому уже после восьмого класса (тогда ещё) учили 3,5 года, и то полусырые выходили.
    Зато после двух лет практики на нормальном оборудовании и Вы во всём мире... с руками и на УРА!!!!

18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Свого часу мій колишній сусід говорив: "Треба працювати з ЛЮДЬМИ!"
    - Тобто?
    - Тобто де є живі люди і жива готівка.
    - А ти ким зараз працюєш?
    - Майстром з ремонту друкарських машинок.

Згодом цей хлопець перебрався до Ізраїлю і там влаштувався за фахом.

19. coolzak

coolzak Well-Known Member

Я ж кажу 5 років треба

Тут(в Канаді)система інша-4роки учнем практику при майстрі і 4 тижні на рік додатково теорії.Потім теоретичний екзамен і вперед.Правда дальше все життя додаткові курси береш щоб не відстати.Зате гроші нормальні -зарплата електрика.сантехніка 65000-120000 на рік

20. Ravin

Ravin Well-Known Member

Если хватит терпения, но это не "лекции в кофешке слушать". Или хочешь и учишься или иди и не морочь голову ни себе ни людям.
    Два года тому в Израиле видел, как два токаря с "вышками" живут.
    Они заканчивали вроде бы металлообработку..., при союзе что-то такое было.
    Были мастерами на производстве, пару лет,кое-чему подучились. Теперь сами работают токарями.
    Жизнь:
    "Черная икра в птичьем молоке" И как их от этого не пучит...???:preved::crazy:

---------- Додано в 18:05 ---------- Попередній допис був написаний в 18:03 ----------

Он решил..., что печатать, сразу деньги выгоднее?;)

---------- Додано в 18:09 ---------- Попередній допис був написаний в 18:05 ----------

Хорошо..., но на токаря универсала ,надобно % мин. 30 накинуть и поискать ещё.

а де твій аватар? :)