Порадьте Монітор

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем gamecrush, 21 гру 2009.

1. gamecrush

gamecrush New Member

2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

• Подобається Подобається x 1
  3. Мартіні, а поясніть мені, бо я не розумію. Нащо такий здоровенний монік? Він дуже зображення витягує, особисто мені це не подобається. Замість телевізора фільми дивитися? Так для фільмів краще вже телік з DVD-плеєром.
    У мене п'ятнашка вже років 4:

Знаєте, і він абсолютно не маленький. Для роботи хороший.

Вам для роботи чи фільми дивитися, в ігри грати? Для роботи можна і менший, імхо.

4. syavych

syavych копач

Що ви розумієте під словом "витягує"? :scratch_one-s_head: Якщо про широформатність, то є ж роздільні здатності під wide, які нічого не розтягують.
    Набирати текст в ворді? Так, можливо достатньо. Але навіть щоб в інеті посидіти (комфортно) потрібна розгортка хоча б 1280*1024. Поставте на своїй пятнашці таку роздільну здатність - мабуть не поставиться, але навіть якщо й поставиться, то думаю все видасться надто маленьким :) А на 19-дюймовому красіво...

П.С. Та й фільм можна час від часу глянути. Тим паче якщо HD-формат - плеєр + телевізор коштуватимуть набагато дорожче.

• Подобається Подобається x 3
  5. MARTINI

Рибка, це якраз той випадок, коли розмір має значення :)

Ви хоч раз спробуйте на моніторі 2048 x 1152 попрацювати в фотошопі, і про свою "пятнашку" забудете назавжди :)

Про "розтягує зображення" не зрозумів... Ніколи такого не бачив

• Подобається Подобається x 2
  6. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Оптимальний розмір для універсального компа напевно 19 дюймів. В мене на столі стоїть 19 яку часом втикаю в ноутбук, щоб фільм дивитися. В ноутбуці 15 монітор і розширення 1200х800. Воно значно чіткіше ніж на моніторі 19. Менше зерно дає кращу якість. Я б дивився на розмір зерна, оскільки на 19 з роздільною здатністю 1280х1024 зблизька сидиш і бачиш купу різнокольорових пікселів. Здалека нормально.

7. MARTINI

От мені уже 1680 замало :) Я би рекомендував за наявний бюджет брати максимально можливий розмір, бо це зручно. Йдеться навіть не так про "велику картинку" як про "велику робочу площу", на моніторі є де розвернутися

• Подобається Подобається x 2
  8. gamecrush

gamecrush New Member

а можна по темі ? :)

9. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Так тема ж і називається порадьте монітор. Чи мається на увазі порадьте конкретну модель монітора?

10. Varvar

Varvar Well-Known Member

я щось таке бачив ...... це коли на 19" лсд монітор ставлять нерідну роздільну здатність, "бо букви і меню замаленькі" .....
    ну а ви знаєте який вигляд має зображення на лсд моніторі коли встановити нерідну роздільну здатність - розпливчаста зернисто-квадратна каша .... не кожні очі витримають працювати на такому моніторі.

11. gamecrush

gamecrush New Member

бажано конкретнішу по моїх параметрах :)
    75 Гц
    2 Мс
    не більше 20 ' 21'

12. На якому сайті? Якщо на тому, де одні великі картинки, то так. Але для ЛФ чи Контакту мені і 15" вистачає.

Так, для роботи у ворді-екселі.

І фільми дивлюся.

Для чого саме?

Сподіваюся, телевізор уже є. Хоча теліки великі теж не люблю - зображення витягують явно.

А я бачила. Хоча, може, стояли не ті налаштування.

Та нема у мене фотошопу.

На всю стіну. :))

Ось бачите? ;)
    Хлопці, ну не розумію я цієї моди на велике. Мені якось з ними некомфортно, а з маленьким працювати зручніше. І телевізорів великих не розумію і не люблю. Навіть монітор - справа смаку. :)

13. Varvar

Varvar Well-Known Member

а що саме Ви маєте наувазі під словом "працювати" .... які види робіт-занять
    мені наприклад великий монітор підходить
    - для роботи - добре у ворді (дві сторінки або два документи одночасно і синхронна прокрутка і всяке таке); в екселі (чим ширше і більше влазить на екран, тим менше треба колесиками мишки туди сюди крутити) і т.п. в інших програмах
    - вдома - у фотошопі більше місця (хоча його всерівно невистачає) для різних панелей інструментів; перегляд фільмів, особливо новіших - вони як правило "заточені" під широкий формат

Купив десь майже 2 роки тому 22" монітор ... якби брав зараз то не менше 24" і в перспективі докупив хороший зовнішній тюнер і "викинув" свій 29" ЕПТ телевізор.

14. Я на компі працюю у ворді-екселі, в основному лажу по нету, з фотошопом не працюю, іноді дивлюся фільми.

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Дл якої потреби монітор?
    Якщо в неті юзати - бери найдешевший...

16. gamecrush

gamecrush New Member

та і в неті юзати і фільми втикати і грати ! Особливо важливий для КСу монітор! 75 Гц амє бути і 2 Мс відклик !

17. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Можна було і по нікнейму твоєму здогадатися. Дядьки і тітки усіляки дурниці радять. :)))
    Для такої важливої справи треба брати CRT монітор. :)))

18. Fish-ka

Fish-ka New Member

Для ворда і екселя нема потреби вибирати компютер за параметрами, я брав би дешевший (якшо цінова різниця невелика, - вибирайте за зовнішнім виглядом)

19. Trooper

Trooper Well-Known Member

Так то там с монитором? На чем остановились?

20. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

І я хочу 24"... мені місця на 22" мало :nea: ... і як я в мене колись очі за 17" не повилазили :scratch_one-s_head::pardon:

а де твій аватар? :)