Як стало відомо ZAXID.NET, декілька годин тому помер лідер легендарного гурту "Брати Гадюкіни" - Сергій "Кузя" Кузьмінський. Цю інформацію підтвердили друзі музиканта. Нагадаємо, що Сергію Кузьмінському весною цього року поставили діагноз — злоякісна пухлина гортані третього ступеню. Він боровся з онкозахворюванням. За твердженням лікарів, після проведення першого сеансу хіміотерапії пухлина зменшилась на 70%, але у хворого спостерігалося важке проявлення побічних ефектів, викликаних радикальними методами лікування та наявністю хронічного гепатиту С. Ще недавно розглядалося питання продовження лікування Сергія закордоном. ZAXID.NET висловлює співчуття родичам, друзям та поціновувачам творчості Сергія Кузьмінського. Довiдка ZAXID.NET "Брати Гадюкіни" - західноукраїнська панк-фолк-блюз-група. Припанковані українські тексти і добре зіграна музика різних стилів, такі як блюз, рок-н-рол, реґі тощо. Група створилася влітку 1988 року в місті Львів. До складу їхнього дебютного альбому "Всьо чотко" увійшло багато пісень, які пізніше стали найбільшими хітами гурту. Перший склад гурту: Сергій "Кузя" Кузьминський (вокал, клавішні, пісні); Олександр "Шуля" Ємець (сакс); Андрій Партика (гітара); Михайло Лундін (барабани); Олександр Гамбург (бас, вокал). Відомі їхні пісні: "Всьо чотко!", "Файне місто Тернопіль", "Ми хлопці з Бандерштадту", "Було не любити", "Наркомани на городі", "Арівідерчі, Рома", "Бай, бай, мила", "117 стаття", "Карпати програли футбол".
как пишет "Корреспондент", украинский музыкант, лидер группы Братья Гадюкины Сергей Кузьминский будет похоронен на Лычаковском кладбище во Львове - на родине певца. Прощание с Сергеем Кузьминским пройдет в среду, 5 августа, во львовской мастерской Дзига с 15:00 до 22:00 (г. Львов, ул. Армянская, 35). Похороны состоятся в четверг, 6 августа, на Лычаковском кладбище. Сергей Кузьминский скончался 3 августа в возрасте 46 лет.
А я його пам'ятаю ще таким: http://www.youtube.com/watch?v=_0A_bYFXDcM&feature=PlayList&p=52DB6D35F27ECCD3&index=6 Спи спокійно, хлопець з Бандерштату ...
Впервые услышал Братів в самом начале 90-х - друг дал виниловый черно-красный альбом "Ми — хлопці з Бандерштадту"... Я послушал - и "заболел" ими...Собрал все издававшиеся CD с их альбомами...А вот наживо так никогда и не видел...И - уже не увижу...Сумно...Что-то важное в жизни завершилось...Он подъехал незримо к черте, где все рвется за миг. ... Земля Кузе пухом...
Натрапила на такий вірш: Це вельми гірко, друзі - Пішов в світ інший Кузя. Продерла ще одну з дірок Смерть в фані "Український рок", І то - чи не найбільшу... Він вже не буде іншим, Не буде дивувати нас, Змінивши блюз на психо-транс. Не буде галицька говірка Звучать так хрипло-смачно й вірно! Хіба що на касетах... Не будуть вже "білєти" На Гадові концерти Скуплять сучасні метри Рок-сцени України. Він в кращий світ поринув. Та знаю - й там знайде він друзів... Й в Раю, в Пеклі - де буде Кузя, Він скаже - Богу або чорту - "Гей-дана-дана, чуваки, всьо чотко!" І буде хор святих або чортів співати: "Ми - хлопці з Бандерштату!" автор : Іван Домовитий
Був на одному з живих виступів Гадюкіних, це було просто щось неймовірне, море позитиву, драйву, і файної музики...Шкода що більше не зможу побачити їх виступу, шкода Кузі
Вже декілька років у мене в колонках звучить: Арівідерчі, Рома; Чуваки, всьо чотко; Сорок пачок верховини; Я вернувся домів; Файне місто Тернопіль; Було не любити; Ми - Хлопці з Бандерштадту, ну і звичайно ж "Гей, Стефо, буди чоловіка, Гей, баба Рузя, біжи до голови, Гей, сусіди, беріть сокири в руки, Від людського гніву наркоманам не втекти" Одним словом в мене завжди буде " рок-н-рол до рана"