Польський вояж

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Picasso, 30 кві 2010.

1. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

А якщо не відпочивали? теж можна сюди? :)
    Вчора ввечері повернувся з вояжу по Польщі. Коротко описую.
    Кордон (Шегині) переїхали десь за півтора години (туди1,5 і назад1,5)
    Дороги переважно всюди в нормальному стані, хоча деякі, на периферії, все таки в ямах. Ризикнули включити свій антирадар, тому констатую що переважна більшість камер - пустишки. Найбільше діючих радарів було біля Лодзя. Запитання до друзів з Польщі: що буде якщо зупинить поліцейський з включеним антирадаром?
    По верхній автостраді (Лодзь-Познань-...) рухатись краще ніж по нижній (Краків-Вроцлав-....)
    В Варшаві в готелі (в ресторації готелю) гуляли поляки, тому виселились в 5 ранку по причині спрацювання пожежної сигналізації через розпилений вогнегасник п'яним поляком. Оскільки були сонні і спішили, відносини не виясняли.
    В Познані попали на період виставки (самі теж заїхали туди по тій же причині). Оскільки не знали в який період попадем, готель не резервували. Наслідок- єдине вільне місце в "Новотелі" за 1100 злотих (зі знижкою).
    У всіх інших готелях в один голос відправляли на вроцлавську трасу в мотелі (ніби там мають бути вільні місця) :) Вирішили не послухатись і рушили в зворотньому напрямку, на Пілу. За 29 км від Познані спокійно винайняли за 250 злотих номер.
    Біля Радома ледве не попали в аварію. Якась пані на Фабії "чемно" висунулась з другорядної на головну навіть не повернувши голову в нашу сторону перед самим носом. По виразу її обличчя я зрозумів що, коли ми різко загальмували і спробуали її об'їхати, то вона навіть не зрозуміла що відбувається і далі собі сунулась як танком
    І ще. Постійно дивуюсь чому більшість водіїв в Польші п-о-в-і-л-ь-н-о заповзають в поворот/з'їзд майже зупиняючись?! Цьому є якесь пояснення? :)

• Подобається Подобається x 4
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Це не в Польщі повільно, це в Україні швидко. )))

Радарів справді в Польщі багато (не з"ясовували, чи справжні), а от вражає стан дороги десь коло Денбіци-Ржешова, і звукова ізоляція будинків попри дорогу... аж шкода тих людей, що за ними живуть.

Моя порада тим, хто їде в Чехію - їдьте через Словаччину. Приємніше їхати.

• Подобається Подобається x 3
  3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Антирадари заборонено. Отже, буде штраф. Солідний, в злотих, суттєво більше 100 доларів.

---------- Додано в 18:27 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

Не факт. Радарів є кілька різних типів, не обов"язково що їх всі "вичислить" антирадар. Крім того, бачив пару раз мобільні групи поліцейських, з фоторадарами. Та й спрацювує радар кілька мілісекунд, і ви не встигнете загальмувати.

• Подобається Подобається x 1
  4. nikolas

nikolas Well-Known Member

У мене взагалі недовіра до антирадарів.:dntknw:

5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Тому що вони не знають, що чи хто за поворотом. Вони не хочуть трагічних несподіванок.

Зате поляки майже всі під"їжджають до головної з другорядної повним ходом, а потім сильно гальмують. Коли я це бачу, як він летить мені напереріз, я просто хватаюсь руками за кермо і стискую зуби, бо мені здається, що він не зупиниться... :)))

Був у Польщі *надцять раз. Проїхав дорогами Польщі понад 7-8 тисяч км. Мав 3 зустрічі з поліцією і 1 дрібну аварію. Поліція чула мій східний акцент, і після цього була дуже веселою і доброзичливою - не штрафували ні разу, але один раз довго "читали мораль", бо я небезпечно пожартував на тему корупції - мене застукали вночі за кермом стомленим, забороняли їхати без відпочинку, і хотіли завезти до готелю, а я пожартував, що то точно буде готель його брата :))) . Образився і довго мені вичитував. Ледь відпросився... :))) Але стомленим був точно, тут вони не помилились, бо я проїхав "без посадки" від Києва до Кракова. :blush:

Дрібна аварія? В густому тумані призупинився на дуже крутомі підйомі- виїзді з двору з поворотом, в Ярослав"ю біля домініканського монастиря, біля магазину запчастин "Мерседес". Ззаду впритул на "Малюху" притиснулася дівчина-інвалідка. Не бачив її абсолютно, бо вона не включила фар в темряві (!), під час рушання з місця я відкотився 0,3-0,5 метра назад (бо не вписувався в поворот між тротуарами) і фаркопом вчавив їй номерний знак. :))) Вона ж бо під"їхала зненацька...

За 200 злотих мирно розійшлися без поліції.

...Тихо ненавиджу деяких краківських і варшавських таксистів! Бо вони всі точно як київські - мерзотники! Підрізають, повертають де, коли і як хочуть у тебе перед носом, різко гальмують і т.д. :ireful1: От уже ж порода... :)))

• Подобається Подобається x 5
  6. Agaton

Agaton Well-Known Member

це нажаль факт. Ця ділянка навряд чи буде готова до Евро2012.
    Там ще справа в в тому, що тепернішна дорога втратить своє значення і навантаження, бо неподалік буде автострада а4.

Якщо маю час, роблю ще йнакше.
    Йду південною трасою через Кросно і Ясло аж до Бельска Бялої, а потім в Катовіцях можна вскочити на порядочною автостраду і вйо.
    Чудове, краєвіду, машин менше - але правда, повільно і це не вихід на зиму (гори :pardon:).
    А з Карпат нп до Кракова - дійнсо більшість їде через Словаччину.

---------- Додано в 07:49 ---------- Попередній допис був написаний в 07:35 ----------

Факт.

Чи більшість - не різикну сказати. Але багато.
    Но не сумуйтесь. Зараз в поліції инший шлягерь, перекинулись на йншу вундерваффе.
    З кожним роком більше машин з камерами. Не один зі знайомих вже стал в них такою кіно-зіркою :).

• Подобається Подобається x 6
  7. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

:haha: :good:

Dobry glina, zły glina... :)))

Не знаю, я чомусь добре відношусь до них відношусь. Бо вони до мене також. Коли чують мій акцент, то надзвичайно задоволені, іноді сміються, вибачаються і кажуть, що так їх бабця і дзядек розмовляли. Звичайно, так. Бо я навчився розмовляти в дитинстві, у своїх бабці і дзядкув. І тільки за кількадесят років вперше приїхав до Польщі... Тому моя польська мова залишилася архаїчною. :)

Але як "наших" ментів, так і польских глін ("гліни" - так в Польщі називають поліцейських, навіть іноді вони самі себе :) ), чи американських копів або англійських боббі - певна частина населення їхніх країн, особливо хулігансько-молоде та футбольно-фанатське, традиційно недолюблює. :pardon:

Тут цікаво про прізвиська поліцаїв деяких країн:

http://www.drive2.ru/users/schtaller/blog/4062246863888192108/

:)))

8. Picasso

Ну раз нова тема то напишу більше :)

Я це теж знаю на рівні слухів. Тому і запитався чи точно хтось знає, або може вичитати в документах.

Можливо. Але вичисляло на одинакових пунктах. Наприклад в напрямку старого (там зараз ремонт і потрібно робити гак, а попереджуючих знаків лише один, який ми прогавили) виїзду з Лодзя на автостраду спрацювало 5 радарів підряд. Всі радари на автостраді теж спрацьовували. На інших дорогах дуже мало.

Я не повзун але і не лихач. Не буду розказувати що вельми чемний, але коли бачу що в хвості хтось прилаштувався їду аж дуже чемно. І коли сам на дорозі, а хтось їде навпроти, теж стараюсь скинути до нормативу

У нас так само, тому коли перший або один на дорозі то стараюсь їхати не нагліючи. Все стараюсь сісти на хвіст, відстати 50-70 метрів і не відпускати поки не з'їде в іншому напрямку.

ай-ай-ай. Виручало не один раз. Рекомендую (Маю на увазі наші дороги і наші ментовські кормушки).

Не згідний. Видимість там достатня.

маєте на увазі чудозброю- машини з радарами?

Тому і вчепили, що їхали двоє, і домовились що той хто на пасажирському при першій підозрі швидко зніме

умгу. Я вже описав що дехто і не гальмує :) І ще здивувало цього разу що багато хто поворот або включають вже коли розпочав маневр, або зовсім не включають. Але то не дивина. В нас теж таких олухів тьма

9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

...Дивно... Не був у Польщі близько 8 місяців... Невже там так все змінилося?
    Скільки їздив - правила народ шанує...

Крім таксистів... І то, вони просто знають, де поліція чатує, а про пересувний "нестандарт" повідомляють один одному по радіо... :)

Може це мені після Києва Польща видається набагааато кращою за виконанням правил дорожнього руху...

10. Picasso

умгу. І не лише Києва. Особливо невисуванням напролом в чотири ряди на перехрестях :)

11. gvorn

gvorn Well-Known Member

А чому через Словаччину? Якщо наприклад їхати зі Львова, то сумніваюся що краще їхати на Закарпаття, потім Словаччину, а потім в Польщу. Всі автобуси на Чехію зі Львова їдуть через Польщу напряму. Та й самі словаки, наскільки я знаю, не найкращої думки про свої дороги. Знаю купу людей, які їдучи з Праги в Кошице, їдуть через Братиславу, далі через Угорщину, а потім десь там біля Мішкольца вертаються в Словаччину. Так хоч і відстань довша, але виходить швидше і менш втомливо

12. Un.Known

А тому, що якщо їдете власним авто, то воно вам подякує. Бо траса на Закарпаття не до порівняння з "трасою" на Шегині.

Уважно читайте.

Ми ж не тільки про автобуси - це раз. А два - не всі перевізники хочуть купляти в Словаччині талон для проїзду автострадою.

Ну і три - ми ж не тільки про перевезення себе говоримо, але також про задоволення від подорожі.

:)

І українці, і чехи також. Що від якості польських доріг не спасає.

Те саме кажу я, коли порівнюю переїзд Польщею і переїзд Словаччиною. :)

13. gvorn

gvorn Well-Known Member

Через Угорщину їдуть, бо там автобам хороший йде через всю країну майже до самого кордону з Україною. А щодо Словаччини - хіба відкрийте секрет - де ж там хороша дорога, щоб швидше дістатися до Кракова, ніж на пряму.
    І взагалі, цікаво який маршрут Ви пропонуєте, якщо їхати зі Львівської області - по трасі на Мукачево, а дальше в Словаччині десь на польську сторону перебиратися? Але там всюди по кордоні йдуть гори, серпантини, що теж не найкраще...

14. Un.Known

Мдя.

Ще раз кажу - читайте уважно.

В Чехію, gvorn, в Чехію. Краків - у Польщі. ;)

15. gvorn

gvorn Well-Known Member

Сорі, що писав про Краків. Просто тема була про Польщу...але якщо розвивати дорогу дальше, то я мав на увазі їхати з Кракова далі в сторону Чехії :)
    Просто з особистого досвіду - з Праги до України їздять десятки друзів і знайомих і виходить так - ті що хочуть дістатися на Закарпаття, їдуть через Брно, Братиславу через Угорщину. Ті що до Львова - то їдуть всі через Польщу. Ясно, що дорога в Польщі не дуже, особливо після Кракова, вже не говорячи про дорогу з кордону на українській стороні. Але через Словаччину не їде НІХТО. Можливо хіба що якщо є час на прогулянку і полюбуватися горами...Тому я і здивувався, бо вперше почув таку думку про поїздку з України до Чехії через Словаччину

16. Un.Known

Можливо, варта спробувати.

Все залежить від того, які вимоги до подорожі, і що ви готові принеси в жертву - час, гроші, підвіску. :)

Бо через Польщу кілометраж менший, водночасно сумнозвісні обмеження швидкості, а в Словаччині платна дорога, але їхати - задоволення. Думаю, коли з"єднають між собою окремі ділянки Д1, їхати взагалі буде не до порівняння з чеською Д1.

А щодо автобану в Угорщині - так, там люксусово.

Тему тре перейменувати на Навколоукраїнські вояжі. :)

17. gvorn

gvorn Well-Known Member

Ну звісно, коли є час і бажання помилуватися природою, то Словаччина - приємна країна. Можна ще поплавати в термалах чи сходити у Високих Татрах на якусь гірку...Правда, мені поїздки з Чехії до України і назад давно перейшли в рутину,тому для мене це просто час який треба затратити для того щоб добратися з пункту А в пункт В з найменшими шкодами для здоров"я

18. Natal'ka

Natal'ka Well-Known Member

Буду у Вроцлаві. Порадьте, куди варто з'їздити на вихідні на ближні закордони. По карті подивилася - то Дрезден і Прага мені видалися зручними по відстані і одночасно є що подивитися тому, хто ніколи там не був. Чи знаєте якісь варіанти недорогого проїзду і проживання? Чи є щось цікавіше, ніж ці міста?

19. Un.Known

Скільки збираєтесь бути в дорозі, resp. скільки ночей?

20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Щодо радарів, то проблеми нема, якщо використовувати навігацію. Вона підказує де є радари. А взагалі то треба їхати поволі, щоб не наражати себе і інших на небезпеку.

а де твій аватар? :)