Польські журналісти відповідатимуть перед судом за ганебні жарти про українок

Тема у розділі 'Стрічка новин', створена користувачем Dovat, 21 чер 2012.

1. Dovat

Dovat newsmaker

Двоє відомих польських журналістів Куба Воєвудський та Міхал Фігурський відповідатимуть перед судом за висловлені ними в ефірі радіостанції Eska Rock непристойні жарти про українок.

Радіоведучим може світити до трьох років.
    Низка неурядових польських та українських організацій у Польщі сьогодні передадуть до прокуратури матеріали про порушення журналістами законодавства, котре забороняє ксенофобські висловлювання та передбачає за такі вчинки позбавлення волі до трьох років.
    Представник польсько-української фундації PAUCI, котра спільно з Об’єднанням українців у Польщі ініціювала подання матеріалів до прокуратури, Адам Сауер повідомив агентству, що їх підтримали також низка інших організацій та приватних осіб – як поляків, так і українців.
    Автори подання відзначили, що висловлювання журналістів, котрі прозвучали у програмі Wojewodzki Figurski Poranny WF 12 червня після матчу Швеції з Україною, «не лише перейшли межу доброго смаку, особистої культури чи сатиричного формату», а й повинні стати предметом розслідування польських державних органів влади.
    У подані автори наводять розшифровку частини запису цієї програми:
    «Воєвудський: А знаєш, що я вчора зробив після матчу з Україною?
    Фігурський: Що?
    Воєвудський: Я вчинив як справжній поляк...
    Фігурський: Ти копнув собаку?
    Воєвудський: Ні, я вигнав свою українку (сміх).
    Фігурський (сміх): А то добра ідея (сміх). Мені це ще не прийшло в голову. Знаєш що? Я зі злості сьогодні їй не заплачу.
    Воєвудський: Знаєш що, а я заберу свою назад, заберу її гроші та знову вижену (сміх).
    Фігурський: Скажу тобі, що якби моя була хоча б трохи симпатичніша, то я би її ще зґвалтував.
    Воєвудський: Е-е... я не знаю, як моя виглядає, бо вона весь час на колінах (сміх)».
    Українці, за даними проведеного минулого року перепису населення, залишаються також четвертою найбільшою етнічною меншиною у Польщі: приналежність до українського народу задекларували майже 50 тисяч опитаних, повідомляє УНІАН.

2. Фараон

Фараон Well-Known Member

Интересно,что по этому поводу скажут люди в скафандрах?

а де твій аватар? :)