"Половинки" керівників держав світу - хто вони?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем pukhnastyk, 11 жов 2009.

1. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Очевидно, бути керівником держави - непросто і дуже відповідально. Але бути першою "леді" чи першим "джентельменом" країни - теж завдання не із легких. Та набагато частіше в ЗМІ можна побачити президентів, прем'єрів, монархів, і значно рідше - їхніх "половинок". :) А проте вони можуть багато вирішувати в житті країни, беручи активну участь в політиці і будучи першими порадниками керманичів держави, або можуть вести лише активну громадську діяльність, або просто створювати сімейний затишок, ведучи зовсім непублічне життя...
    Тож які вони - дружини та чоловіки глав держав сучасності та минулого?

2. Думаю, що такі самі люди, як і ми, які часто не хочуть підвищеної уваги до себе.

3. pukhnastyk

Мабуть, але вони цієї уваги не оминуть - така їхня доля. :)

Бувають такі "половинки", які можуть змінити попередній усталений лад в країні. Яскравий приклад цьому - теперішня королева Йорданії Ранія, яку вважають однією із найгарніших та найелегантніших дружин політиків світу і найвпливовішою жінкою в арабських країнах. Вона проти мусульманського екстремізму і за збільшення прав жінки в арабському суспільстві, дуже толерантна та освічена жінка, яка прагне покращення відносин між "східним" і "західним" світами. Королева часто їздить по країні, багато робить для вирішення проблем материнства і дитинства, піклується про поліпшення початкової освіти, є Президентом Міжнародного благодійного фонду допомоги хворим остеопорозом.
    Саме за правління короля Абдалле (і не без впливу його дружини Ранії) королівство Йорданія тепер славиться продуманою зовнішньою політикою. :)
    Детальніше про біографію королеви Йорданії можна дізнатись тут:
    http://www.luxemag.ru/high-society/109.html
    і тут:
    http://www.liveinternet.ru/users/1871986/post97635840/
    та й на інших сайтах, звісно, їх в інтернеті багато :)

Останнє редагування: 11 жов 2009
    • Подобається Подобається x 5
  4. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

хм... цікава інфа про королеву, але рано чи пізно розмова зійде нанашу першу леді Ющенко.
    тому я перший висловлюся :)
    дружина президента МАЄ МОЖЛИВОСТІ (часом більші, ніж сам президент ... хехе)
    але для одних це так і залишається можливістю... Наша пані Катерина заляпалася дуже серйозно аж останнім часом, коли почали порушувати питання, куди ж ділися гроші за лікарню майбутнього... Зараз до того всього долучилися чутки про вивезення з Житомира майна родини двома літаками в Канаду...
    Знаю, що про неї раніше добре відгукувалися, справді багато помагала музеям, фондам...
    час змінює людей :)

• Подобається Подобається x 4
  5. pukhnastyk

А чом би й ні - в нас же ж теж є перша "леді". :)

6. pukhnastyk

А хто ж є чоловіком найвпливовішої жінки-політика сучасності, німецького канцлера Анґели Меркель? :)
    Людина зовсім непублічна - професор хімії Берлінського університету ім. О. Гумбольдта Йоахім Зауер. Він весь "в науці", на всі прохання дати інтерв'ю Йоахім Зауер сухо відповідає, що його "персона не має жодного стосунку до політичної діяльності Ангели Меркель". Але, кажуть, він переглядає тексти майбутніх виступів канцлера і критично оцінює її жестикуляцію на парламентській трибуні. Саме через нього, до речі, програму самітів "Великої вісімки" для супроводжуючих прем'єр-міністрів і президентів дружин довелося перейменувати з "жіночої в "партнерську". :)

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4523617,00.html

• Подобається Подобається x 5
  7. SemperTiro

до речі, як на мій чоловічий смак, королева Йорданії "очєньдаженічєво" :) без паранжі вона красуня...
    а з розповіді про неї можна зробити висновок, що й розумом не обділена...
    кхм... я б сказав, що там і жестикуляції нема. в арсеналі Меркель один жест - руки "сердечком" на пузі

• Подобається Подобається x 2
  8. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

-- От цікаво, а Ви самі це особисто спостерігали на власні очі? Бачили папери, офіціальні документи в відповідних установах щодо данного питання, чи черпаєте інформацію з джерел інтернету, газет та телебачення?

• Подобається Подобається x 1
  9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

10. SemperTiro

на власні очі бачив, як збирали гроші... про стан справ щодо лікарні читав в інеті (Українська правда), але на цей час ніхто навіть не намагався спростувати викладену там інформацію чи подати в суд на видання за наклепи. Друковані ЗМІ я читаю надто рідко. На ТБ ця тема практично не мала розголосу, та у жанр журналістського розслідування у нас у стані клінічної смерті.
    а документи... за документами Кислинський дипломований випускник КНУ ім. Шевченка, причому я на 100% впевнений, що це справжній диплом (хоча людина і не вчилася... розумійте цей парадокс, як завгодно). До того ж, якби у нас все було за документами, то УЄФА не мало б жодних претензій до України... можливо, за документами стадіон у Львові вже зведений на 95% і зараз тривають роботи з облаштування прилеглих територій :)

11. pukhnastyk

Елегантна і стильна, та водночас розкута та епатажна, дружина президента і співачка, модель і акторка, і просто жінка, імідж у якої протягом останніх десятиліть - "підкорювачка чоловіків". Мабуть, вона перша в історії людства перша "леді", яка, будучи дружиною глави держави, записує альбоми і виступає на сцені, виставляє свої фото у стилі "ню" на аукціонах, а незабаром ще й зніметься у фільмі Вуді Алена. :)Це вона - Карла Бруні, дружина президента Франції Ніколя Саркозі.

Коротка біографія першої "леді" Франції теж є у "вікі":
    http://uk.wikipedia.org/wiki/Карла_Бруні

• Подобається Подобається x 3
  12. SemperTiro

До речі, про Ніколя :)
    у мсьє Ніколя Карла - це третя дружина.

Перша - Марі-Домінік Кюльолі. З її найближчою подругою Сесілією спав Ніколя, жінка про все знала, але розлучилися вони тільки після того, як у жінки виявили рак грудей.
    Друга - Сесілія Аттіа (див вище), прославилася тим, що побула "ля прем"єр мадам" усього кілька місяців; зараз одружилася зі своїм давнім коханцем, тепер бореться проти домашнього насилля. Це дало журналістам підстави говорити, що Ніколя грішив цим у сім"ї...
    ну і третьою є Клара...
    Як бачите, на прикладі президента Франції підтверджується теза про Париж, як столицю кохання. Тільки за тою красиво-глянцевою ширмою стоїть купа страждань.
    так що не всьо золото, що блистит :)

13. pukhnastyk

Ну і як такого фацета можна назвати одним словом? :)
    Та й він у неї не перший :)

Але не розумію для чого політикам високого рівня (тому ж Н. Саркозі) по декілька разів одружуватись? :dntknw: Якби то був шоу-бізнес, то було б звичніше, а це ж політична сфера - там таке не дуже вітається, і французи на початках не дуже були задоволені таким президентським вибором (зазвичай, 1-2 одружень в політика, не більше). Хоча то їхня особиста справа, звичайно. :)
    п.с. а якби Сільвіо Берлусконі зі всіма своїми пасіями одружувався, то, певно, був би вже рекордсменом...

Останнє редагування модератором: 13 жов 2009
  14. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- Але ж збирати на добру справу гроші, а потім вкрасти гроші- то різні речі. От якби Ви особисто бачили рахунки які там операції та як їх вкрали - то інша справа.

- а якщо, припустимо, Кислинскому за якийсь середненький наклеп заплатити, наприклад, 1 000 000 долярів, або пригрозити розправою над його родичами і т.п. - як думаєте, що б він тоді побачив? - Це я про те, що поки САМ не побачиш на влсні очі то не слід нікому довіряти, геть нікому на 100%

- Ну а якже без документів? Невже повірити на слово, що дружина президента краде?

15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Йой, SATKURе... Вийдіть з лісу...

Муж і жона - два чобота валянок!

16. SemperTiro

ви щось чули / знаєте / бачили (брали участь?!) про крадіжку???
    я писав тільки про нереалізовані можливості... з іншого боку, відчувається, що коли б навіть я був свідком того, ви запросили б у мене фото документів, потім - докази того, що це не фальшивки, а потім - що самі фотографії "нефальшивок" не фальшивки. Я пишу про очевидні речі, які не потребують документального підтвердження: гроші зібрано, за той час набігли немалі відсотки, лікарні досі нема, суспільство не інформоване про стан справ.

ну, я все ж довіряю людям :) Але раз вам обов"язково потрібні документи, то шукайте у вчорашніх новинах (рекомендую сайт ОБКОМ, Українську правду) повідомлення про те, що міністр Вакарчук повідомив громадськості: спеціально створена комісія з МінОсвіти перевірила документи на Історичному факультеті КНУ ім. Шевченка і встановила, що пан Кислинський там не вчився. Вакарчук продемонстрував звіт комісії. Крапка.
    Але ж ви, мабуть, і тут не вірите на всі 100, адже ЯКЩО УЯВИТИ, ЩО ВКАРЧУКУ ХТОСЬ ЗАМОВИВ РЕЗУЛЬТАТИ АБО ПРИГРОЗИВ ЙОГО СІМ"Ї.........
    навіщо ускладнювати життя? "вакруг шпіони"???

не приписуйте мені того, про що я не писав і не казав. Ви добре маніпулюєте словами (в одному пості 2 рази утвердили те, чого об"єкт вашого допису не казав). Непогана спроба, але я писав тільки про те, що довкола зібраних коштів скандал, бо пройшло стільки часу, а суспільство і досі не побачило, що щось у цьому напряку зроблено суттєве і зібрані в людей кошти на благу справу таки пішли на неї.
    Знайшовши можливість організувати таку широку акцію, пані Ющенко запросто могла б організовувати періодичні звіти про стан справ довкола загальнонаціонального проекту (впевнений, на ТБ легко просунули б у випуски новин безкоштовні сюжети задля ефірного наповнення).

17. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

Я ще ненастільки телепень щоб шукати документи у новинах, та взагалі засоби масової інформації - це не документ. Сказати можна будь що, кому треба, так як треба.

Ви писали:
    - "пані Катерина заляпалася дуже серйозно, .. коли почали порушувати питання, куди ж ділися гроші" - це значить, Ви мали на увазі не розкрадання коштів паною Катериною, а щось мабуть, таки інше - тоді вибачаюсь за невірне розуміння питання.

- Якби Ви були свідком серйозного розкрадання у вищіх ешелонах, і це насправді так і було, - ви б мовчали як риба, бо невиключно, вас би могла чекати доля Гангадзе. Так навіщо писати про такі серьозні речі із припущень. Це несерйозно

- А Ви що, з ними особисто знайомі?

18. SemperTiro

думаю, є відео тої пресухи, так чи інакше фотографії звіту будуть оприлюднені, причому через ЗМІ

так, я мав на увазі, що суспільством було негативно сприйнята інформація, що фактично нічого не зроблено у питанні побудови "Лікарні майбутнього" :)
    вибачення прийнято, хоча правильно казати і писати "ВИБАЧТЕ, ПРОБАЧТЕ, ПРОШУ ПРОБАЧЕННЯ", бо так виходить, що ви самі себе пробачили :)

19. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

20. SemperTiro

а де твій аватар? :)