Пологи в Америці(США).

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Samojlovu4, 10 лис 2008.

1. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Питання в першу чергу до шановної діаспори.

От цікавить все по темі, як воно протікає. Приміром, хто приймає пологи - "ведучий" дохтор, домовлятися треба з кимось, чи просто черговий лікар? Скільки можна лишатися в роддомі, ну і так далі, може ще якісь нюанси.

Скажімо наприклад, сестра родити має на початку січня, планувала летіти в Ню-Йорку родити, але тепер шось сумнівається. Коли була там літом, то записалася до лікаря, але була пару разів лише в нього, тобто не під постійним наглядом. Та й з англійською в неї серйозна проблема.

2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А чого сестра хоче рожати в Америцi? У вас поганi лiкарi? Все не так просто якщо без страховки. Дуже ДУЖЕ дорого. Роди нормальнi, без кесаревих, без стимуляцiй все природньо алес гуд коштують вiд $10,000 до може $12,000 чи $13,000... У неї є страховка? Якщо є грошi, то будь ласка, дзвониш в лiкарню вибору, кажеш "Я вагiтна, менi треба на прийом" вам кажуть " Чи ви хочете до конкретного лiкаря чи до будь кого" ви кажете чи так чи так. Приходете на прийом... а далi iсторiя :) I родити в лiкарiв так:
    Якщо пацiєнтка належить до великого офiсу при лiкарнi де є може 5-8 лiкарiв (iменно лiкарiв) то вона може родити в свого а може попасти на того хто чергуватиме в час її родiв.
    Якщо вона належить до малого приватного офiсу то скорше всього що той же лiкар приїде приймати її роди там де вони записались родити. В мене наприклад був лiкар не той що вiв вагiтнiсть, а той що був на чергуваннi, хоча в нього я теж мала огляд два рази, бо мiй час не спiвпадав з часом мого лiкаря два рази.

Лишають в роддомi стацiонарно 2 доби по нормальних родах i здається 4 доби по кесаревих, а потiм вже страховка не покриває i гайту додому.
    Нюансiв багато, просто так не згадаю, хiба що є конкретнi запитання то я дам вiдповiдь :)

Останнє редагування модератором: 11 лис 2008
    • Подобається Подобається x 11
  3. Samojlovu4

Нє, нє, Німеччина ні до чого - мова йде про Америку і Україну.
    Питався вже в одної американки, каже ситуація в медицині загалом і в пологах зокрема там гірша ніж в Німеції, але звичайно краща ніж в Україні.

Страховку вона має, і має лікаря, але була в нього лише пару раз, крім того дуже туго з англіцким язиком...

• Подобається Подобається x 2
  4. Koza-Dereza

Ну є варiанти такi:
    1) знайти "русского" лiкаря i записатись до нього. Я думаю що її вiзьмуть, але треба постаратись то зробити швидко, мало шо...
    2) повернутись до попереднього лiкаря i брати з собою когось до перекладу.

Але я не думаю що можна просто на роди поїхати до США, ну... може й можна, але тодi це буде зовсiм не заплановане, просто приходите в роддом коли вже поперло i кажете Я РОЖАЮ :biggrin: Її вже не виженуть нiкуда :) Пристроять i хто на чергуваннi той прийме. Тобто, там будуть десятки лiкарiв на чергуваннi, але хто буде вiльний той її i вiзьме. А з страховкою сама лiкарня вже розбереться.

Просто в нас прийнято бути пiд наглядом лiкарiв пiд час вагiтностi. Прийшла, зважилась, здала сечу на аналiз, послухали серденько, може яка кров на тести якщо треба i всьо. Нiчого особливого. Тiльки вже на 9му мiсяцi треба ходити кожну недiлю. Правда я не знаю чи ТРЕБА, я це сама буду виясняти бо тепер лiкарня де я хотiла б вдруге народити в центрi а я в "селi"...

• Подобається Подобається x 9
  5. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

Samojlovu4, не сподівалася я від вас такої теми :mocking:
    "и эти люди запрещают мне ковырятся в носу" (с)
    це я про те що всі такі теми давно винесли на окремий форум як недостойні ЛФ

• Подобається Подобається x 4
  6. Samojlovu4

Та ладно, я шось особливого зв"язку не бачу...
    Всі глибокоповажані мною особистості, на відповіді котрих я розраховую - тутка. Он одна вже відповіла, дай їй Боже здоров"я... Ще чекаю на Олю, Лілю, Марусю, Патрік і колчак тоже чудові пацани, теж шось розумне вповісти можуть.
    А на ДП я нікого не знаю. :pardon:

Пи.Си.: кстаті, бачу практично всі тверезомислячі розумні дівчата "з клепками", чиї дописи приємно і не нудко читати, ошиваються здебільшого на ЛФ, ну або паралельно принаймі. :)

Останнє редагування: 11 лис 2008
    • Подобається Подобається x 6
  7. Daisy

Daisy Well-Known Member

Ще може бути безплатно, тільки треба адрес в штаті NY.
    Наші тут так і роблять.
    Якщо є питання, то відповім в ПП.

• Подобається Подобається x 3
  8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Кізонька, якщо людина приходить на швидку допомогу і у неї проходять роди то їй допоможуть. Якщо вона не має чим платити то не страшно - скаже що не має грошей і вони з нею домовляться а то і взагалі все спишуть на госпіталь, або вимантять в держави. Особливо якщо піде народжувати в державний госпіталь, як Белав*ю в Нью Йорку, воно ще називається Муніципальний госпіталь.

Народжувати в Америці миле діло. Не треба мати ніякого дільничого лікаря, приходиж із схватками в госпіталь і кажеш ай ем ін лейбор. І всі починають довкола тебе бігати і оформити тебе в госпіталь. Доречі, саму дитину вже лапає ваш лікар а все решта робиться черговими лікарями, учнями, інтернатурщиками і мед сестрами в госпіталі.

Лікаря добре мати для того що під час пологів вони пильнують чи жінці дати якісь ліки і які власне чи утриматись.

Пояснюю чому.

Професія акушера-гінеколога найбільш судима в Америці і вони мають просто неймовірно недоповірення величезну страхівку на випадок лікарської помилки. Отже вони хочуть себе забезпечити що з дитинкою все в порядку а особливо на останньому місяці вагітності, плюс, забезпечити свій офіс від можливої судової справи а також аби гроші заробити і мати чим ту страхівку платити. А плюс, мінздрав Америки приписав що в першу чергу треба піклуватись про дитину.

А ти якщо хочеш то можеш з села їхати в центр народжувати.:cool:

А ще в Нью Йорку і в Нью Джерзі є спеціальні страхівки для людей з малим або ніяким заробітком на маму і дитину. А ще є багато пільг для малозабезпечених.

• Подобається Подобається x 12
  9. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

А всетаки демократи не є такі погані? ;)

• Подобається Подобається x 5
  10. Patrick

Patrick Well-Known Member

Koza-Dereza і Маруся все що стосується родового процесу вже вповіли.
    Я можу додати - що в Канаді державне мед.страхування.Тобто для громадян і легально постійно проживаючих медицина безкоштовна , в тому числі і роди.Те що хоче зробити Обама в США.
    Моя родила в Едмонтоні в великій лікарні - Royal Alexandra hospital.Роди мав приймати чеговий лікар , але мала в животі перекрутилася і вони викликали ведучого лікаря , що вів мою жінку всі ці 38 чи 40 тижнів.Лікар приїхав , трохи зачекали , мала повернулася назад і роди пройшли звичайним шляхом.Якби за годину нічого не змінилося , робили би кесарево.
    Вів мою жінку старший лікар.Китаєць , десь коло 60.Його нам порекомендували.Він мав офіс в другому кінці міста.Вона тути їздила на консультації.
    Роди нам коштували - $0.

Якщо Ваша сестра буде родити в великому місті в північих штатах , то ймовірно що проблем з англійською дуже не буде.
    Завжди хтось з персоналу знайдеться хто говорить , якщо не українською , то - рускою.А польскою - то точно.
    В Н.Й. , або в Чікаґо (Шікаґо) поляків більше , як в Варшаві.
    Хіба би Ваша сестра хотіла родити десь в глубинці.
    В якомусь Нотінґ Гілл - Айдаго , або Юта чи Арканзас.То тоді буде трудніше.Але навіть і без перекладача , там все ясно - Пуш,пуш,дііп брeт. Пуш,пуш,дііп брeт....

• Подобається Подобається x 9
  11. Pand@

Pand@ Well-Known Member

А решті напевно навідь не заходити?

12. Samojlovu4

Ой, та ладно вже дочінєнія шукати... :)

Всім гречно дякую.

Але шось ніхто вроді не згадав... З громадянством в такому випадку як? Якщо родити в США, то дитина автоматом американець?

13. Зануда

Зануда така зануда

Без образ, але якщо би у мене були такі кошти, щоб «запроста» метнутись в Штати родити, то я би домовилась на Батальній чи в Медінституті і коло мене би всі ходили, як коло збитого яйка, дмухали мені всюди де буде пекти :blush:і ще би «здача» залишилась. У нас також є хороші спеціалісти, а за ваші гроші будуть такі умови, що «нам і нє снілась»!;)
    Хіба є якісь інші причини, які змушують вагітну жінку на початку 9-го місяця летіти в Штати. ;) Тоді це, звичайно, зовсім інша річ. :pardon:

• Подобається Подобається x 10
  14. Samojlovu4

Дуже вірно. Посиділа, почитала, порадилась, подзвонили в ам. посольство. Розходилось також в громадянстві для дєтцка, але мериканці завірили, що вроді навіть коли в Україні родити, то проблем особливих не буде.
    Враховуючи страх родити в чужій державі, може вони на користь України вирішать.

15. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Так точно, і маму можуть натуралізувати з того приводу. Правда там свої нюанси але еміграційний адвокат вам придумає як залишитись легально в країні.

16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Якщо один з батьків громадянин Америки і дитина народилась поза межами держави, вона всеодно стає громадянином по-батьках. Там просто треба буде купу паперів виповнити в посольстві в Києві, але навіть і тоді - усе буде чотко.

17. Koza-Dereza

Сестра амер. громадянка?

• Подобається Подобається x 1
  18. Koza-Dereza

Оце хiба шо може в Нью Йорку. Якби так в Чiкаго було то би вже всi нелегальнi мексiкани i українцi давно були громадянами або з зеленими картками.

19. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Але ж вони залишились в країні? Як радять наши еміґраціонниє адвокати - іноґда лучє нічєго нє дєлать а пгосто ждать!
    Скоро вони стануть легалізованими.

• Подобається Подобається x 4
  20. Samojlovu4

Шваґро має два паспорти, а вона ґрінкарту наразі.
    Але живуть постійно у Львові, бізнес пильнують... Туда так, раз на рік, на два їздять, скоріше для підтримки документів.

а де твій аватар? :)