ВІДМОВА від за кордонних гідів – це втрата для Львова. Такої думки дотримується секретар міської ради Любліна Кшиштоф Лонтка. Коментуючи своє ставлення до нещодавно винесеної ухвали ЛМР про заборону іноземцям проводити екскурсії в місті, він заявив, що їх кількість усе одно визначатиме ринок праці. Повний текст
Цікаво, як зараз ( і хто....) буде перевіряти можливі порушення отого закону ?... Будуть міліцейскі патролі у старому місті дивитися, чи дехто пальцом другому якогось старого будинку не показує і про щось нє росповідає...? Бачили десь у нормальному світі отаку заборону...?
Поляки и так живут богато, так ещё и на голову хотят сесть! Может, скоро вообще запретят нам работать? Львовянин не сможет проводить экскурсии в своём родном городе, потому что вы считаете себя лучше? У вас высокий уровень жизни, а этот человек, может за последнюю работу ухватился, чтоб заработать на кусок хлеба.
Якщо ЛМР хоче захіщати та створювати місца праці у туристичному бізнесі для львів’ян, не краще декілька недорогих готелі поставити ? До речі, дух отого закону... (зі статті: "про заборону іноземцям проводити екскурсії в місті") ... нагадує інше часи. Думаю, що аргумент не дуже стосується до закордонних гідів туристичних закордонних екскурсії у Польщі...
Сервус! Я працюю гідом вже 7 років. Переконаний: мусиш мати ліценію на екскурсії в інших країнах в тих чи інших містах. Наші і поляки вже попалися на 5 діб в Греції на Акрополі. Греки дбають про своїх гідів і свої грошики.Хочеш розповідати- будь-ласка купи в нас ліц. і вперед. То саме в Кракові: спробуй тільки руку підніми і шось розказувати, відразу туристична поліція тут як тут. В нас повинно бути то саме. Маємо пильнувати свого, а як приїздить гід-іноземець нехай купляє в нас ліцензію. Питання про перевірки мене здивувало: це має робити муніципальна поліція яка в більшості славиться своє "непідкупністю"- на парковках бусів так торгуються за години стоянки і чи давати чек чи ні, що аж гай гудить..... Нехай би робили одне бюрко у Львові де видають посвідчення гіда, а то я вже нарахував три кантори і всі кажуть- наше є основне і з ним ви не будете мати проблем з перевіркою...
Польські екскурсії-одноденки - то суцільні збитки для міста. Мало того, що автобуси запруджують центр, то вони взагалі не залишають грошей в місті. Ні готелі (бо одноденки), ні кнайпи (харчуються зачасту канапками, дуже рідко - щось типу пузатої хати), ще й екскурсоводи свої, що вони там розказують - то окрема стаття. Квитки в ті окремі музеї, куди вони йдуть - копійчані. Місто має мати зиск від туристів, а не збитки. Так що все правильно.
Не знаю, "У пані Стефи" постоянно натыкаюсь на компании поляков и в готеле "Львів" встречал группы туристов. И еще проблема. Вот в Збараже встретил группу польских туристов со своим гидом. И сотрудница музея возмущенно рассказывала, что их гиды неправильно освещают оборону замка от войск Хмельницкого. Но для поляков эта оборона действительно одна из славных страниц их истории. А в экспозиции музея об этом ни слова
І в готелях живуть і в кнайпах вони сидять і якщо треба й канапки мають, а найбільше наше тютюнове і горілчане виробництво підтримують. )Питання правильне: не всюди висвітлюють історію взаємин укр-пол. чи ін. навіть не тільки в Збаражі.... Проблема також в іншому: наші працівники музеїв не перевтомлюють себе вивченням іноземними мовами, але деколи забороняють проводити чужому укр-гіду для іноземців, або додатково длплачуй за це. Кльово нє? На питання ну то давайте ви на іноземній проведіть, відповідь просто унікальна- а ми не зобовязані, нехай купують квитки і ходять собі без гіда. ...
Так і в нас колись расповідали про німців, котрі приїжджали до Вроцлавя 20 років тому. А як зараз мають дороги, паркінгі, та місца на ночувля в багатьох стандардах (і рівнях цін одночасно), то вже ані екскурсії-одноденки, ані автобуси не запруджують центра... А звичайно, що розказують вони, (їх гіди) по-своєму, що мабуть і не завжди подобаеться. А якось нам міста Бундесвера досі від того не відібрала... Зрештою - як контролювати що вони там кажуть ? А що ми - Кореа ? ПС. 2 Solomon: Яким режимом вони дістають ліценцю - чесно скажу - не знаю...
Ну так "правильної" думки (для Польщі) той пан Кшиштоф дотримується. А як інакше він має думати!? Адже у Любліні існують спеціальні курси екскурсоводів по Львову!!! Анекдот, нє?
Не в тому справа, що розкажуть. Бізнес є бізнес. Нема хап-хап. І туристичний бізнес теж має приносити прибуток Львову, а не РП.
O...а це випадково не алергія ... ? Цікаво, а я це саме постійно чую про львів'ян. Дібралися брати-близнюки?
Нехай наша влада спочатку з парковками для автобусів розбереться, а то у них "геніальні " ідеї зявляються, щоб їх ставили за 2-3 км від центру а ви собі люди добрі пішки або на міському транспорті в центр добирайтеся... Аргумент: нехай дохід перевізників зростає а нам податки.(Одні з зупинок: вул. Тролейбусна, Холм Слави, Стрийська біля Гвардійської і т. д) Хотів би я побачити маршрутку де б вмістилася з комфортом щонайменше група з 30 чоловік... я вже не кажу про старших людей... )