дуже дуже люблю ваше містосама я з Харкова, але частенько до вашого міста приїзджаю, в захваті від нього.. от і тепер надумала приїхати, погуляти по місту, випити смачнющої львівської кави, окунутися в ауру позитиву львівян й ауру загадковості самого Львову.. та мені потрібна порада самих львівян - я планую приїхати десь всередині березня, яка у вас зазвичай погода в цей період??? тепленько чи ще сніг та багато води? можливо, краще перенести поїздку на початок квітня? дуже всім дякую
Давно я так не смеялся. Во Львов надо приезжать всегда ---------- Додано в 19:14 ---------- Попередній допис був написаний в 19:04 ---------- Ну расскажите ваш рецепт борща
то вже скажу, як це з цею поїздкою було. Сказали мені у роботі - а вам, Агатон, терминово у Львів збіратися! Притому не - як це в Вас в прівичке - пішком чи ровером, ані навіть на маршрутці. Літаком полетите... Во. Ого - подумав - то вже напевно буде із цього якась біда. Але що поробиш - посадка у Львові - дивлюсь на отой Аеропорт. Ну - здається - не так страшно - схожий троха на залізнічний вокзал у Хирові. Тобто цей у Хирові мабуть троха більший і повніший життя ( ось там можна нп. близько познайомитися з місцевим мистецтвом приховування пачок сигарет в штанах так, щоб нога в коліні ще згиналася). Але зате у Львові митників на 2 рази більше і лиця в них такі офіційні... Та нічо - завезли до фірми, ввечер погуляли, а потим нічліг в троха ностальгійному варіанті ( тобто майже навпроти підїзду цвіинтаря ...). Ну а зранку ще виникла справа пані Пекарської - хто не в курсі прошу ласкаво -> туди Повертаємось - через столицю - у тому випадку не Київ а Варшаву - ну все таки не жарти. Часу не мав досі ані хвилинки - а захотилось купити ще у Львові якись файний україньський конячок - Десну, Закарпатскй. Залишился тільки аоропорт зі свої "дюти фрі" - а там самі Хеннесі, Мартель... Але усе таки десь там знайшли мені 2 пляшки якогось бальзаму. А тут мені якись вуйко збоку каже, що як зміняємо у Варшві літак, то з пляшками буде проблема. Але якось то мені файно герметично запакували - подивимось. Тільки коли ми там собі у літаку усі вина заказали - кажу кулєгам - панове, не пить забагато, бо мабуть нам ще доведеться у Варшаві з 2 пляшками бальзаму розбіратися . Адже не викину Посадка, прикордонний контроль. Дивиться прикордонник то на мене, то на мій пасспорт. І ще раз. І ще. - Агатон ? - Ну так, а чо? - Зніміть шапку. віддає паспорт - а бо ви страшно змарніли Факт - забул машинки до гоління так усмеялись, що накінець поплутали дорогу і потрапили у рекламацію багажу, замість на транзит. Час тече а тут блін - всюди перехід тільки у одному направленії - ніяк повернутися. Ну усе таки накінець знайшли - є і "наша" перевірка багажу. Та ясне що ми вже були сами - все "транзитні" з літака зі Львова давно пішли. Пускаю на контроль сумку і ті мої пляшки - нихто нічого не каже. Зате я кажу до моїх - ну панове, обійдетеся смаком А той хлоп зі службу охрони на це каже: - але якщо б ті пляшки були з Росії або України, їх б довелось викинути. - Та ясне - кажу - ТОДІ б їх треба було викинути ! ... і пооотихееееньку піііішов! залишаючи їх там усіх з тим цікавим питанням.
дощ може падати і на початку квітня)) не вгадаєш)) зато в нас дуж гарно на початку квітня буде коли святкуватимемо Великдень, будуть гаївки в Шевченківському гаю...і не тільки) Приїжджайте святкувати з нами)) але про парасольку не забувайте)))
Дык сестрёночка Лучше в конце мая -- будет танго-фестиваль До речі, шановні львів'яни, "Флюгери Львова" на майські відбудуться? ---------- Додано в 09:40 ---------- Попередній допис був написаний в 09:38 ---------- Класна мініатюра!
Аналогічно: дуже рекомендую приїжджати на Великдень!! Гаївки в Шевченківському гаю запам'ятаються Вам на все життя!!
Три дні поспіль з 6 по 8 березня Львів гостинно прийматиме шоколадних ласунчиків з усіх куточків України та світу. Місто перетвориться на серце шоколадних імпрез та перфоменсів. Тут буде смачно та солодко пахнути свіжовилитим шоколадом. Цьогоріч Свято Шоколаду відбуватиметься на площі перед Львівською оперою та у приміщенні Львівського палацу мистецтв. Атракцією свята стане перегляд романтичних та "шоколадно-чуттєвих" фільмів від проекту "Артхаус Львів". Щодня під час тривання фестивалю у Львівському палаці мистецтв можна буде оглянути денну програму французького короткометражного кіна та вечірні чуттєві фільми на любовну тематику. Родзинкою цьогорічного фестивалю стане участь у Святі Шоколаду всесвітньо відомого ужгородського кондитера-шоколатьє Валентина Штефаньо, який задля приїзду до Львова відклав свою поїздку на Чемпіонат кулінарних мистецтв в Парижі. На Святі гуру шоколадних справ даватиме цікаві майстер-класи, показуватиме віртуозні шоу з виготовлення велетенських шоколадних скульптур. Майстер планує вразити гостей свята гігантською двометровою скульптурою лева з шоколаду. Львівські скульптори виготовлятимуть на очах у глядачів 10 різноманітних скульптур із шоколаду. Мужчини матимуть прекрасну можливість подарувати своїм дамам один з цих фантастичних шедеврів, які можна буде придбати на шоколадному аукціоні 8 березня. На Вас чекають шоколадні фонтани, концерти та велетенський шоколадний торт. Також на святі діятиме спеціально обладнана дитяча кімната, де малеча зможе досхочу поласувати шоколадними смаколиками, активно повеселитись та забавитись, приймаючи участь в різноманітних вікторинах та конкурсах. В програмі для дітей планується: дитячий шоколадний боді-арт, лялькові вистави, конкурси малювання… 8 березня Свято Шоколаду 2010 завершиться грандіозним Шоколадним балом у найфешенебельнішій будівлі Львова – Будинку Вчених.
Подскажите В какое время года лучше ехать во Львов , были зимой , понравилось но было очень холодно много чего не посетили .куда стоит идти в первую очередь ??? Спасибо!!
Сонячний, він теплий, привітний, гостинний та усміхнений. Кожна вулиця відкриє для вас якісь теплі та найніжніші спогади. Чи то сидіння на лавочці на проспекті Свободи, чи бродіння по Стрийському парку, Чи Кайзервальд. Весь Львів у сонячну пору постає як закуток радості Дощовий/Хмарний, у таку погоду Львів перетворюється у бастіон середньовічних культур. Кожен камінець, змочившись живильним дощем, немов переносить вас у давнину, наче хоче розповісти свою сумну історію. Хоча не обов'язково сумну, іноді комічну, але зазвичай просто легендарну історію. Такий Львів надихає, та збагачує духовно. Вечірній - це не зовсім погода, але цей вид Львова не можливо оминути, він заворожує, затягує та не відпускає. В якій би частині ви не були, під яким би ліхтарем ви не стояли, кожен зокрема має свої барви, а об'єднавшись разом вони утворюють неповторну картину, воістину закоханого Львова. Це тільки ті картини які бачив я у нашому славетному місті. І їх ще тисячі і тисячі, які змінюються, чергуються, з'являються та помирають і тільки Львів стоїть все далі і далі з.і. треба йти здавати курсову... того більше не пишу
Червень - коли не душно. Краще на вихідні. Краще випадкова поїздка ніж запланована. До речі субота - неділя - тепло, сонячно. Відвідати: Високий замок (фото, або камеру тільки з великим оптичним зумом) Спуститись на Підвальну до пам'ятника Федорову, Піти до Личаківської, Перейти в Старе Місто (через перехід), Піти до пам'ятника Данилу Галицькому (на коні), Піти до Пам'ятника Міцкевичу, Звідти до Главпочтамту, Піти до Університету Франка, Пройтись по молодіжній вулиці Січових стрільців, або сходити до пам'ятника Змієборцю ПІти до Оперного! Як буде бажання можна переїхатися до привокзальної на трамваї і побачити найвищий костел: Посидіти на проспекті Свободи. Довкола і по маршруту купа красивих кав'ярень - не проголодаєтесь Іноді можна побачити таке: По дорозі знайшов ось це. Може пригодиться.
Два вопроса: 1.Как погода? 2. Уточните по укр поисковикам - на 19 сентября расписание самолётов из Киева во Львов после обеда и какова цена билета? У меня всё в рублх из Москвы выдаёт, а я хочу в Борисполе билет купить за час до отлёта и в гривнах. Скока будет стоить? Спасибо.
У меня выдает на эту дату 2 рейса: 10:10 и 21:15. В одну сторону стоит около 1100 грн. (если в одну сторону)