Цитата: "Минулого вівторка дісталося працівникам єврейського молодіжного культурного центру Шалом Хаверім у Львові. 29 липня група жителів будинку, в якому знаходиться цей центр, вирішила продемонструвати своє незадоволення, спричинене тим, що в їхньому домі єврейські діти вивчають власну традицію..." Дивує мовчання. Бо-от вже за пару днів по всьому домену .ru будуть кричати про те, що бандерівці завжди били жидів, і бьють дотепер. Може, провокація? Хтось може щось сказати з цього приводу?
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? а шо тут казати? то класика жанру. не встиг на мозоль на ступити, а крик вже на весь світ...
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? див. примітку: Дана стаття не відображає позиції аґенції ПАП і є лише особистою думкою її автора а ось стаття із ЗІКу: Псевдопогром у Львові. Версія побитої 29 липня у Львові між мешканцями будинку на вул. Січових Стрільців, 21 виникла сварка, внаслідок якої 60-річна пенсіонерка отримала численні забої та страх, що ніхто її не захистить від сусідів-євреїв. Іншу сторону конфлікту, а саме представників єврейської громадськості, ЗІКу розпитати не вдалося, бо вона убезпечила свій спокій бойовою собакою. з коментарів до статті: ну ЗІК деколи загинає, але може якраз в цьому викладі - більш правдивіша версія?
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? А по-моєму двоє людей за щось зчепилося і влаштувало бійку. Те що національності різні - збіг обставин, не будь його - ніяких заміток в пресі б не було. Мовчали б усі.
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? А от вже й сморід пішов "со ссылкой на Агентство еврейских новостей" Додано через 4 хвилини Я цілком з Вами згідний, але, як бачимо, інформація з"явилася. Це по-перше. А по-друге, якщо сусіди справді порушують спокій, то треба з цим якось боротися. Якщо тільки... вони не мають відношення до якої-небудь еврейської громади. Бо їнакше... згадую одне не дуже гарне прислів"я про те, чого ліпше не чіпати. Цитата: "“На все наши предыдущие жалобы реакция властей была более чем равнодушная - антисемитские проявления оценивались как мелкое хулиганство, и совершенно естественно, что эта безнаказанность привела в конечном итоге к настоящему еврейскому погрому”, - отметил один из активистов еврейской общины Львова." Цікаво, хто ж цей "вєчно обиженний"?
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? Ви то "порушення" бачили? Чи вітром запах принесло? Конфліктний єврей? Це з анекдоту про лопату з моторчиком?
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? Та власне, вітром принесло. Якби бачив, то й написав би, а може й не написав би... Мене, власне, вражає те, як елементарні побутові сварки певні "дєятєлі" єврейських громад переводять у національну площину. Це так, якби мої сусіди-росіяни чи поляки влаштовували в себе постійний прохідний двір з піснями і гулянками, а я би ходив і просив їх втихомиритися. А мене звинуватили у антиросійських чи антипольських настроях. Негарно. Але справа не в цьому, питання в тому "а был ли мальчик?"
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? Думаю, тема тухла, то й анекдот про предмет теми не завадить. Прислали єврея на практику в будівельне управління. Прийшов до виконроба (прораба), а той і каже: - візьмеш у бригадира лопату, будеш пісок просіювати -добре, але най дасть лопату з моторчиком -де ти бачив лопату з моторчиком? -а де ти бачив єврея з лопатою? Додано через 1 хвилину У росіян гарно кажуть: собака лаєт - вєтєр носіт. А хто на Форум приніс? Ще й з ТАКою ароматною назвою..? Тільки зараз глянув на "першоджерело" смороду - правда.ком. уа. Фе...
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? Левандівко, я не претендував на сенсацію. Просто дивно стало, бо ж форум львівський, а тут такі заяви... Думаю, - мабуть щось проспав... А виявилося, всьо как всєгда... Журналісти... Ну і слава Богу.
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? Дуже зручно. Або "рагулі", або "зрадники"... українці взагалі тільки хороші... ТЬФУ!!!
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? Та ні, Степаничу, українці завжди і скрізь всім винні! :D Сидять собі тихенько, їх і не видно і не чути.
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? Ні. Сумно, але Ви праві. Крім одного - вони хочуть, щоб їхню недолугість і знущання над ними бачив увесь світ. А це не сумно, це противно!
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? Можу сперечатись! От приміром їдете Ви на авто у будь-якій країні світу (нехай Туреччині) і Вас підрізав хтось. Що Ви скажете? РАГУЛЬ! Хіба це не вірно буде сказано? І при цьому Вам його паспорт з графою "національність" ні до чого. Підтексти в образливих словах - в наших головах. Насправді це все просто лайка..яка у людей ну залежить від ментальності..
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? Ні. Мої варіанти: "придурок", "козел", ... але не "рагуль", однозначно.
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? А в мене тільки рагуль) Бо гармонійніше)) Для чого обзивалівку взагалі трактувати? Ми просто звикли вживати ці слова. Так як звикли до слова негр - і ще довго нічого на користь афроамериканця не зміниться. Ну це ж не означає що ми чорношкірих як бачимо то думаємо - о, раб. То чомусь тільки їх комплекс. Не робіть ще й з того прециденту, га?
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? Не буду! Просто слово "рагуль" навіть в Україні знають тільки западенці. А інші взагалі не знають, хто то такі є.
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? Завтра керівництво Хесед Ар’є розкаже, як у Львові образили євреїв от і послухаємо ...версія очевидно довго обжовувалася, підганялася... (ІМХО)
Відповідь: Погром? Чи звичайний рагулізм? Послухаємо... Але щось мені підказує, що це буде приклад єврейського рагулізму. Висновки "нєпрікасаємих".