Поділіться досвідом очистки водопровідної води

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Petroleum, 1 жов 2009.

1. Petroleum

Petroleum Member

А яку воду ви використовуєте для пиття / приготування їжі? Джерельну, фільтровану, розморожену, після електролізу чи коагуляції.... варіантів багацько, хотілося б знати найпрактичніший:)

2. syavych

syavych копач

Пробував кремнієву - не зле, але замахався робити кожного разу :)

• Подобається Подобається x 1
  3. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

кгм. Взагалі то оце
    часто не співпадає з оцим
    ТОбто всі знають що є корисно, але не завжди маєш доступ до того, і тому користуєшся тим, що під рукою
    Якщо на практиці, то моя сімя користується для пиття і приготування привозною водою (просто та що з крана часом вже так смердить, що ні їсти ні пити неможливо, незважаючи на всі завіряння що вона відповідає стандартам). Отже інколи воду купляю (з водовозів),а інколи набираю з джерела
    Якщо розбиратися по +/- названих варіантів, то моє відношення таке:
    1. Джерельна вода. - в різних джерелах різний смак і різний вміст мінералів. До мінусів можна віднести накип в посуді і з неперевірених джерел вміст шкідливих бактерій . До плюсів- вміст мінералів і солей, необхідних організму.
    2.Фільтрована- залежить якими фільтрами. Колись користувався катриджними фільтрами для очистки води з крану. Терпимо. Плюсів мінусів не знаю
    3. Розморожена- несмачна, якщо просто пити. В решті дуже не відрізняється від верхніх
    4. Після електролізу чи коагуляції- нова примочка продавців 50 гривневих електродів за 500 гривень. Можливо в невеликих кількостях така вода декому корисна, а якщо для масового споживання- переконаний що шкідливо.

• Подобається Подобається x 6
  4. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Ми користуємось фільтром бріта.Картриджа нам вистарчає на днів 11-14. Решту з перерахованих вами методів очистки не пробували.
    Здається мені, цю тему вже обговорювали, хоча це могло бути і на дів.посиденьках. А до води джерельної, ту що машинами під будинок привозять, якесь упереджене ставлення, але аналізів тої води не робили, тому і не стверджую, що 'джерельна вода' погана. Свого часу, коли в нас не було в крані води, то купували питну в магазині по 5 літрів.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

кремнієву? а що? це корисно?

Так от, палю точку. Є вода з природнім вмістом кремнію. У Винниках на тютюновій фабриці є фірма. що реалізує воду у бутлях по 19 літрів та менших баклашках.
    У цій воді дійсно багато кремнію.:) Можна замовляти.:)

Назва - АкваВіва.

6. Picasso

Вона дійсно кремнієва чи тіко на бутлях написано що кремнієва? ;)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

який район?

Дійсно кремнієва. Між іншим, на бутлях написано неправдиве походження води, але то таке, те, що кремнієва - точно, бо вони з тим кремнієм спочатку дуже боролися, а тепер рекламують, що це добре і корисно.
    Там кремній, по-моєму перевищує норму... оце вже тре перевірити, не скажу точно.

Останнє редагування модератором: 2 жов 2009
  8. Varvar

Varvar Well-Known Member

від стоматолога чув, що у тих місцевосцях де "водиться" кремнієва вода у людей файні зуби, мало псуються ...
    ще один всезнайка казав, що заслуга кремнієвої води у тому, що форма чи то структура молекули тої води правильна, така як у тої води, яку називають "живою"

9. syavych

syavych копач

Кажуть жи корисно, правда в мене після пиття оної крила не виросли :dntknw:

Та й до джерела Анни всі табунами їздять, а там тож кремній...

Останнє редагування: 1 жов 2009
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Для того, щоб виростали крила, необовязково щось мудрувати, достатню до звичайної води покапати трошки перекисню водню... кажуть не зле чистить організм, а найбільше судини.

А де то джерело Анни?

11. syavych

syavych копач

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

13. syavych

syavych копач

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

15. night

night Well-Known Member

Деякий час використовувала воду після очистки системою Цептер. Але набридло за нею їздити до знайомих, так як сама не мала можливості таку систему поставити (ціна досить висока). Але після того як знайомі залили її в акваріум і всі рибки в ній не вижили припинила її використовувати. Цептер очищає воду взагалі від усього. Навіть від корисних елементів. Зараз стараюсь по можливості вживати воду з джерела на Погулянці.І запаху нема і смак мені довподоби.

• Подобається Подобається x 2
  16. Приветливая

Приветливая Well-Known Member

Купили бойлер и нам меняют бутылки с чистой водой. Еще есть маленький фильтр (на случай, если вода кончилась и новую не заказали) или покупаем воду в магазине. Из-под крана стараемся не пить/ не готовить.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

От не дуже я вірю у те, що є один-єдиний фільтр і він чистить від усього. У воді може бути багато елементів і самих різних, в тому числі і металів і неметалів. Спосіб очистки майже на кожен випадок є свій. Ну..... хіба через кипятіння можна позбавитися багатьох елементів одразу.

18. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

А де на Погулянці є джерело?

19. night

night Well-Known Member

відразу за будинком дитячої культури (вроді він так називається). Там ще озеро є позаду. Обходите озеро і побачите джерело. Там зазвичай можна спостерігати людей з пляшками для води. Точніше пояснити на жаль не можу так як переїхала недавно в цей район.

20. Picasso

ну це варварство з під фільтрів воду заливати в акваріуми. :) Так само не варто кипячену воду або сиру з джерел заливати (занадто тверда), особливо коли неони є в акваріумі, або дискуси. З усього досвіду скажу що найкраще для моїх акваріумів (два по 200 літрів і один 400 літрів) підходила левандівська вода з крану відстояна 2 дні. Мої риби (різновидові) чудово там почувались і навіть метали ікру.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)