Подарунки від святого Миколая

Тема у розділі 'Свята і вітання', створена користувачем Vetta, 10 гру 2008.

1. Vetta

Vetta Well-Known Member

Ні коли не було проблемою що подарити....Дуже люблю це робити, це творчий пошук і цілий процес )). Просто підхожу до кожної людини індивідуально.... Бо буває що така ситуація життєва в людини,їй просто не до подарунків , а сказати соромиться.... питаю прямо чи потрібніше їй гроші. Ну і звичайно не мало важить моя платоспроможність... Згадалось як один хлопчина писав лист св.Миколаю)) . Миколаю, прошу тебе не даруй мені : шкарпетки,труси, светер, рукавиці.....я хочу музичний плеєр ))))..... отож мрії повинні здійснюватися, навіть якщо на це Миколаєві доведеться позичити грошей у Діда Мороза )

Останнє редагування: 11 гру 2008
    • Подобається Подобається x 9
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Вже другий допис із дивним останнім реченням.
    Категорично незгідна з таким.
    Ані з тим, що немовляті не дарувати "злежану енергію".
    Не розумію надто матеріялістичного ставлення до подарунків. Нехай і з індивідуальним підходом.

• Подобається Подобається x 6
  3. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

от-от-от. згоден з вами Лілю. коли я був малим, то за щастя було отримати цукерки-мандаринки-апельсинки-іграшки. ще можливо, якісь рукавички або щось з одягу. це було дійсно радість зранку або посеред ночі під подушкою у напівсонному стані знайти (або занюхати) такі файні подарунки. тепер же дітки замовляють таакеее.. а дехто й прямо каже, що Миколай має до всього ще й певну суму грошей принести. ну куди ж це годиться?

• Подобається Подобається x 8
  4. Liliyah Romanova

Цього тут у школах вчать. Але і батьки також не пасуть задніх, незалежно від країни.
    Я своєму Даркові чітко пояснюю, що хотіти багато неправильно. То він мені ще тиждень тому торочив, що хоче 5 подарунків і перераховував усе підряд, але вже вчора сказав, що хоче один подарунок, за що я його похвалила. Діти несвідомі ще, в чому сенс дарування, і зіпсути їх дуже легко. Надто легко. Ми стараємося дарувати і таке, що любить, і таке, що корисне, але не таке, що "всі мають". Мене колись батьки навчили, що бути як всі не надто цікаво, сподіваюся, що я свого малого теж зумію так навчити.

Останнє редагування: 10 гру 2008
    • Подобається Подобається x 11
  5. Багіра

Багіра Well-Known Member

я любила щоб було багато яскравого, солоденького, цікавого... не любила практичних подарків на Миколая... ото раз знайшла шапку і рукавиці (вже троха старшенька була, років 9-10) і чуть не розплакалася... ще там книга була і нічого солодкого... ходжу зранку плачучи... батьки мене питають - "чого плачеш?" -Св. Миколай нічого солодкого не приніс! - Ну таке бути не може,йди добряче пошукай. Я там пошукала і найшла.. то для мене стільки радості було.... але всерівно троха братику молодшому заздрила.. у нього було купа іграшок, солодке, блискуче все...( 5 років тоді йому було))))

дійсно не від вартості подарунка залежить.. памятаю в 4-5 рочків мала таке захоплення від того що мені МИколай приніс цілий кульок, а найголовніше - ананас))) цікаву книжку, солодощі, іграшки... а коли через пару років приніс шубку, то з неї більше мама тішилася, а мені якось всерівно було)))

і кітка тут ні при чому... памятаю був в мене казус з забобоном... у дуже відповідальний день довелося пару разів повернутися з-за порога додому... в зеркало не дивилася бо дуже спішила і переживала... з нервів сказала собі, що не вірю в забобони.. і мені тоді дуже пощастило.. тому...

• Подобається Подобається x 9
  6. Персі

Персі La mafia è immortale!

Трохи не в тему (бо не від коханої людини подарунки), але про Миколая заговорили... Донька просить вже деякий час новий мобільний телефон. Має такий простенький, звонити можна. Але школа і дитячий соціум - то зло. :dntknw: Треба ж, щоб не гірший ніж у однокласників. З блютусами, іграми, камерою і т.п. І для чого восьмирічній дитині ті прибабахи? :scratch_one-s_head:І от вона мене потішила: "Мамо, тобі не доведеться купувати мені новий телефон, бо я його в Миколая попросила!" :mocking: Записку написала, на вікно поклала, все як треба. І то всьо в умовах фінансової кризи. :sad:

7. Vetta

Vetta Well-Known Member

Діти вони ж і різного віку бувають....в плеєрі не бачу нічого злого тим паче що ним може користуватись кожен член сімї. В мене доня теж запрошує в Миколая ого го.... ну я так вважаю який би той соціум не був, тільки моє завдання донести до її свідомості що можна дітям її віку, і що згодиться подарувати Миколай... І тому якщо найти якісь не звичні розмальовки, засипати їх не просто мандаринами а мандаринами з листям ( такі теж продають) і допустимо оригінальними цукерками в коробках святкових....я знаю вона буде і здивована і рада . А щодо позичити в Діда Мороза грошей )))) то воно так буває, що інколи нема... але почуття рідних важливіші тих грошей тому і позичаю, роблю свято .

Liliyah Romanova

Ані з тим, що немовляті не дарувати "злежану енергію".
    Не розумію надто матеріялістичного ставлення до подарунків. Нехай і з індивідуальним підходом.

...... Не про матеріальність ідеться,а про те що на все є моменти чого можна а чого ні.... Про хрестини ....Дитинка маленька, чиста,ще янгол ... то невже не заслуговує на той урочистий день щоб прийти до неї не з речами дарованими ще раніше комусь......? Я просто не розумію такого, пишу бо стикалась з таким, де новонародженій дівчинці несла хресна костюмчики від племінників на хрестини..Це моя думка, але не осуд і не навязування комусь...кожен робить як хоче.

Останнє редагування модератором: 11 гру 2008
    • Подобається Подобається x 1
  8. Liliyah Romanova

Миколай би такі дурниці не носив. Він носив подарунки якісні й мудрі. :)
    Не робіть Миколая комерційним, навіть, якщо доня отак хитрує. Я би пояснила, що Миколай знає, що вона краща і вища за такі дурниці. В такому віці якраз корисно.

• Подобається Подобається x 6
  9. gryvul

gryvul Well-Known Member

В такому віці якраз корисно?
    Якщо дитина ще вірить в Миколая, я зроблю все можливе, щоб подарувати всі подарунки, які вона просить. Бо мої діти - заслужили на подарунки!
    Я мої теоретичні розмірковування про добро, красу і корисність - до дупи.
    Якщо грошей немає - тоді можна вигадувати різні пояснення, бали за "добрі діла", але псувати свято моралями не варто.

• Подобається Подобається x 2
  10. Liliyah Romanova

Та це несуттєво, насправді. Ті речі на пару тижнів будуть і так. Людина дає, що може. Мені би було байдуже, лежало чи ні. Мені й було байдуже. Хто що міг, те й приніс. Там важливі не подарунки, не хрестини опісля, а саме хрещення. І я була вдячна всім, хто з нами розділив ту радість. А в нас ще хрещення було під час Літургії.
    Тобто Миколай просто такий собі наївний дядечко, який роздає подарунки?
    Я би намагалася показати дитині, що Миколай це той, хто дбав про інших, і ділився з тими, хто потребують, а не гріб непотріб до хатів...
    Чим менше чогось є, тим більше дитина це цінує.
    Крім того, як можна не вірити в Миколая, якщо він був реальною історичною особою?
    Я своєму Даркові чітко стараюся диференціювати, що Санта Клаус - це казка й він не існує (сподіваюся, мені вчителі не будуть через це скарги писати :mocking:), а Миколай жив колись у містечкі Мірра й дарував людям розумні подарунки, а не всілякі дурниці...
    Вони і згодом будуть до того ж місця. Чого навчиш, те й матимеш.
    Є гроші, чи нема, це не привід для того, аби давати дітям матеріяльне, покинувши духовне. Що з тих дітей виросте?
    Пустий матеріялізм. Вони потім будуть на інших людей дивитися через те, який подарували їм подарунок, а не те, що в нього вкладали.
    Скільки забавок лежить, якими діти не бавляться? А скільки дитина дре книжок?
    У мого Дарка на рахунку хіба кілька надірваних випадково сторінок, але жодної знищеної книжки.
    Менше з тим, чого собі дітей навчите, тим вони вам і віддячать колись.

• Подобається Подобається x 3
  11. Интересно, а в 17 лет Николай ещё приносит подарки?

12. gryvul

gryvul Well-Known Member

ну ще би бракувало, щоб Дарко у віці майже 6 років книжки дер!
    Але ефективнішим є спосіб виховання стимул-реакція. Поводився добре - маєш подарунок, поводився гірше -менший подарунок. А оболонка (історійки) - це вже як супутній матеріал, "обгортка від цукерки"., але не сама "чоколяда".
    А матеріальність... Нехай навчаться бути матеріалістами, це не зайшкодить. Може наші проблеми від надмірного ідеалізму?
    Згадалося: досягнеш більше добрим словом.... і револьвером, ніж самим добрим словом!

Останнє редагування модератором: 11 гру 2008
  13. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Аякже!Мені приносив і в 19 принесе:)

14. Liliyah Romanova

Бачте, у нас традиція така, що Миколай приносить подарунки навіть моїй бабусі, якій уже за 70.
    У тому то й справа, що Миколай би мав бути прикладом християнської любові та жертовності, а став наслідуванням комерційних дідів морозів та санта клаусів...

Хе, якраз. Проблеми від матеріялізму, бо кожним керує власна дупа. На що працюємо? Не на унітаз?
    Так він книжки із тонкими сторінками з року (або й раніше, вже не пригадую, з року точно) "читає". І 6-ти йому ще немає.
    Грубі сторінки він не дуже й любить.

Зацікавило. Дуже зацікавило.
    А помилки перед дітьми визнавати будеш?
    Бо виглядає мені, що ти з тих татів, що не помиляються.

15. Ольга

Ольга Well-Known Member

На щастя перший подарунок придумала - French Press горнятко для мужа, можливо комусь з Ваших такий подарунок теж підійде :) в Білій Вороні великі знижки на ці горнята

• Подобається Подобається x 1
  16. egoistka

egoistka Well-Known Member

і в 17 , і в 117... а до мого чоловіка Миколай в цьому році почав приходити три дня назад...і ось вже третій день і моє сонецко має вже третій подаруночок... і то в 25 років:)

• Подобається Подобається x 4
  17. Liliyah Romanova

А мій таке не хоче. :cry:
    Буду дарувати під подушку ортопедичну подушку...
    Або домашні капці.
    Хвантазія не працює. :sad:

• Подобається Подобається x 2
  18. Ірена

Ірена Well-Known Member

купила нині велетенський білий банний халат.
    ну, хотів несподіванку - матиме:mocking:
    (точніше про халат саме такої якості я багато вже чула, але ж не про БІЛИЙ)
    ну нічого - такого ще не було;)

• Подобається Подобається x 7
  19. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

А до мене, нажаль, Миколай не прийде... Зате я цього року є Миколаєм для свого синочка. Так хочеться подивитися в його щасливі оченятка, я йому стільки розповідаю про св.Миколая.

• Подобається Подобається x 15
  20. Liliyah Romanova

Це і буде ваш Миколай. ;) :give_rose::give_rose:
    Хоча, я все одно вірю, що добрі люди біля вас є...

а де твій аватар? :)