Пластикова картка соціального внеску

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Степаныч, 16 січ 2013.

1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Елементарно. У кожного є пластикова картка соціального внеску (чи як там вона називається). Далі - справа техніки.

2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Пардон. А що воно таке? У мене такої картки нема.

3. Степаныч

Зараз пошукаю, відповім.

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

5. MARTINI

Хм... А де я був, коли такі видавали? :)

6. Gron

Gron тафгай

Жодного не знаю.
    Нє, у медиків безумовно є пластикові картки на які фармфірми переказують бонуси за призначені ліки, але називати їх соціальними, це занадто.

• Подобається Подобається x 1
  7. MARTINI

Грон мене заспокоїв. Я уже думав, що це знову я в танку :)

8. thinkers

thinkers Well-Known Member

Такі картки видавав в свій час ПФ. Потім то тихенько спустили на гальмах. Номер на ній ідентичний тому, що в довідці про присвоєння ідентифікаційного коду. Тобто наявність такої картки мала означати, що за людину в момент видачі картки роботодавець платив нарахування на зарплату до ПФ. Щоб перевірити факт регулярної сплати соціальних внесків достатньо мати доступ до бази даних ПФ і знати ідент. код. Оскільки ті внески витрачаються на що завгодно, крім медицини, думаю реалізація ідеї нереальна ще багато-багато років.

• Подобається Подобається x 3
  9. Степаныч

Це Грон у танку. VasMT дав скан. Правда, я не знаю наскільки вони інформативні. Якщо якісь проблеми - держава моє їх активізувати. Погодьтесь, не може бути так, що один платить, а інший дурить державу і вимагає безоплатної медицини. І не тільки її.

10. MARTINI

Ця тема не про платну/безплатну медицину, а про пластикову картку соціального захисту.

От я і в пенсійний плачу регулярно, і звіти до них ношу раз на рік. Але жодного разу не бачив такої картки, ніхто мене жодного разу в житті про неї ніде не запитував, ніхто не пропонував мені таку картку видати. А ви кажете "кожен має"

11. Степаныч

Ви і про персоніфікований облік нічого не знаєте? Ви взагалі в Україні живете?

12. MARTINI

ну я б не сказав, що прям "нічого", щось там знаю. А що?

13. Кохана

Кохана LuBimaya

Я теж не маю такої картки. Колись в універі в нас збирали данні для її видачі, отримали половина студентів, іншим не вистачило карток, як нам пояснили, так то все і заглохло... А якщо її не маєш, то воно щось міняє в житті взагалі? в мого тата є така, то його ніколи і ніде не просили її показати чи щось таке.

• Подобається Подобається x 3
  14. MARTINI

Наскільки я розумію, цю картку цілком заміняє ідентифікаційний податковий номер. Сама пластикова картка - то був чийсь проект із освоєння бюджетного бабла.

15. Bambook

Bambook Persona non grata

Мав таку картку донедавна яко найманий працівник у газеті. В принципі, ще десь вдома має валятися. Без неї теоретично має бути неможливо отримати жодних соціальних виплат повязаних з роботою чи її втратою (декретні там, путівки пільгові, оздоровчі, у звязку з травмою на виробництві, стати на облік в центрі зайнятості тощо). Реально механізм не прописаний, тому все це, наскільки я знаю (сам не пробував) наразі відбувається без картки.

А Мартіні, як підприємець, не знаю чи взагалі мав би мати.

16. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

От Бамбук найчіткіше описав. В нас минулого року в школі страхали тим, що не виплачуватимуть лікарняних тим, хто не має цієї картки.

17. MARTINI

Будучи найманим працівником до 2010 року, не чув ніколи про ті картки

18. Bambook

Bambook Persona non grata

У 2010, наскільки я знаю, ще не вимагали заводити ті картки.

19. Степаныч

Я не знаю, навіщо потрібна ця картка. Навів її як приклад. Суть проблеми така: одні люди працюють і сплачують усі податки і соціальні внески, інші працюють у тіні, ще інші взагалі сидять на шиї у суспільства. А безоплатної медицини, освіти, пенсій вимагають усі однаково. Навіть ті, хто не працює, нагліші. Це несправедливо.

20. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Бамбуче, мої мама і тато отримали їх ще в 2002 - 2003 роках, я пішла працювати в 2007, але досі такої не маю. То як кому пощастило її отримати..

а де твій аватар? :)