Планшетні компютери

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Hyligan, 10 бер 2011.

1. Hyligan

Hyligan Іронічний

Зацікавився електронними книгами, але швидко зрозумів шо їхніх можливостей мені трошки малувато. Хотілося б ше мобільний інтернет, навігатор, фільми музику, при тому щоб компактніше і зручніше чим ноутбук.
    Ну і звичайно можливість підключення мобілок фотоапарата ітп.

Коротше кажучи получається шо мені потрібен планшетний комп.
    Хтось має таку забавку?...користувався? ..пробував? ..бачив?

2. Hyligan

Hyligan Іронічний

Прикинув шо мені точно потрібно
    1.Навігатор
    2.Мобільний доступ до нету (мабуть через сімкарту, 3джі є далеко не всюди)
    3. Читання електронних книг (бажано з можливістю робити помітки)
    4. Вайфай
    5. Розміри такі щоб було зручно носити з собою, але і не занадто малий.
    6. Час автономної роботи мінімум 24 г.
    7. Можливість під'єднання до компа зовнішнього диску, мобілки, фотоапарата.
    Фільми музика не обов'язково але як приємний бонус може бути
    Ціна до 3000 грн.
    Вроді все :)

3. Hyligan

Hyligan Іронічний

Блін) похоже я вже тут собі блог завів)))))))
    Схиляюсь є до Samsung GALAXY Tab по функціях все як я хочу і навіть більше, от тільки ціна близько 5000 грн.

4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Мій чоловік планує купити iPad, бо йому треба для роботи (робить сайти, а клієнти все частіше вимагають, щоб сайти працювали і на планшетних комп'ютерах). Чому iPad:
    а) бо для нього є тисячі різних програм, тоді як для того ж Samsung Galaxy Tab більшість програм написано для телефонів, тож на Табі виглядають розтягнено-піксельно;
    б) айфон швидший від аналогічного смартфона з андроїдом; так як принцип роботи практично той самий (iPhone - iPad), технології теж, тож відповідно айПад має бути швидшим за аналоги;
    в) в нас вдома два мп3 плеєри, два ноута, монік і комп фірми Apple, відповідно всілякі синхронізації налаштовані в тому стилі, тому айПад має гарно вписатись :)

Залишилось лише назбирати на нього грошей..

• Подобається Подобається x 5
  5. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Так вроде он уже 400 долларов стоит, не так уж и много. (речь о первом айпаде).

6. ivansstef

ivansstef Well-Known Member

2 Хуліган
    зменшуйте вимоги або піднімайте ціну... :)
    я прихильтник Еплла тому крім айпада ніц не пораджу..
    був колись ХП планшетний.. але 24 години батарея то не про нього

2 Борхес 400 він коштує ТАМ. за граніцей :))
    у нас мінімальна модель коштуватиме ( нова) 700-900 у.о.
    на аукціонах правда зявилися по 4000-4500 грн бу в нормальному стані але без 3ж.
    то треба відслідковувати.
    тим паче що зараз вийшов Айпад2 то багацько буде спекуватись старих айпадів
    може і ціна впаде.

• Подобається Подобається x 1
  7. sani

sani Well-Known Member

а для чого тут планшет? HTML всюди стандартний ;) достатньо щоб сайти під 1024px по ширині без горизонтальної прокрутки відображались, тай вся проблема (то він просто так виправдується перед Вами, хоче нову забавку ;) ) ;)

• Подобається Подобається x 3
  8. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

ebaytoday и прочих посредников уже отменили? ;)

9. Hyligan

Hyligan Іронічний

Збільшив ціну...до 5300
    Замовив сьогодні на розетці Samsung Galaxy Tab ( в нас в Червонограді він 6000)

---------- Додано в 17:05 ---------- Попередній допис був написаний в 17:03 ----------

За 2500-3000 можна купити хіба китайця невідомого походження, без всякої підтримки , без гарантій .......коротше страшно)

---------- Додано в 17:07 ---------- Попередній допис був написаний в 17:05 ----------

Айпод мені не підходить по багатьох параметрах...в першу чергу завеликий і нема навігатора...

---------- Додано в 17:08 ---------- Попередній допис був написаний в 17:07 ----------

Батарея тримає 4-6 годин активної роботи в Самсунга, але є зарядка в підкурювач, а значить нема проблем.

---------- Додано в 17:09 ---------- Попередній допис був написаний в 17:08 ----------

А в мене якраз телефони самсунговські....

---------- Додано в 17:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:13 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=VJPQz3tF0C0&feature=player_detailpage

10. comanche

comanche знайшовся

навіть не смійте порівнювати галаксі таб з айпедом.... це теж що порівнювати маршрутку з таксі.... :)
    і таксі в даному випадку айпед.... і не важливо що ви в ту маршрутку запхаєте... маршруткою вона і залишиться... повільною... громіздкою... обпльованою :)

вибачте таке моє бачення.... але після айпеду... усілякі оці вибрики що самсунга... що хапе... та й інших фірм... це такий собі дитячий лемент в пісочку :)

11. night

night Well-Known Member

На днях купила планшет. Вибір також стояв між Samsung Galaxy Tab і iPad. Вибір зробила в сторону першого. Пробувала користуватися iPad. Побавилась ним годинку другу і зрозуміла що віддавати 7000-8000 грн. за річ, яка лише модна але аж ніяк не функціональна, безглуздо. Навіщо думати як синхронізувати планшет з компютером (особливо якщо компютер не твій і без iTunes), навіщо думати як розлочити апарат, як ставити програми які не розроблені Яблуком. Щоб зробити те що більшість апаратів робить за замовченням, з iPad треба намучитись встановлюючи відповідний софт.

P.S. Я фанатіла від продукції Apple і була готова купувати все з Яблучком :) Але коли робити вибір між функціональність, простотою і доступністю софту і лише модним виглядом Яблучка, я вибираю простоту користування.
    Мучає цікавість, а чим ж так iPad відрізняється крім дійсно розкішного вигляду і розміру екрану?

Цікаво було б почути, а хто з беручих участь в обговоренні має свій власний планшет?

• Подобається Подобається x 3
  12. ivansstef

Ви ж самі відповіли. Розкішний вигляд та екран. Це в першу чергу.
    Оптимальним співвідношенням роботи заліза та софта
    с десятки раз гарніше ( плавніше та приємніше) робота тактильного екрану
    Величезна кількість програм на апсторе. нейймовірна кількість програм :)

тут питання треба Вам задавати.. а ЩО САМЕ??? Вам потрібно від планшетника.? бо всі мої аргументи можуть бути неважливими для Вас .
    програмерам поодавай технічні характеристик, дизайнераам вигляд, блондінка - колір і т.д.
    у кожного свої таракани...
    я мав, планшет... надіюсь зароблю на айпад )

---------- Додано в 21:18 ---------- Попередній допис був написаний в 21:17 ----------

2 Хуліган..
    тобто немає навігатора ??? що мається на увазі ?

---------- Додано в 21:29 ---------- Попередній допис був написаний в 21:18 ----------

я оцей шедевр пропустив :) :)
    "Але коли робити вибір між функціональність, простотою і доступністю софту і лише модним виглядом Яблучка, я вибираю простоту користування."

так от якраз айпад і є функціональний, простий і з доступним софтом. Вашк речення мінімум дивакувате :)

13. sani

sani Well-Known Member

якби я вибирав собі планшет, то купив би тільки лаптоп з перворотним екраном.
    Коли треба маєш повноцінний лапоть, а коли треба перевеннув екран і маєш планшет
    і ціна думаю далеко не втече від огризка ;)

14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

З 25 березня буде вже другий. По ідеї коштуватиме так само. Зараз в нас перший 16ка коштує 550$. Небагато, але зараз мусимо кілька тис. $ видати на податки, страховку і іншу фігню, тому айПад чекає кращих часів..
    1) На ньому менша роздільна здатність. Якщо просто вигляд можна перевірити на компі, то зручність користання не вдасться перевірити добре, бо на екрані монітора чи ноута ми клікаємо мишкою, курсор менший і точніше попадає куди треба. На дотиковому екрані це важче. Якраз недавно клієнт просив збільшити на його сайті вигляд кнопки "плюс в квадраті", бо коли їх кілька поруч, то його працівники не попадають в потрібний. Відповідно інтерфейс треба було трохи змінити.
    2) На планшетах сайти можуть повертатись на 90 градусів і розміщуватись горизонтально-вертикально. Це теж треба врахувати.
    Тобто тут справа не в html, а більше в css-ах ;)
    Ну мені теж до роботи потрібен айПад, але не так часто. Зараз от працюю на проекті, який розрахований тільки на планшети (напевно будуь айПади). Тестую програми для шкіл, бібліотек, засідань міських рад тощо. Тестую це на моніторі 24-ці і лише догадуюсь як то виглядає на планшеті :)

• Подобається Подобається x 5
  15. TanyaChocolate

TanyaChocolate Active Member

16. ivansstef

вага... акумулятор
    мав і з поворотним екраном.. то не то..

17. Hyligan

Hyligan Іронічний

Купив я таки самсунга).....Поки що враження непогане.

18. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Та HTML то всюди однаковий, тільки ж чомусь всюди по різному рендериться. Навіть в одному і тому ж бровзері під різні операційні системи. То шо вже про планшет говорити. Коли робиш продукт під якийсь девайс, то працювати без екземпляра того девайса практіцецко невозможно.

• Подобається Подобається x 2
  19. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Навіщо потрібні планшетні комп"ютери?

Щоразу коли натрапляю на рекламу тих девайсів, задаюсь питанням - нафіга воно мені? Я користуюся комп"ютером дуже багато, робота, кіно, музика, звукозапис, спілкування і тд. Крім стаціонарного комп"ютера, маю ноутбук бо вже багато років не їжджу у відпустку без компа. Так само я активно щодня використовую практично всі можливості свого смартфона.

Здавалося б, саме на таких людей розраховане чудо техніки таке як iPad та всі його аналоги. Але разом з тим, очевидно, я не є цільовою аудиторією виробників планшетних комп"ютерів бо просто не розумію нафіга вони потрібні якщо є ноутбук і смартфон?

1. воно не має клавіатури. Ну це ж реально незручно! Ноутбук рулить!
    2. по ньому постійно треба водити пальцями, на глянцевій поверхні лишаються неестетичні відбитки пальців. І взагалі ця штука виглядає мені досить крихкою.
    3. це все-таки поки що "недокомп"ютер", воно не може змагатися з комп"ютером у швидкодії та різноманітті софту. При тому що ціна така сама, а то й вища. Хоча це само собою діло наживне, через декілька років планшети стануть потужнішими, дешевшими і софту буде багато. Але мова про те, що змушує купувати планшети зараз такими як вони є?

У мене на це питання одна відповідь - це понти. Бути власником айпеда вважається круто.

Ах... Єдина перевага - час автоновної роботи десь в 2 рази більший ніж в ноутбука.

Хто мене переконає, що мені потрібно купити планшет?

20. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Вам потрібно, аби Вас переконали? )

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)