Питання пов'язані з переїздом, орендою квартири

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем UpShifter, 30 січ 2011.

1. UpShifter

UpShifter Member

Всім привіт.

Поки хтось думає чи варто переїжджати у Львів, я збираюся це зробити :)

У зв'язку з цим у мене є наступні питання:
    1). Де найкраще/дешевше зупинитися на час пошуку квартири (на кілька днів, хостели і т.п.)? Які ціни?
    2). Які газети купувати для пошуку оголошень про оренду квартир? Якщо крім газет є інші джерела такої інформації — підскажіть, будь-ласка.
    3). Яку плату беруть посередники при оренді квартир?
    4). Щодо районів міста — можливо якихось варто уникати? Хочеться зняти в такому районі, щоб не надто далеко від центру і не дуже шумно.
    5). Як у Львові з інтернетом? Місцеві провайдери? (У Києві було безпроблемно в цьому питанні: провайдер «Воля» практично в кожному будинку, з можливістю договору на своє ім'я)
    6). Ще не завадило би знати номери телефонів адекватних таксі.

Якщо у вас є ще якісь рекомендації, не соромтесь, пишіть :)
    Наперед дякую.

2. sani

sani Well-Known Member

2) газета "Ваш магазин" - але там в основному маклери. Крім газет тут на форумі попадаються оголошення
    3) Місячну вартість оренди

що зміг то підказав :)

3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Недавно одному туристу радила хостел ТКЦ "Княжий". Там переважно групи зупиняються, бо кімнати в блоках і тільки 2-4 місні, але може Вам підійде, бо недорогий (принаймні колись був, зараз не знаю).
    Взагалі-то можете і без приїзду до Львова шукати квартиру - найбільша і найпопулярніша газета оголошень Львова "Ваш магазин" є у версії онлайн. І таки Сані має рацію - там оголошення маклерів переважно. Є ще оголошення "інформаційних центрів" (чи як там себе називають ці лохо-контори. На них не ведіться в жодному разі! Там треба з ними угоду підписати спочатку, дати гроші (колись було 150 грн, зараз не знаю), а вони ніби-то дають список підходящих Вам квартир. Але насправді дають список неактуальних оголошень, телефони людей, які взагалі не здають квартири тощо.
    На форумі можна написати в тему Здам/зніму квартиру.
    Зазвичай місячну квартплату (якщо квартплата 1500 грн + КП, то беруть 1500 грн відповідно). При чому угоди не підписуються, власник квартири може Вас на другий день з дому вигнати, а маклер буде ні при чому. До речі, за квартири власники беруть на місяць наперед оплату + за останній місяць, т.зв. завдаток на випадок, якщо щось зіпсуєте чи що.
    Не знаю скільки беруть маклерські контори, але вважаю, що якщо вже і давати маклеру гроші, то краще доплатити і підписати угоду, зато мати гарантії.
    Загляньте в тему "Який район найкращий?".
    Все залежить від району. Можете глянути на сайтах провайдерів карти покриття. Запитуйте про нет у власника квартири, яку будете знімати (у деяких квартирах може бути нет, у деяких власник не дозволить провести - всяке ж буває).
    На форумі є тема "Інтернет -провайдери Львова", може пригодиться.
    Загляньте в тему "Львівське таксі – куди воно їде... (реанімована тема)", "Вартiсть таксi".
    Рекомендую користуватись пошуком на форумі ;) (або в Гуглі вписуєте, наприклад "львівський форум таксі" - там краще шукає по нашому форумі).
    Успіхів!

• Подобається Подобається x 1
  4. UpShifter

UpShifter Member

sani, дякую
    nirvanka, дуже дякую
    Хм, у Києві було так:
    Практично всі оголошення були від маклерів. Маклери брали 50% від місячної оплати. Маклер надавав договір, обидві сторони його підписували у двох копіях(для орендаря і орендодавця). Цей договір звичайно не був ніким завіреним(як на мене, офіційний договір нікому не вигідний). За останній місяць плату брали в основному ще до кризи.
    Коротше кажучи, мені поки не зрозуміло за рахунок чого такі умови у Львові.

5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Великий попит - все більше людей з області і інших міст приїжджають сюди на роботу. Все більше студентів - у Львові багато вузів. Студенти підробляють і можуть дозволити собі жити на квартирі. А також бідність, яка не дає змоги молодим сім'ям купувати власне житло, а жити з батьками не хочеться, тому йдуть на квартиру.
    От власне, що там же нема даних маклера, тому він офіційно взагалі ні при чому.
    Не має значення. Цей договір має вагу в разі чого. Навіть в Польщі договори про оренду не завіряють, але вони мають вагу, коли фірми здають в бухгалтерію, або коли власники квартир несуть їх в податкову, щоб сплачувати податки за оренду.
    Важливо - перевірити документи людини, з якою підписуєте договір, її прописку. Якщо інша прописка, то особливо ретельно перевірити документи на квартиру.

6. UpShifter

UpShifter Member

Було колись, ще до кризи, щей у вересні у Києві - квартиру оглядали кілька людей одночасно і якщо ти не взяв з собою гроші або запізнився на 5хв або ти з дітьми, то квартира дістається іншому. Але навіть тоді маклери так не нагліли.

7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Коли я орендувала першу квартиру у Львові, то до власниці подзвонила маклер за кілька днів до того, як газета з оголошенням мала вийти в продаж о_О Маклер взяла свої 180$, а з квартири ми були змушені через 3 міс виїхати, бо власниця збрехала про те, що там можна буде жити рік.
    Коли через ту маклерку шукали квартиру для знайомих туристів на пару днів, то маклер з них взяла в 2 рази більше, ніж вона заплатили за 3 днів оренди квартири. При чому коли поселялись, то виявилось, що власниця навіть не знала, що до неї звернувся маклер, бо писала в оголошенні, щоб маклери не турбували.
    Отак от.

8. Anty

Anty New Member

капець...
    ми з чоловіком чрез місяць десь переїжджаємо до Львова, бо запропонували там роботу.
    почитала на вашому форумі про оренду квартир і неприємно вражена. в нас в Тернополі нема такого.
    по-перше, нема таких фірм, що просто беруть гроші за інфо, як виявляється зовсім неправдиву.
    по-друге, квартири набагато дешевші і реально знайти без посередників.
    по-третє, посередники роблять уступки і за 400-500 грн можуть знайти тобі хату.

тепер навіть не знаю як нам знайти квартиру... вся надія на форум.

9. truestep

truestep Member

Anty не переживайте, найдете. За 2000 грн можно найти почти дворец.
    Но есть неадекватные хозяева которые, за откровенный сарай хотят тоже 2000.
    Удобно использовать вот эту прогу при поиске:
    http://code.google.com/p/vashmagazine/downloads/detail?name=VashMDownloader v.0.1r3.zip&can=2&q=
    Она с сайта вашего магазина берет инфу.
    В газете ваш магазин, только посредники, хозяина найти это лотерея. Некоторые посредники очень балованные.
    Большинство из них работает по таким схеме:
    1. Вы говорите что ищите, какую квартиру, что вы хотите чтобы было внутри.
    2. Маклер записывает это на листочек и выкидывает его.
    2. Показать сарай.
    3. Показать сарай.
    4. Показать сарай.
    5. Когда Вы уже в ужасе. Показать нормальную хату, но дорого. Вы её берете, одурев от счастья.
    6. Если же вы оказываетесь "крепким орешком", на вас махнут рукой, и уделят внимание следующей жертве. Так , в основном, работают мелкие маклерочки. Странные люди, хотят получить ~2000 грн пару раз съездив на показ.

Вам будут рассказывать что квартир мало, а желающих много, и нормальную хату можно только за 3000 найти - свист это все, для приезжих(лучше скрыть что вы "понаехали тут", но все равно будет видно). Также буду говорить что "работайте только со мной, все равно все здаваемые квартиры известны, и её вам ищет уже весь Львов" - свист. Да маклеры взаимодействуют между собой, но каждый маклер хочет сдать свою хату сам, так как ему не надо будет делится пополам с другим маклером, и если он не сможет сдать её сам, он вывалит её, так сказать, на всеобщее обозрение, но тут следует понимать, что раз сам не сдал, значит она не очень.
    Хорошие маклеры тоже есть, но про них не интересно, т.к. они хорошие.
    Совет:
    Берете "Ваш Магазин", и брутфорсом по всем номерам, пусть говорят что угодно, но вы звоните всем. Вы будете попадать на одного и того же человека/агенство по разным телефонам, но не останавливайтесь, бомбите. Ищите именно то что вам надо, за столько сколько вам надо. Спрашивайте описание хаты по телефону, часто из описания можно понять что там сарай, или понять то что сам маклер ничего про нее не знает: часто говорят, дадада, все есть - суперхата, а спросишь выходят ли окна во двор, а она не знает, просто хочет заманить, авось пройдет...
    Пару сараев посмотерть, скорее всего, прийдется, после чего в жесткой форме скажите маклерам чтобы сараи не показывали, так и говрить: "Хватит показывать мне сараи, я с работы уже 2й раз отпросился, мне некогда болтаться по всему городу смотреть всякую рухлядь" . И тогда все найдете.

• Подобається Подобається x 1
  10. sselev

sselev Well-Known Member

У Вашому магазині повно оголошень від лохотронщиків! Це дуже легко виявити по низькій ціні і номерах телефонів, що постійно повторюються!

11. truestep

truestep Member

Номера там все в основном повторяются, я прогу написал, она собирала с вашегомагазина объявления с номерами телефонов. Напарсил я так выпусков пять, и после этого отфильтровал по принципу что один номер телефона не может сдавать больше одной хаты, так на выходе я получил пустой список.

Маклеры беруть деньги только послетого как уже подписали договор, получили ключи. Только так правильно, остальное лохотрон. Я вот например, попробовал, по объявлению где за ~1000 грн суперхата, позвонил, маклер говорит "дада, есть, приходите заплатите 300 грн, мы дадим адрес", я ей предложил посмотреть вместе и если подходит то заплатить ей месячную цену аренды, так та трубку сразу бросила не ответив.

12. UpShifter

UpShifter Member

Нарешті перебрався :preved:

Пройдусь по моїх же питаннях, може комусь знадобиться.
    Я вселився в перший же день. Але можна сказати, що мені пощастило. Загалом ситуація з квартирами і цінами на них нажаль не значно відрізняється від Києва.
    Як уже говорили - газета "Ваш магазин" і таки правда, що шанс знайти там оголошення без посередника мізерний.
    Місячну, але можна інколи поторгуватись, доречі як і за ціну на оренду квартири.
    Чув, що Сихів і Левандівка - не круто. Галицький і Личаківський - дорогі райони.
    Для мене найближчим був Vega. Ціни нормальні, договір можна підписати на себе.
    Мені порадили "Оптимальне". Ціну називає оператор. Один раз користувався. Нарікань немає.

Ще рекомендую звертати увагу на комунальні послуги(зокрема опалення).

а де твій аватар? :)