Давно потроху в різних гілках ідуть дискусії. Висказуються різні За і Проти. Давайте централізовано обговоримо тут. Я виступаю за піратство і схвалюю це явище, бо не міг би користуватися і десятою часткою програмного забезпечення, музики, фільмів і т.д. якби платив за це а не закачував з локалки в друга, ба навіть і на піратські диски жаба давить. Чекаю на критику.
Відповідь: Піратство http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=205125&postcount=40 http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=205138&postcount=42 Власне я тут бурчу не ЗА те, щоб когось за такі речі кидали до в"язниці, а за те, щоб ми трохи вчилися поважати чужу власність. Звичайно отак за пару років цього не відбудеться. Але намагатись пояснити своїм дітям, що не все обще, а тому ламати чи присвоювати то обще не можна, бо може завдати комусь шкоди. І не нам рахувати чи то чиїсь "останні кровні" чи буржуйські нажиті нечесним шляхом. Ну десь так)) Додано через 26 хвилин Може я надто багато просто по роботі з таким стикалась. Знаєте, Ви ще свідомі. А є люди які живуть ще "тими" цінностями... От ставить завод нове обладнання, а за півроку то обладнання просто страшнюче, зіпсуте. Чому? Бо робітники вважають його буржуйським, і так доньго відносяться. Нема розуміння, що без нового обладнання вся важка праця лягла б на їхз плечі, заробітна платня би не підвищувалась.. А якщо і далі нищити то і робочого місця як і підприємства не стане. Ну бо при такому відношенні краще жити на відсотки з закордонних рахунків ніж у нас втрачати купу нервів та зусиль для налагодження виробництва, облаштування пристойних роб.місць і т.д. Ще є приклади фермерства у селах. Допомогли коштами-завезли техніку, а за пару тижнів ту техніку почали по запчастинам розтягувати, я вже мовчу пропиятики на робочому місці. А далі краще - коли тут техніку від них почали вивозити- піднялибунт - буржуї нас обкрадають. Цієї сторони чомусь ми не бачимо. Так і з піратством. Сприйняття певих речей повинно змінюватись, щоб УСІМ стало краще.
Відповідь: Піратство Я взагалі проти. Але сам активно використовує Чому так, бо не згоден витрачати на проги 40-60%!!! доходів. 4-6 так. Так от до моменту підняття доходів чи зниження тарифів - я з невеликими сумнівами користуюся піратством.
Відповідь: Піратство Я прихильник слідуючого підходу до піратства в Україні (він майже офіційний). Якщо продукція використовується для створення додаткової власності, вона повинна бути ліцензійною. В усіх інших випадках див попередній коментар demetris
Відповідь: Піратство Відношення до піратства... Якби я написав якусь програму і хтів би її продавати, то піратів би відстрілював. А сам я люблю програми, кіно і музику скачати собі з інтернету Зрештою, якщо така можливість є, чому я не повинен нею користуватися? Ніяких законів не обходжу, все це є у вільному доступі.
Відповідь: Піратство я -- за. поясню... наприклад, візьмемо таку мову програмування, як ПХП, візьмемо також сервер АПАЧ, базу даних МУСКУЛ... це все безкоштовне.... але дехто, використовуючи ці три частини, створює скрипт (програму) і дере за скрипт шалені гроші.... так, він працював, докладав зусиль... але має бути інший принцип... принцип лінуха, коли ти використовуєш безкоштовне програмне забезпечення, сам компілюєш, змінюєш, а якщо руки криві -- платиш супорту і він все робить за тебе..... тобто цей скрипт має бути безкоштовним, оплата тільки за підтримку.... між іншим, мозілла, гугл та інші -- скільки заробили грошей?....
Відповідь: Піратство Логічно. Для того, щоб люди могли купити лійензійне, треба або підняти зарплати на кілька порядків, або знизити ціну так, щоб люди могли собі це дозволити з нашим рівнем платні. Додано через 2 хвилини І я так думаю. У нас і на ринку і на вулиці можна просто купити піратські фільми і проги, міліція нікого не ганяє (бо, мабуть, в долі). Ми ніяких законів не порушуємо. Я вже писав, що потроху підзаробляю на сесії продаючи шпори. Так ставлю таку ціну, щоб відксерити було на гривню дешевше. За гривню ніхто не стане морочити собі голову. І всім вигідно. Тобто найкращий захист - ціна. Якщо книга про Гаррі Поттера коштує дорожче, ніж піти з нею на ксерокс, то звичайно ж, знайдуться добрі люди, які підпільно зроблять книги з нижчою ціною. Висновок - скупий платить двічі.
Відповідь: Піратство Ось тут я це обговорював: http://www.politlife.org.ua/forum/viewtopic.php?t=1965 А ось тут можна знайти відповідний віршик: http://www.politlife.org.ua/forum/viewtopic.php?t=1910&postdays=0&postorder=asc&start=15 Процитую його тут: FREE SOFTWARE Everywhere and for ever Only open software! Say together: one, two, three, All software must be free! We don't want to read that license And to think about prices. Let us simply copy files; It is natural, it is nice. Internet must be like sky Where birds can freely fly Drinking water, eating food Free of charge, and that is good. Everybody everywhere Should use open software If free version does exist (But if not, I don't insist). November 2007 Відповідно до правил форуму, подаю стислий переклад: цей вірш оспівує безкоштовне програмне забезпечення і закликає по можливості тільки ним і користуватись. До речі, саме ліцензійні, але безкоштовні, програми, значною мірою вирішують проблему. Добре, що такі існують.
Відповідь: Піратство з цього місця будь ласка детальніше куме! Мене вже давно цікавить, як моя копійка, що я плачу Уарнету доходить до Білла Гейтса.А яким чином тримається вся ця гігантська всесвітня фінансово -технічна піраміда
Відповідь: Піратство Вони тепер свою Vista на всі компи пхають, а вона оперативку жре конкретно. Мені треба, щоб програми працювали, а не прикраса на комп. От і доводиться багатьом моїм знайомим з ноутбуків переставляти з ліцензійної Vista на піратське XP, що нічим не гірше. Я думаю, що Гейтсу грошей вистачить