Христина Овчарук, у пресі повідомила про пільги дітчм війни одним із пунктів записано – безкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, залізничним і водним транспортом приміського сполучення й автобусами приміських маршрутів у межах області за місцем проживання; Шановна Христина Овчарук, незважаючи на встановлену пільгу для дітей війни 30 листопада 2007 року я мав великий скандал з водієм 20 маршрутки, який нагло хотів мене висадити з маршрутки, крім того обізвав мене усякими нецензурними словами. Після того я попросив щоб водій назвав своє прізвище, однак він відмовився назвати своє прізвище. Ось такі пироги і цікаво, як в такому випадку поступати. Знервованим і сам розгубився, навіть номера маршрутки не записав. виходить не стільки пільги - скільки втрачено здоров'я!?? З повагою Василь Водоніс
Відповідь: Пільги дітям війни Дорогенький вам важливо хто така Христина Овчарук? Чи суть поставленого запитання? Отже нагадую вам, персонально, що 18 листопада 2004 року за № 2195-IV Президентом України підписано Закон України “Про соціальний захист дітей війни”, який набрав чинності з 1 січня 2006 року. Згідно зі статтею 1 цього Закону, дитина війни — це особа, яка є громадянином України та якій на час закінчення (2 вересня 1945 року) Другої світової війни було менше 18 років. За нормами зазначеного вище Закону дітям війни передбачено такі пільги: - право на переважне залишення на роботі при скороченні чисельності або штату працівників; - використання чергової відпустки в зручний для них час; одержання додаткової відпустки без збереження заробітної плати строком до двох тижнів на рік; - виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності у розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи; - першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва та городництва; - безплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських маршрутів у межах області;- право на 25-відсоткову знижку при оплаті за користування комунальними послугами (газом, електроенергією тощо) у межах середніх норм споживання. Мене цікавить, що робити з незаконопослушними водіями. Ваша ласка, якщо знаєте то напишіть на форум обсудимо!
Відповідь: Пільги дітям війни Перше, що Ви малиб зробити - записати номер, автобусу в якому їхали, також в усіх автобусах за водієм є табличка: "Вас обслуговує АТП ...., телефон для скарг і пропозицій №...". Далі Ви можете зателефонувати за цим номером і поскаржитися на водія в усній формі (але це, як правило, безрезультативно), краще довідатися у диспетчера реквізити цієї організації ї послати на їх адресу скаргу (заказним листом під підпис) вказавши свою зворотню адресу, або власноруч віднести та зареєструвати по вхідному та обов"язково залишити у себе копію. Протягом 10 (здається) днів керівник підприємства має повідомити Вам в письмовій формі, про заходи, які було зостасовано до водія. Якщо ж Вас ці заходи не влаштовують, або Вам не відповіли - сміливо надсилайте свою копію листа в Товариство захисту прав споживачі. Вони також мають відреагувати у термін, визначений законодавством. Таким чином Ви зможете попсувати нерви не тількі водію, а й його керівництву. Однак всі ці процедури потребують, часу та спортивного азарту.
Відповідь: Пільги дітям війни Шановні друзі! Всі оці пільги,то хороший спосіб відмити бюджетні гроші. Звідки взагалі з*явились пільги дітям війни. Та просто учасників війни стало вже замало,а відмивати бабло якось треба.Потім будуть внуки... правнуки.. Потрібно ламати систему пільг і субсидій в безготівковій формі, бо так в нашій країні нічого доброго не буде.