Были проблемы со спиной - сколиоз. Ходила на массаж, иглоукалывания, выполняла упражнения, в том числе занималась йогой. Помогло. Не только сколиоз ушел, но и плоскостопие. Но то было давно=) По поводу пилатеса не могу сказать, но я несколько лет в подростковом возрасте прозанималась акробатической аэробикой. Потом хотела быть инструктором (гы-гы) и перепробавала все виды этой самой аэробики (степ, на шарах, растяжки и прочее) - так что некоторый опыт имею. От проблем со спиной НЕ ПОМОГАЕТ. Совсем. Похудеть - да, мышцы натренировать, фигуру подтянуть - да. Но проблемы со спиной - очень специфическая и опасная тема и с этим делом надо сначала идти к специалисту. Поскольку может случиться, что такие занятия Вам и вовсе противопоказаны. Еще очень хорошо помогает плавание, так что, может быть, аква-аэробика, занятия с инструктором по плаванию. Но после показаний врача. Иначе можно натворить таких дел... ********* Забыла добавить, что сам пилатес, как способ ювелирной тренировки отдельной группы мышц, не плох. Но хорошо совмещать такие занятия еще с чем-нибудь. ИМХО, конечно же.
Досить легкий вид гімнастики для молодих людей. Але чудово підходить людям в кого проблеми з здоров'ям і не можуть активно рухатись і людям старшого віку.
подруга зараз займаэться, і каже, що їй краще на спину.. але я впевнена, що це через те, що раніше вона нічим не займалася найкраще пілатес доповнювати плаванням чи іншими допоміжними комплексами
Ніхто давно не пише на цю тему, то мушу сама... Лікар Пілатес (француз) придумав ці гімнастичні вправи для бійців 1-ї світової війни, що проходили реабілітацію у госпіталях після поранень. Продумувалось багато речей, найважливіше, що зовсім мало динамічних навантажень, які не кожному на користь. Єдине ПОПЕРЕДЖЕННЯ - займатись лише під наглядом тренера!!! Можна нашкодити дуже серйозно.
ІМХО це найважливше зі всього що тут сказано. Коли у декого проблеми з хребтом вже є, тоді справа не лише, і навіть не передусім у самої терапії – oскільки не із-за відсутності терапії проблема взялась. Тре набрати звичок, які дадуть шанс, що справа не повернеться – тобто - як працювати за компом, як сидіти в кріслі перед телевізором, як лягати спати і вставати – буквально усе. Звичайно – якщо проблема з хребтом у декого виступила в результаті тренування якогось спорту – справа специфічна, але навіть тоді щоденні привички грають головну роль після основної терапії. Доречі - важка справа, з досвіду (слава Господу, поки не своєго) лише серьозний біль вчить і дисциплінує людину... А щодо самого пілатесу - наскільки прочитав - не помитив нічого особливого, чого б не було в нормальних спортивних тренінгах - звичайно, не кондицийних чи спеціалізованих, а таких.. релаксацийних..
Та ні, наскільки памятаю, у прокуратора Юдеї не зі спіною справа була: s'il vous plaît, мадам хоча згідно з сучасним рівнем знання - це могло бути і від проблем (понтийського) Пілатуса з шийною ділянкою хребта. Не ?
А як щодо Пілатеса французького лікаря, він у них майже національний герой. Може маєте знимку або що?
мала сколіоз...походила 2 роки на айкідо..мене там віддубасили як має бути... віджималась 50 разів від підлоги, тепер займаюсь мінімальним спортом, маю рівний хребет і ніяких проблемс...
Та чому покинуви... ? Тоді ви б могли і через 20 років це саме написати. Ну, правда після декількох 10 років мабуть троха металу в коліна , але хребет залишился б простим
декілька років тому відвідувала заняття з пілатесу. Нагрузка, справді, незначна, проте почуваєшся в формі. В моєї подруги були проблеми з колінним суглобом, їй призначали спеціальні вправи, після 3 місяців вона побачила вже перші результати!
Шановна, рада такому розумінню. Бо інші дописувачі достатньо скептично реагували. Хочу відмітити, що чудес не буває, але позитиви від занять відчуваю конкретно, це так як би став спосіб життя, Мені наразі це підходить і я почуваюся набагато краще тепер у воді чи на лижах... певно фізичну форму трохи підтягла... Завжди можна щось робити...
пілатес - це свого роду невеличка частина асан взятих з йоги, без медитацій, пранаям та інших специфічних "фішок" йоги. будь яка гімнастика корисна
Ходила пару раз на пілатес, дуже мені сподобалось, на спину це просто супер Особливо розтяжка хреба на м'ячі, ні з чим незрівнянне відчуття Треба собі такий м'яч додому придбати