Пікет біля Магнусу (3.06.2008)

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем sselev, 3 чер 2008.

1. sselev

sselev Well-Known Member

Сьогодні рух транспорту в районі Магнусу (Городоцька-Шпитальна) був перекритий учасниками пікету. Довкола було багато ментів, а ДАІ скеровували транспортні потоки в обхід. З розмов пікетувальників я зрозумів що це підприємці, яким міськрада заборонила торгувати.

Хто знає більше?

2. bora

bora Well-Known Member

Відповідь: Пікет біля Магнусу (3.06.2008)

Та всі вже знають. Домагаються щоб не ліквідовували стихійний базар. Але це дурдом - там коли поспішаєш неможливо пройти - нехай торгують у відведених для того місцях, що за видуми. А за перекриття руху мають нести відповідальність. Чому всі решта мають страждати з-за їх забаганок. Що собі люди взагалі думають - розводять в центрі міста бруд та штовханину.:ireful1:

• Подобається Подобається x 9
  3. Varvar

Varvar Well-Known Member

Із того що я читав, то формально вони не перекривають рух, а просто безперервно переходять дорогу, напевне на пішохідному переході ...
    На рахунок ліквідації тої стихійної торгівлі згоден ... точно як у якомусь Шанхаї ... хоча людей шкода

4. sselev

sselev Well-Known Member

Я нічого не маю проти торгівлі і підприємців, але чи є аж настільки потрібні ті дрібнички "все за 1-3-5-7 грн" які вони продають на лотках?

• Подобається Подобається x 2
  5. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Люди ніяк не можуть зрозуміти, що етап первинного накопичення капіталу закінчився, і якщо ти не став кимось, то потрібно шукати собі нормальну роботу, а не стояти на вулиці.

• Подобається Подобається x 4
  6. andi

andi Well-Known Member

непогано сказано!
    Думаю, саме така порада повинна взяти гору над співчуттями до продавців...
    хоча і в мене є знайомі, що стоять за прилавками по базарах,
    але базар - це трохи інше - принаймі гроші вони вкладали в місця, в "будки".
    Але для них ця справа - не панацея, бо багато-хто навіть вчиться паралельно, і мріє все-таки знайти роботу якусь!

у даному ж випадку - торгівля виносна без жодних дозволів... Хто міг і хотів - вже перейшли у Пасаж на Шпитальній, чи де-інде...
    А вулиця - радше масовий "стартовий майданчик" для тих торговців...

7. sselev

sselev Well-Known Member

Дозволи мали бути, але міськрада їх скасувала. Спробуйте поторгувати десь без дозволу і потім розкажете як швидко вас звідти поженуть :)
    Річ в тому що торгувати тими дрібничками є сенс лише на вулиці, у приміщенні цей навряд чи буде рентабельним.

8. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

а це не робота?
    по темі: з вулиці торговців треба розігнати, це однозначно
    не по темі: торгувати в павільйончиках на ринку теж робота, це власний маленький бізнес, хай собі буде поки комусь вигідний
    постановка питання що це щось ненормальне, недостойне і т.п. мене страшенно дратує
    працювати на когось краще ніж на себе? на якій роботі?
    продавці люди нижчого сорту?
    я не зрозуміла ваш допис, поясніть якщо неважко

9. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

На мою думку, всі ті павільйончики мають бути на ринках і там, де їх справді треба. Наприклад, у районі Варшавської між особняками жінка на власному дворику відкрила кіоск з продуктами - гарно, чисто, нікому не заважає. Не те, що у моєму дворі - два кроки до базару, магазинів хоч відбавляй, саме місце таке, що ніхто ходити не буде, але треба загарбати в людей землю, бо підприємець собі захотів кнайпу прибудувати!

Додано через 4 години 41 хвилину
    І що ви думаєте! Йду я сьогодні по Шпитальній додому - маєш тобі - весь Шанхай на місці!

• Подобається Подобається x 3
  10. andi

andi Well-Known Member

я й не заперечую! :) звичайно це бізнес, тобто маленька власна справа,
    я й сам займаюся маленькими власними справами паралельно з "основним" місцем праці ;) і вважаю, що на себе працювати - це навіть супер!!!

питання в тому, чи ці торговці працюють на себе? напевно, значна частина, решта ж - просто реалізатори.

Щодо того - хай собі буде, поки вигідний - нехай! звичайно!!! але чим вони кращі за тих "малих" бізнесменів, які -як я писав - що принаймі гроші вони вкладали в місця, в "будки" - на тих же ринках, в тому числі організованих (чи на т.зв. Самоврядному на Рапопорта?)

Зі середини я тих справ і проблем звичайно не знаю, може хто знає підводні течії базарного бізнесу - нехай поділиться!

та все ж - повертаючись до "знайомих" котрі вчаться і мріють про ІНШУ роботу... Знаєте, може вони мені справжніх причин не говорять, але "від добра добра не шукають".
    напевно треба їх на пиві детальніше розпитати - а чого ж?

11. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Наш Андрійко Садовий знайшов "соломонове" рішення проблеми - перегородив Шпитальну бетонними брилами - дорогу ремонтує. :)

12. andi

andi Well-Known Member

ну ось і рішення - не міліцією, так ескаватором...
    ремонтик аж до 1 вересня, а досвід каже, що і довше потриває...
    а за ці три місяці більшість торговців змушені будуть або у "відпустку" за власний рахунок, або шукати інші місця, де притулитися.

а де твій аватар? :)