Я в тому лузер, чесно кажучи, тому створила цю тему. Збираємось фоткати багатий підводний світ Червоного моря, а чим - то питання конешно...І взагалі цікаво було б почитати про ваш досвід в тій справі. ну і само собою чекаю порад і фотографій
Сам хотів таким побавитись, але руки не доходять. Чисто теоретично необхідно всього лиш або фотік, який може фотографувати під водою, або спеціальний водний чохол для звичайного апарату (типу такого ) . Для чохлів важливо звертати увагу на допустиму глибину занурення.
лузер то трохи інше забарвлення ой значення має. Нє? Співзвучно з "юзер" але більше підходить з тої термінології "чайник".
Дивились в інет магазинах і дійшли висновку, що краще вже фотік новий купити, ніж бокс для підводної з"йомки. Бокси коштують в районі 200 баксів...зараз роздумуєм над таким апаратом . але кажуть, що він на суші не дуже...що хто думає? може знаєте щось ліпше?
- Если Вы хотите брать один фотоаппарат, или если собрались нырять с аквалангом, то лучше брать компактную зеркалку (цифровую) и бокс для неё (подбирая сразу в комплекте), если снорклингом ограничитесь, то можно мыльницу защищенную брать, судя по характеристикам Ваша модель Кэнона подойдёт, а я брал в своё время олимпус Мju 770 SW - доволен по уши до сих пор! В качестве пляжного варианта - очень компактный, выглядит довольно стильно, песка не боится, подсветка, яркий дисплей, в море до 6-7 метров нырял - за скатами гонялся - отличные и фотографии, и ролики, а большая часть кораллов с самыми красивыми рыбками на меньшей глубине... в бассейне без проблем, хоть в прыжке хоть со дна классные снимки детей прямо от низа водяной горки (чуть в стороне ) получаются, в тучах радужных брызг счастливые лица - мало кто так решается снимать А вечером на ужин, прогулки и шоу просто другой аппарат беру, хорошо в сумерках снимающий... Сейчас Sony Cybershot DSC-WX1. Т.е. я считаю - либо две специализированные мыльницы брать, либо одну зеркалку с боксом, сам предпочтиаю первый вариант.
Мене ще цікавить як ті фотоапарати на суші знімають? чи набагато гірша якість від звичайних мильниць чи ні?
- Возможно, несколько хуже "обычных" мыльниц той же фирмы за ту же цену. Хотя бы за счет ограничений по оптике.
Давайте подумаємо логічно: якщо ви хочете постійно знімати під водою, то тимчасове рішення - не для вас. Відповідне обладнання - коштує немало, і воно, як правило, випускається під конкретну модель фото- відеокамери. Якщо зніматимете більш-менш регулярно на малій глибині - то годиться і Olimpus Мju, а якщо це епізод - наприклад, випадково 7 днів в Єгипті - то можливі 2 варіанти - герметична дешева одноразова мильниця або пластиковий бокс типу Ewa Marine чи подібний, майже для будь-якого цифрового фотоапарата чи відеокамери. Визначайтеся. Є ще один варіант - зробити самому. Я робив, для відеокамери. Виявилося не так складно, бо відеокамера мала пульт дистанційного керування, тому достатньо було тільки покласти її в саморобний бокс, загвинтити його, а включав-виключав - ззовні, з допомогою пульта, тільки не "рідного", а універсального, який вміє записувати сигнали з зовнішніх пультів ДУ, і загерметизованого в плівку. Ще одне зауваження... Коли ви пхаєте камеру в воду - бокс чи пластиковий пакет швидко охолоджується і всередині випадає роса. Відповідно - якість ніяка. Або зовсім нічого не видно... Щоб запобігти цьому, треба мати пакетики з сілікагелем. Я якось шукав... в Еміратах... Аж 3 дні, поки знайшов... Це такі напівпрозорі кульки в торбинці, які іноді кладуть до взуття - вони поглинають вологу. Тому про це треба потурбуватися заздалегідь...
Инструктор по плаванию, которая 15 лет руководит детским клубом подводной фотографии. На вопрос какой фотоаппарат купить для нашего клуба, очень хвалила эту модель Фотоаппарат CANON PowerShot D10 IS Brand: Canon Цифровой компактный фотоаппарат CANON PowerShot D10 IS имеющий эффективных 12.1 МП и 2.5" ЖК-монитор, процессор DIGIC 4 с использованием технологии iSAPS. Водонепроницаема на глубине до 10 м, способна выдержать падение на твердую поверхность с высоты 1.22 м, защищена от попадания пыли 2 и работает при температуре среды до -10°C И по качеству фоток и по подводным функциям и что очень хорошо отрегулированны функции работы в мутной воде и с солнечными лучами в воде, что у многих учеников родители купили этот фотоаппарат очень довольны