Підвищена чутливість до лактози, гіполактазія...

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 лют 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Давно я не була в цьому розділі. Сподівалася, що не буде потреби, а нині Дарко перейшов тест на чутливість до їжі і в нього виявили підвищену чутливість до лактози. Йому категорично заборонено вживати будь-які молочні продукти.
    Він обожнює молоко, сир, йогурти... :cry::cry::cry: І в мене руки опускаються, коли думаю про те, як тепер це все вилучити із його меню та чим замінити. :cry::cry:

Тепер буду вивчати всі поради лікарі з лупою.
    Але за дитину ТАК прикро... :cry::cry::cry:
    Єдине, що тішить - він може це перерости.

• Подобається Подобається x 13
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А як на рахунок соєвого молока?

3. Liliyah Romanova

Я до нього ставлюся з підозрою. Тобто я взагалі проти соєвих продуктів. Хоча Дарко кілька днів тому саме на нього кинувся в магазині. Навіть не знаю. :sad:
    Десь читала, що то на потенцію шкодить, але не пригадую де, бо на той час мене то не цікавило.

• Подобається Подобається x 1
  4. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Лілю, у нас на форумі є киянка Томик. Якщо не помиляюся, у неї дитина з абсолютною непереносимістю молока. Думаю, може багато цінного підказати.

• Подобається Подобається x 5
  5. Liliyah Romanova

Тут чи на ДП? Хочеться поговорити із кимось зі схожим досвідом.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мда.... Ліля... прийдеться шось варити і то суттєве...

7. Liliyah Romanova

Та він щодня іншу кашу їсть і так, різне м'яско, зупки. Правда, тепер манку доведеться відмінити, або на воді варити.
    Але сир та молоко - улюблені продукти. І власне це найсумніше. :cry:

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

а в чому проявляється несприйняття молочної їжі?

9. Ука

тут, я кинула їй ПП

• Подобається Подобається x 2
  10. Liliyah Romanova

Втрачається внутрішній хімічний баланс. :)))

Удома почитаю, що лікар понаписувала й розкажу. На разі, знаю тільки те, що мені Роман по телефону скоромовкою повідомив.
    Щиро дякую, Уко!!!

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

піду нап"юсі вина для поновлення внутрішнього хімічного балансу....

а може то ви дохтіру багацько заплатили... вони часом люблять багатих християн лікувати, нє?

• Подобається Подобається x 4
  12. Liliyah Romanova

У нас на чолі написано, що ми християни? :)))

13. Ука

Лілю, а що спонукало до тесту? Спостерігали якісь проблеми?

14. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Лілю, а дитина з задоволенням їсть-п'є молоко?
    Просто не розумію, якщо поганих відчуттів при їжі немає, як організм може її не переносити?
    Просто я не можу пити молоко, особливо тепле. Мене одразу нудить. Кисломолочне ж люблю і можу їсти-пити, але теж після кефіру чи йогурту піднуджує.
    На переносимість чи ні не перевірялась, але організм хоч якось реагує.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ліля ж написала - порушується хімічний баланс....

16. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

А в чому він проявляється? ТАк щоб для простих смертних?
    Насправді, реально цікаво.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та й мені було цікаво, але з Ліліних слів я зрозумів, шо ніяк, просто так повів лікар і від тепер Дарко буде під збільшуваним шклом.... білий хліб - нє, бульба - нє, молочне - нє. Колись Дарко казав: мамо, ти колись в тюрму сядеш....:haha:

18. Liliyah Romanova

Було трохи тривожних симптомів.
    Найбільше мене хвилювала висипка на тілі, крапочки на личку, темні кола під очима та надмірне пітніння. Якщо вставала вночі, то міняла подушку на іншу, бо та, на якій спав, була наскрізь мокра.
    Він молоко обожнює, але тому, що звик до нього. Воно йому заміняло воду фактично. Коли говорила йому, що молока і сира не можна відтепер, то мені серце рвалося на шматочки. Проблема в тому, що вживання їжі, на котру організм негативно впливає, викликала інтоксикацію. Крім того, вживання цих продуктів дуже послаблює імунітет. У Дарка це проявлялося через дрібну висипку на животі й плечах і часто йому з носа текло, і ще кілька симптомів... активне виділення поту, надто активне, втома, яка в нього переходила в гіперактивність... Тобто дитина просто не знає, що з нею робиться і нею якби носить, як від передозування цукру чи кофеїну. Крім того, організм продукує надмірну кількість шкідливих бактерій, що спричиняє запалення стінок внутрішніх органів.

Удома побачила весь список того, що Даркові не можна їсти. Молочні продукти (в основному коров"ячі, козяче молоко й сир можна), не можна пшениці та виробів із пшеничної муки. Крім того, бажано уникати цукру, какао.
    Найцікавіше, що про мучне й молоко ми якось інтуїтивно відчули, здогадувалися, що причина в тому може бути і результат для нас сюрпризом не був. Молоко й мучні продукти - це було перше, що ми почали вилучати і зменшувати споживання. Частіше давали сік і воду, замість молока, взагалі не давали хліба, печива. Тепер доведеться замінити крекери на рисові. Молоко на рисове й козяче, бо сої йому теж не можна, але тут я навіть щаслива. Є ще тут молоко без лактози, але лікар сказала поки утриматися.

Але якось то все так сумно. Дарко приймає, що то не можна, але тяжко, бо дуже любить. На щастя, молочну алергію він переросте. От мучну, швидше за все, що ні. Ми тут маємо кількох друзів, котрі мають таку саму алергію. І це не так смертельно, що скуштувавши починаєш задихатися, просто починається слабість загальна й дискомфорт у шлунку. Останнє Дарко мені не пояснить, а перше помітно з його поведінки.

Плюс у тому всьому такий, що йому вчителі й шкільні психологи нарешті перестануть активно шити синдрос дефіциту уваги, бо все можна пояснити тепер хімічним дисбалансом.

Останнє редагування: 12 лют 2009
    • Подобається Подобається x 9
  19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Цікаво... Вартує, мабуть, спробувати і мені, бо малий також має "пришиту" гіперактивність, і купу симптомів Вами опичаних. Молоко, правда, ми можемо викинути з раціону безболісно, а от пшеницю...

20. Чупага

Чупага Well-Known Member

Козяче молочко краще ніж коров'яче. А каши варити можна і на соках, не знаю що дорожче вийде на козьем або на соках.
    Взагалі кажуть стари індіанці були здоровенни хлопці та молока зовсім не пили.

а де твій аватар? :)