Peugeot RCZ допоможіть з вибором комплектації.

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем shulika, 3 січ 2014.

1. shulika

shulika Member

Всім привіт!
    Допоможіть будь ласка визначитись або хоча-б дайте пораду.
    Припустимо ось є купе Peugeot RCZ в 3-х комплектаціях:
    1) 1.6л, бензин,автомат,витарата пального в міському циклі 10.3 л., 156 к.с., 320тис.грн.;
    2) 1,6л бензин, механіка, витрата 9.1 л., 200 к.с., 343 тис.;
    3) 2л дизель,механіка,витрата 6.8 л., 163 к.с., 293 тис.;
    Вимальовується явна перевага, на мій погляд звичайно, у третього варіанта, але в мене є пара запитань таких як: дійсно автомат краще(зручніше) чим механіка, і мені здається, що дизель буде почувати себе "не в своїй тарілці" в кузові купе, чи це мій стереотип?

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

shulika
    Вам треба питати не тут, а на профільному форумі Пежо незалежно від географії. Зареєструйтеся, знайдіть земляків, розпитайте, попросіться на "покотушки".
    Локальне питання тільки одне - адекватний сервіс.
    Автомат має такі переваги:
    1 - рух закоркованими вулицями.
    2 - на легкому бездоріжжі (гідротрансформатор збільшує крутний момент на колесах при зрушанні з місця. Там, де зчеплення палиться).
    3 - для жінок за кермом.
    У період звикання автомат потребує особливої уваги - уникати ситуацій, коли його елементарно можна вбити.
    Для чоловіка зі спортивнім стилем їзди - однозначно механіка.
    Дизель має переваги для "робочих конячок" і на бездоріжжі. Але критичний до якості пального і має експлуатуватися при робочих температурах (тобто для коротких поїздок неоптимальний). До речі, "французи" взагалі критичні до якості пального і недешеві в обслуговування.
    Заявленим цифрам витрат пального ніколи не вітре. У міському та змішаному циклі готуйтеся до поправки в 1,3 - 1,6 разів.
    Перед тим як купити кросовер (бензин, автомат) я взяв один урок в інструктора, проїхав своїм щоденним маршрутом (зрушання в гірку, спуск з гірки на примусовій першій передачі). Лізти у багнюку інструктор не дозволив. :)

Тож шукайте автоклуби, форуми, дізнавайтеся, хто і коли зустрічається в реалі.
    Успіхів Вам!

• Подобається Подобається x 3
  3. shulika

shulika Member

Вау дякую за таку розгорнуту відповідь! так і роблю вже продублівав своє питання на парочці форумів. ви праві це питання потрубує більш детального подходу.

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Перше, що раджу Вам зробити - це "приміряти" автомобіль під свою "антропометрію": сісти-встати-сісти у салоні; порегулювати сидушки по повній програмі; дотягнутися до кожної кнопки, полички, важільця; "порулити-поперемикати" на місці; порегулювати дзеркала, покрутити головою - ЩО Ви бачите ззовні? Чи звикли до такої картини огляду? Примірте на себе як готовий костюм - чи це Ваш сайз?
    А потім - тест-драйв. Можна двічі - на своє ім"я і на товариша, який в останній момент поступиться Вам місцем.
    І не бійтеся "набридати" буквально усім - менеджеру, сервісменам, людям з клубу навіть незнайомим власникам на вулиці. Нехай Вас тричі назвуть параноїком, проте Ви дізнаєтеся про машину за максимумом.

• Подобається Подобається x 1
  5. luca

luca миється в бані

для досвідчених звичайно краще механіка. проте спробувати автомат як мінімум треба. дивлюсь на сландо тут по грошам теж Пежо з автоматом можна взяти по доволі хорошим цінам. якщо дружині, то буде якраз. і не жаль, якщо розіб'є десь потім, не дай Боже)

6. Vexler

Vexler Well-Known Member

залежно для чого купляється авто. якщо просто для краси, то купе гарний варіант, якщо для 2 людей (водій+пасажир) теж зручно. Я наприклад купив смарт, бо
    1 мало їсть
    2 зручний по габаритах в центрі, де я 90% часу проводжу
    3 дітей поки не плануємо, а тому біль 2 людей в машині не перебуває
    4 дешево (брав не новий)

машину треба купувати по потребах і по кошильку

• Подобається Подобається x 1
  7. luca

luca миється в бані

а скільки дали, якщо не секрет? теж задумувався над ним. знову ж таки на сландо доволі цікаві ціни. може порадите, як власник, що взяти? лінк, щоб не шукали довго)

8. liyama

liyama Well-Known Member

якщо не старшить механіка :) мені автомат приємніше

9. luca

luca миється в бані

більш старше покоління з вами явно не погодиться...так само як і я)

шановні...що скажете про дане авто? варто їхати дивитись?

10. shulika

shulika Member

ІМХО. Мені не подобається, як авто виглядає.:dntknw:

11. shulika

shulika Member

Хоча... з таким боксом класне.

12. luca

luca миється в бані

а чим аргументуєте? може щось порадите на заміну цього варіанту?

13. Mixrud

Mixrud Well-Known Member

2 L дизель на механике.

1.6 L - вроде у Пежо это мотор БМВ - с ним огромные проблемы, именно растяжение цепи на пробеге 20 тысяч-40 тысяч километров.
    Отлаженны у Пежо именно дизеля. Автомат не стоит, они сейчас все с проблемами, лучше выбрать простую механику.
    Не советую вообще бензиновые двигатели у марки Пежо.

тут можете поискать инфу - http://peugeot-club.net/forum/

а де твій аватар? :)