Перша робота

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Соньчик, 1 вер 2008.

1. Соньчик

Соньчик Active Member

В мене сьогодні був мій перший робочий день на першій роботі. Загалом усе пройшло досить непогано, але я ще почуваюся трохи розгублено і схвильовано:scare:. Не зовсім чітко уявляю, з якого боку взятися до своїх обов"язків, бо це все цілком нове для мене.

Цікаво було б почути ваші думки, як краще, швидше і безболісніше влитися в трудовий процес і стати одним із ефективних гвинтиків підприємства.

• Подобається Подобається x 1
  2. Капітан

Капітан Well-Known Member

Відповідь: Перша робота

Ну, это ведь не только Ваша забота, но и Вашего начальства. В обязанности любого руководителя, манагера - входит такой пункт как адаптация и наставничество, обучение комманды.
    На фирме где я работаю, довольно часто обновляется колектив. Связано это как с текучкой, так и ротацией, карьерным ростом. Со стороны могу судить что наиболее ценными являются сотрудники коммуникабельные, в меру любознательные и целеустремленные.

• Подобається Подобається x 4
  3. Соньчик

Соньчик Active Member

Та мій шеф від мене старший лиш на пару років і сам ше ніколи не мав підлеглих. Так шо сумніваюся, шо він аж так мене буде спеціально адаптувати. Хоча загалом з його боку ставлення дуже дружнє і привітне. Гадаю, що працювати з ним буде приємно.

4. Багіра

Багіра Well-Known Member

я взагалі ще не працювала, якщо не враховувати мою першу "роботу".. так, офіційна робота з записом в трудовій, але я знала тих всіх людей, вони до мене ставились більше ніж класно, тому звикати до чогось не прийшлося, відповідальності я не несла..

Вам радила б знайти людину, яка розбирається в вашій роботі ідеально, не має значення де працює, чи на цьому підприємстві чи де-інде і сконтактуватися з нею! + бути в курсі подій, що можуть стосуватися вашої роботи, індивідуальних (тобто вашого підприємства) і глобальних(тобто що повязані з вашою рооботою загалом, якось можуть її вдосконалити і т. п. )
    І найголовніше - усвідомити свою відповідальність, яку несете! Все буде класно, досвід допомагає ;-)

5. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

А вас уже представили колективу? Розповіли про коло обов'язків, розповіли, яких результатів від вас чекають?
    ТОбто вам повинні поставити задачу (і) і обовязково упевнитися, о ви їх зрозуміли :) А тоді уже нічого страшного ;)

6. Соньчик

Соньчик Active Member

От з колективом властиво не знайомили. Поки що працюю лише з одною людиною. Про коло обов"язків більш-менш розповіли, але ще до кінця не пояснили з чого ж починати і як то робити. Ну та сподіваюся, що найближчими днями я таки вже буду знати, що і до чого.

7. Chortenia

Знаєте, часом дуже корисно прикинутись шлангом ;), ну не так, щоб шлангом, але милою дитиною, особливо, коли колектив старший, і потрошку самому познайомитись, розпитатися, при цьому мило кліпаючи оченятами ;) Вас і приймуть, і хтось обовязково візьме мінімальне неформальне шефство по введенню вас у компанію.

• Подобається Подобається x 3
  8. Соньчик

Соньчик Active Member

Головне, щоб при такому підході не склалося враження, що я взагалі некомпетентна)))))

9. Chortenia

Нє, ну ніхто ж не каже строїти з себе дурочку.
    Просто милу дитину.

10. Соньчик

Соньчик Active Member

Цікава ідея). Ну будем бачити)))). Надіюсь, шо все буде файно)

11. Chortenia

Звичайно, що буде!!!
    Головне, не бійтесь. Не бійтесь питати, не бійтесь показати, що ви чогось не знаєте, не бійтесь часом виглядати смішною.

Удачі вам!

12. Соньчик

Соньчик Active Member

Дуже дякую!)))))). Буду старатися зробити все якнайкраще)))))

13. Chortenia

Соньчик, ну як у вас усе складається?

14. Соньчик

Соньчик Active Member

Дякую, вже краще. Я принаймні вже взяла себе в руки, бо трохи перенервувалася цього тижня. а тепер вже з"явилася трохи якась різноманітність в роботі, нові завдання. Вже цікавіше. Сподіваюся, що то все мені вдасться виконати гарно.))))

Дякую, що спитали)))))))

15. Капітан

А в чём смысл работы, если не секрет?

16. Соньчик

Соньчик Active Member

В принципі взяли мене перекладачем. Але одними перекладами усе не обмежується. Ще в обов"язки входить пошук нових клієнтів для фірми (хоч цим ще не займалася), а також оформлення віз для начальства (отим доведеться зайнятися вже завтра)))))

17. Chortenia

Вобщєм, це називається, навалили усе, що могли.
    Ну до чого перекладач і пошук нових клієнтів?...Ех

18. Соньчик

Соньчик Active Member

І не кажіть)))). Але то відділ зовнішньоекономічної діяльності, тому треба робити те, чим він займається...

19. Капітан

переводчик-манагер-секретарь :) Всеобъемлющая должность...
    А в должностной инструкции всё так и записано?

20. Chortenia

Значить, ви не перекладач, а менеджер ЗЕД

а де твій аватар? :)