Переводы малорусского языка на новоукраинский

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем kron, 22 лют 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. kron

kron Well-Known Member

До революции существовал малорусский язык в юго-восточных областях Украины.Во 30-50-е годы прошлого века был сформирован современный украинский язык,на котором сейчас в Украине разговаривают.

Образцы перевода малорусской письменности на украинский язык
    http://www.livejournal.com/users/krylov/1081580.html?thread=20600556#t20600556

http://www.livejournal.com/users/oboguev/803279.html

Поэт Тарас Шевченко писал на малорусском языке
    http://oboguev.livejournal.com/820802.html

2. Saszko

Saszko Well-Known Member

Старий, я не знаю хто ти, я не знаю навіщо ти цим займаєшся. Мені байдуже. Просто в будь-якому разі знай, що ти кончений мудак. ;)

• Подобається Подобається x 3
  3. kron

kron Well-Known Member

Ты сам мудак,а по ССылкам реальные факты из произошедших событий.:dance:

4. Saszko

Saszko Well-Known Member

Твоя імбецильна манера включати філіпчика видає тебе з головою. :)Ти плюгавий покидьок, який рішив трошки потролити. Але на тролів не ображаються. Давай, давай, паршивцю.:mocking:

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Сашко, Ви правильно охарактерізували троля.
    не звертайте уваги: тут видно, що він у реалі не раз ображений долею та оточенням. Тож нехай ексгібіціонує сам, у закритій кімнаті. Ставте ігнор.

• Подобається Подобається x 1
  6. kron

kron Well-Known Member

Троллить согласно твоему мировоззрению.Но ведь это же правда,что язык малоросов был переработан в новоукраинский.Для того,чтобы славить на нём товарища Сталина.

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Перед тим як писати усяку маячню і демонструвати своє невігластво, навчіться відокремлювати такі два поняття, як:
    1). Наведене вами - "украинский язык, на котором сейчас в Украине разговаривают".
    2). Українська літературна мова, що передбачає її нормованість (про що говорив ще Франко) на основі єдиного для всієї України правопису, створення словників і т.п. У Росії цей процес почався від Ломоносова («Письмо о правилах российского стихотворства»), хоча автором сучасної літературної російської мови вважається О.Пушкін. А в яких умовах відбувався цей процес в Україні - описано ТУТому тут дивуватись?)
    Гм... а kron - парубок моторний.....

• Подобається Подобається x 2
  8. kron

kron Well-Known Member

Кстати,киевляне,вы живёте в почти 100% говорящем по русски городе.Фактическо единственное место,где вы можете блиснуть знанием украинского языка,форум.:sad:

9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А Ви можете чимось "бліснуть"?

Ви подивіться, не знає своєї мови, а розказує щось тут про мою...

10. kron

kron Well-Known Member

По первому пункту,Ющенко,Яценюк,Тимошенко разговаривают на галицком наречие украинского языка.:ireful1: Что такое язык малороссов,они не знают.
    Ссылка о притеснениях людей на Украине царскими властями,цари для того и существовали,чтоб народ притеснять.За годы правления Петра Первого население России сократилось на треть.

---------- Додано в 18:45 ---------- Попередній допис був написаний в 18:43 ----------

Белорусский язык знаю,но если я на нём попробую где нибудь в Минске заговорить,могут засмеяться и колхозником обозвать.Стереотип такой,что на белорусском языке разговаривают только колхозники.

11. Un.Known

Бачите, а мені байдуже, які в москалів стереотипи.

(Я так думаю, що ви й російською розмовляєте на рівні шостого класу загальноосвітньої школи. Принаймі, правопис такий.

Підказка на уроці - "блеск")

12. La esposa

La esposa Well-Known Member

kron, а російську хоча б знаєте? ;)

13. Bogun

Bogun Well-Known Member

І з ким я сперечався, з ображеним долею особою. Сиди собі в своєму лісі та їж мухомори далі...

14. kron

kron Well-Known Member

Расiйскую мову ведаю дакладна.Безпамылкова на ёй размауляю.

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

То це добре на вашу думку, чи як? Це наслідок і лінгвоциду і геноциду. Ось тут якраз, на відміну від теми про двомовність, і пасує поговорити про голодомор. А ви не задумувались над тим - чому у містах (в тому ж таки Києві) здебільше чуємо російську мову, а у селах 20 км від Києва, Одеси, чи навіть Харкова - чуємо здебільше українську? Тепер пов'яжіть це з іншим питанням: А чому під час голодомору вимирало сільське населенння (доречі виробники хліба), а не міське? І накінець ці два питання об'єднайте третім: за рахунок якого населення збільшувалось число росіян?

16. Bogun

Bogun Well-Known Member

З останнього допису я бачу, що хлопчині, як мінімум за розумом 13 років і він сидить та ганяє біса за компом.

• Подобається Подобається x 2
  17. kron

kron Well-Known Member

Місто: Хмельницький Україна
    Город назван в честь великого украинца!!!

18. Bogun

Bogun Well-Known Member

Так, я дивуюсь вашою логікою, як ви вгадали, це ж треба мати такий розум, що місто Хмельницький названо на честь Богдана Хмельницького.

19. Un.Known

Та ну. :)

Вже не вірю.

20. kron

kron Well-Known Member

Хочешь верт-хочешь не верь.Мне как тому коту по барабану.:cools:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)