Із мільйона українців приблизно п’ятеро потребують пересадки органів. Але операції такого рівня можуть робити лише в Києві, Запоріжжі, Одесі та Донецьку. Повний текст
Цитата: "Колись практикували й у Львові, але після скандалу з торгівлею органами припинили. Упродовж останніх п’яти років лише в Інституті трансплантології виконали 130 операцій, із них чотири – з пересадки серця. Найбільша проблема вітчизняної трансплантології – недосконале законодавство. В Україні щодня стаються сотні аварій, але взяти органи для трансплантації майже неможливо, оскільки ця процедура гіпербюрократична. Вітчизняні закони ставлять хрест на сучасній трансплантології. Щоб узяти орган для пересадки, потрібна письмова згода родичів і стоси бюрократичних документів." ===================================================================================================================== Слава ЗМІ України!!! Свобода слова і недолугість думки, блін!!! Завоювання помаранчової революції!!!
Перемогла б голуба революція на чолі з "бугром" Януковичем... Всьо стало б світлим і сонячним... і свободи було б наба-а-агато більше...
На Украине первым громким скандалом, связанный с якобы незаконной трансплантацией человеческих органов, стало «дело львовских врачей». Согласно сообщениям СМИ, это дело началось с заявления жительницы райцентра Свалява из украинского Закарпатья, после того как в марте 2000 г. ей сделали операцию во Львовской областной клинической больнице. О том, что ей удалили почку, женщина узнала лишь дома, во время очередного медицинского обследования, поскольку ни хирург, ни врач-куратор даже не занесли этот факт в листок выписки больной. Центр общественных связей МВД Украины Львовской области сообщил СМИ, что на Львовщине будто бы раскрыта группа врачей, которые для трансплантации незаконно брали необходимые донорские органы у потерпевших в ДТП. За проведение таких операций, говорилось в сообщении, врачи получали от родственников больных взятки в размере 10 тыс. долл. Однако «дело львовских врачей» не продвинулось дальше обсуждения «жареных» материалов в украинских газетах и, судя по всему, оказалось беспочвенным. Первое уголовное дело по факту незаконной трансплантации органов возбуждено на Украине лишь летом 2005 г. прокуратурой Донецкой области по факту незаконной трансплантации органов человека. По данным прокурора Мариуполя А. Егорова, врачи одной из частных клиник занимались незаконной трансплантацией органов человека. Прокуратура возбудила уголовное дело по ст. 143 ч. 4 УК (незаконная торговля органами или тканями человека). Трансплантаты, взятые из печени, головного мозга зародышей у беременных женщин, привозили в Мариуполь замороженными из разных городов Украины. «Это делалось, в основном, чтобы омолодить организм человека или для лечения различных заболеваний», заявил Егоров, отметив, что клиентами клиники были богатые люди. Обратим внимание, что целью незаконной трансплантации в этом случае являлась не пересадка органов и тканей, а их использование как лекарственных препаратов. http://www.ecsocman.edu.ru/db/msg/306682.html Все-таки люди продовжують зникати. Одного вечора, в районі аеропорту, коли мій друг робив пробіжку, троє чоловік несподівано вискочивши з іномарки і намагались його схопити. Сам не знає, як йому вдалось втекти, але ви б бачили його зблідле обличчя після цього інцеденту. Є версія, що в такому випадку людей цікавлять жертви, які ведуть здоровий спосіб життя. Знайшовши такого донора, нещасний випадок можна організувати любий. Тепер по цій вулиці вже не бігає і придбав костюм іншого кольору, той спалив. Можливо ця версія не має право на існування, але хто його знає...
Якось неясно що ви маєте на увазі під цим? Може "розжуєте" к контексті трансплантології? Буду вдячна.
Дуже часто журналісти пишуть повну чушь. А преса перетворюється на ОБС ("одна бабка сказала"). Не розуміючи, яке зло вони приносять своїми публікаціями. На відміну від "бабок", які можуть казати що завгодно, журналіст ПОВИНЕН бути відповідальним і сто раз подумати, а вже потім писати. Що стосується трансплантології. Ви уявляєте, що значить НЕЗАКОННО виділити здоровий орган, зберегти його, доставити в потрібний час в потрібне місце, щоб пересадии реципієнту? Скільки повинно бути задіяно людей, створено умов, скільки потрібно вирішити проблем - від чисто технічних до проблем сумісності??? Уявити, що це можна зробити нелегально просто неможливо! Ну це ж не "вирізав-пришив"! Та ще й у якомусь підвалі чи іншому непристосованому приміщенні. Ви можете уявити, щоб нелегально побудували космічний корабель і нелегально продали його? Так що всі ці розмови - страшилки для нерозумних діточок.
Я з цим сперечатись не буду. Думаю, що навіть ви багато в чому праві. Але мені радше розходиться у розв"язанні питання донорства органів. Бо я особисто "за" . Мені здається, якщо б це було відрегульовано на держрівні + свідомість громадян - медицина значно покращила б свої рузультати на ниві рятування життя. На заході практикується така штука (незнаю як це правильно назвати) - свого роду інформаційний листок у кишені чи документах: "В разі моєї смерті, згоден віддати органи для трансплантації". Деякі країни практикують іншу форму, поляки називають це "zgoda domniemana". Тобто, якщо ніде не задокументовано, що потенційний донор проти - значить він "за". Особисто я віддала би всі придатні органи після своєї смерті на користь потребуючих. Якщо би хтось із моїх близьких потребував, то я готова навіть віддати парний орган вже тепер. Життя це найвища цінність - його треба ратувати, але робити це треба достойними методами.
Це в першу чергу! Так питання ж як стояло?: Про владу не питалися! Ви ж самі і пропонуєте розв"язання: Моя особиста думка, що ближчими роками воно не розв"яжеться. Справа навіть не в законодавстві. Після усіх гучних скандалів дуже сумніваюся, що знайдуться лікарі, які будуть займатися трансплантологією у цьому аспекті, про який ми ведемо мову. І відстанемо ми навіки.
Луччє б з вакцинами відстали, нафік... Потруїли народ, здорових органів не лишилося. Он, на вулиці бігунів виловлюють. Кошмар!
Колись кожного ранку бачив, як бігають на Погулянці, в Стрийському парку, на спортивних майданчиках, а тепер де-не-де якийсь пенсіонер біжить і то періодично оглядається...
нашим дохтірам дай можливіть.... зразу і нирки будуть вирізати по одній і вибирати рятування життя там, дн є гроші, а там, де нема доржуть - для отримання "сировини"...
При такій зарплаті все можливе. Кажуть, що внутрішні органи свині найкраще підходять для людини і особливо печінка. Цікаво, чи не успадкує тоді людина свинячі звички, адже робота цих органів мусить бути пов"язана з головним мозком.