переконатись у любові

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Гелена, 29 кві 2008.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

от таке питання: як переконатись, що чиясь любов до тебе щира?
    або відданність, вірність справжня?
    наприклад, є дурнувате шоу по ТВ "Випробування вірності" - там спокушають чоловіків і жінок, що перевірити вірність
    багато хто піддається, зраджує, не проходить перевірку

чи маємо ми право таке робити? змоделювати ситуацію, яка дасть можливість переконатись у любові, вірності?

• Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: переконатись у любові

не маємо.... 100%.

• Подобається Подобається x 8
  3. Гелена

питання виникло після чергової згадки на форумі, як Авраам мало не вбив сина, щоб догодити Богу
    Бог хотів переконатися в любові і відданості

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бог, міг повернути ситуацію, а ми, при таких випробуваннях, можемо загубити.... людині може бути образливо, що її випробовують, особливо, коли вона щира.

• Подобається Подобається x 11
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Є такий вислів польський про воєводу. Знаєте?

Якщо ж серйозно, то людину іншій людині краще не випробовувати. Якщо хтось комусь ставить випробування почуттів, то це вже свідчить, що людина не має в собі любові до того, в кому сумнівається, що думає з точки зору власного егоїзму...

• Подобається Подобається x 12
  6. Гелена

вислів не знаю
    знаю про вовка і дівчинку :) майже в тему :D

треба було інакше назвати тему: "перевірити людину", щоб тема була ширша :)
    чи взагалі це допустимо? власники фірм часто перевіряють працівників на чесність, наприклад

мені сама ідея перевірки неприємна
    крім того, коли ми моделюємо ситуацію, то змінюємо природний хід подій і майбутнє, яке можливо було би інакшим
    але чи завжди?
    бо часом це може вберегти від помилок - наприклад не вийти заміж за чоловіка, який буде волочитися за кожною спідницею і т.д. в т.п.
    можна помилитися в чоловікові, в подрузі, в працівникові...

7. Liliyah Romanova

Але ж це тоді зовсім інше, ніж перевіряти людину, яку нібито любиш, чи вона тобі не зрадить.
    Як на мене, то кожна така ситуація свідчить лише про недовіру.

• Подобається Подобається x 8
  8. Гелена

а хіба варто довіряти всім і вся?
    це може погано скінчитися

• Подобається Подобається x 3
  9. Liliyah Romanova

Так можна ніколи заміж не вийти.
    Ви забуваєте, що якщо люди одружуються, то впливають один на одного якимось чином. Відповідно, жінка чи чоловік своєю любов'ю можуть людині усвідомити, що нікого кращого в неї чи в нього житті не буде. А "перевіркою" можна відібрати в людини шанс бути кращою.

Додано через 47 секунд
    А чого так зразу в крайності? Нема середини? ;)

Додано через 1 хвилину
    ... і в собі.

• Подобається Подобається x 5
  10. Гелена

от згадалося прочитана історія в коментарі до кримінального процесуального кодексу :)
    передам своїми словами лист злочинця-редидивіста до дослідника-психолога:
    "Вийшов я з тюрьми, в черговий раз попався був на крадіжці на вокзалі. Стою знову ж таки на вокзалі, розглядаюся за чемоданами, хочу вкрасти. Тут до мене підходить мама з маленькою дитиною і просить попильнувати її чемодан поки вона сходить в туалет з дитиною. Я погодився. Вона пішла, а я стою як останній ідіот і пильную її чемодан!". Не зміг зрадити довіру, не вкрав. Зате потім інший вкрав :) "
    Він потім ще раз сів і вже з тюрми писав той лист

На жаль, в житті "не зміг зрадити довіру" трапляється нечасто
    але що є то є :)

11. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

гарний приклад, пані гелено....
    довіра -- робить неймовірні речі...
    і недовіра так само, тільки негативні неймовірні речі...

мене завжди "вбивала" недовіра....

12. Liliyah Romanova

От і я про це. Не треба перевіряти тих, кого любите...
    А щодо роботи, то таке, не надто вже й важливе...

• Подобається Подобається x 1
  13. консультант

консультант Дуже важлива персона

Таке право є у кожного, тільки не вартує цього робити. Це називається намагатись підставити людину. яку любиш. Коли дійсно любиш когось, напевно таке й в голову не прийде. Все це скоріше від невпевненості у своєму виборі...

• Подобається Подобається x 9
  14. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Я гадаю,що коли дійсно любиш,то не перевірятимеш.Бо хіба від того чи вірна тобі людина чи ні зміняться твої почуття? Страждатимеш,але любитимеш...

• Подобається Подобається x 7
  15. Ірена

Ірена Well-Known Member

якщо любиш, то боїшся зайвий раз дихнути...
    тут вже не до перевірок.
    а щодо довіри, то мій чоловік каже, що його найбільше вбивають мої ревнощі:shutup:
    я думаю, багатьох інших чоловіків теж.

16. natty

natty Well-Known Member

Не тільки чоловіків. Мене теж свого часу вбивали. Якщо б я дізналась, що мені влаштували перевірку - відразу переглянула б свої стосунки з тим чоловіком. Довіра - дуже крихка субстанція, не варто нею зайвий раз ризикувати. А як можна довіряти людині, для якої твоїх слів чи поведінки недостатньо, а потірібні ще якісь додаткові докази, тести?
    Ще одне: життя іноді випробовує так, що всі "підстави" сховаються:) Причому практично кожного дня, у дрібницях. Потрібно лише бачити, чути, і робити висновки.

• Подобається Подобається x 9
  17. Оля

Оля Старожилка форуму

Треба дійти до того часу, коли вже не боїшся дихати. :)

Мене теж. ;) Я завжди казала хлопцям колись, що мене ревнувати не треба. Я не та людина, що зраджу. Хоча зрозуміло, що легке почуття ревнощів притаманне всім. :) Але коли доходить до абсурду, то краще з таким партнером розірвати, поки не пізно. Бо потім буде не життя, а пекло. І, взагалі, я пересвідчилася, що страшенно ревниві ті мужчини, що самі зрадливі.

18. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Якби мені влаштували таку перевірку як у тому шоу...ооо, я б йому таке шоу зробила б, надовго запам"ятав...але вже мабуть без мене.
    "Довіряй і провіряй", то добре для економіки. а в стосунках ображає.Любити - то і є довіряти.

19. bora

bora Well-Known Member

Для тих хто задається подібним питанням цікаво буде переглянути фільм "Мій кращий друг" - MON MEILLEUR AMI , 2007 р. Режисер показав як виглядають такі перевірки близьких людей зі сторони, гарно показав. Приємний фільм, хоч і не дуже схожий на комедію.

Додано через 2 хвилини
    І жінок)

• Подобається Подобається x 3
  20. SatYr

SatYr Well-Known Member

Гелено, ви ж розумна жінка(принаймні читаючи ваші дописи складається таке враження). Навіщо дивитись усіляке "лайно" по телевізорі, маю на увазі ті всілякі реалеті шоу.
    Більшість дописувачів уже написали гарні зауваження щодо цього. Крім того ось тут гарно написано :
    Тобто, частково все можна побачити іще під час спілкування із людиною.
    Власне вже сама факт того, що людину перевіряють може викликати обурення у того кого перевіряють(то що найменше) і та людина тоді може втратити довіру до вас, спрацювати може захисний рефлекс. Бо з того ви навіть собі можете зробити боляче, якщо ваша подруга буде спокусницею, а чоловік ваших бажань піде за нею, а не вами.
    Навіть якщо дивитись із іншого боку. Тобто, якщо людина має схильність, наприклад йому може не сподобатись(зовнішньо чи не матеріально : мова, одяг і тд) "підставна особа". Тобто він не зацікавиться нею. Але це не означає, що він не схильний наприклад. Тоді що ви будете випробовувати його на всіх своїх коліжанках.
    Тобто це є палиця із двома кінцями.

• Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)