Доброго дня! Більше року живу у Харкові і дуже некомфортно почуваю себе у геть російськомовному оточенні. Державною мовою хіба що назви і об'яви, і жодної без помилок - "французьський, пітна вода, на вуліці, поступиться місцем, дітячій садок"... Хочу переїхати до більш "української" України. Львів, як на мене, є серцем Заходу. Культурне життя, архітектура, колорит та атмосфера - все зачаровує східняка, звиклого до суржика і хрущовської забудови. Єдине, що непокоїть - погода . Як у вас із сонячними днями? Думаю, контраст після Дніпропетровщини та Харківщини буде надто різким. Чи менше опадів/більше сонця у інших містах Заходу - Чернівцях, Мукачевому, Івано-Франківську? Дякую!
Це добре, що погода для Вас єдина перешкода для переїзду в Львів. А мені львів'яни скаржилися, що дощі у них йдуть 300 днів в році, та ще часто бувають тумани, ми з дружиною торік до Москви 2 дні не могли вилетіти із-за погоди, там таке буває
В Закарпатті клімат кращий набагато, мікроклімат. Але Мукачеве досить дивне місце, під угорський кордон все дивне, крім того совком попахує не гірше, ніж в східняків. А чим думаєте на хліб заробляти?
Рахів не просто совок, а совок дрімучий....Там в магазини ше в совєцкому КООП стилі оформлені, і ресторан такийже, і готель.
Або несовковий Львів з лондонською погодою, або совкове Закарпаття з хорошою. Правда Львів умовно несовковий, тільки в порівнянні з Харковом.
І сонце, і сніг, і дощ, і мороз! - усе є у Львові! Правда, розум, свобода думки, воля політичної незакомплексованості -є у Львові! Туалет,басейн, лижі -палки в натуральну величину! Спорт, професори,інженери, працівники -все Є! але москалів забагато!
Якщо хочеться етнографічної екзотики (діалекти, національний одяг, традиції) - тоді гори. По цю сторону Карпат - Яремче, з Закарпатського боку, напевно Рахів. Якщо просто жити, то Львів або Чернівці. Львів це архітектура, україномовне (частково з екзотичними для східного вуха місцевими діалектами) середовище, добрий по українським міркам сервіс, взагалі велика кількість розважальних закладів, наявність якісної траси до Києва, Карпат та митних переходів, аеропорт з великим вибором рейсів (в тч лоу-кост). Ціни не дорожчі чим в Дніпрі чи Харкові, але найдорожчі з-поміж усіх інших міст західної України. Чернівці втричі менші за Львів, архітектура не гірша, але її теж втричі менше, молдавани і частково румуни русифіковані, тому мовне середовище в Чернівцях близьке до двомовного (українсько-російське). Ціни менші, розважальна інфраструктура теж менша. Ну або Ужгород, там більше екзотики чим у Львові та Чернівцях, Закарпаття взагалі найекзотичніша область України, мовне середовище теж - літературна українська + літературна російська + суржик + місцеві діалекти + угорська + словацька + румунська. Ужгород фактично лежить на словацькому кордоні, відразу на північ від Ужгорода починаються гори, теплий клімат. Мінуси - маленьке місто, вдвічі менше за Чернівці, і відповідно вшестеро за Львів. Мукачево менш екзотичне за Ужгород - етнічне розмаїття трохи менше, і не має статуса облцентру. Погода нормальна, Закарпаття взагалі лайт-версія Криму, по цю сторону Карпат трохи холодніше, але немає таких перепадів температури як в центрі-півдні-сході. Вдень як правило -10 +5 зимою, 20-25 літом.
Що робити в цьому потьомкінському селі? Вони недавно додумались заборонити в себе мобільний зв'язок. Ще одне потьомкінське село. Захопили місто з австрійськими будинками і заселили кацапами.
З усього що є в горах воно має найкращу туристичну інфраструктуру. І взагалі найбільше місто в горах. Сколе/Славське/Турка/Рахів/Солотвино і тд на порядок менш розвинені. О! Коломию забув. Коломия теж варіант. Дуже приємне і колоритне місто.
Верховина більша, і колорит там справжній, а не туристичний. Людина жити надумала, навіщо туристична інфраструктура там, де ти вже живеш? Як на мене звичайний райцентр. Можливо у Львівській області це рідкість (я не був), але в Івано-Франківській багато таких - Надвірна, Богородчани, Косів.
вибачабсь, і не будеш! всі гори вже розпродані бандитам! ПТУРС на полонині відбиває баження збирати гриби за 500 метрів до зони!