Пеня на несвоєчасну оплату комунпослуг

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем kitana, 20 тра 2012.

?

Чи підтримуєте ви впровадження пені за несплату комунальних платежів?

1. так

40,0%
  2. ні

60,0%
  3. важко визначитись

0 голосів
    0,0%
  4. мені все рівно

0 голосів
    0,0%
  1. kitana

kitana Banned

Кабмін хоче ввести пеню 0,1% від суми заборгованості за кожний день прострочення комунальних платежів.

Львівська обласна рада ухвалила звернення до голови ВРУ та прем'єрміністра з вимогою не допустити впровадження цієї норми.

Особисто я - за те, щоб пеня була.
    Хто що думає?

2. sani

sani Well-Known Member

а я проти, плачу за комунальні послуги 1 раз у 3 міс. бо в чергах з пенсіонерами стояти не маю бажання. А з нормальних банків комісія... і виходить щоб заплатити 4 гривні за газ, треба ще 2-5 грн комісії заплатити це не логічно і невигідно, тому і плачу раз у кілька місяців. і зручніше і вигідніше, а ще чекаю коли долар буде по 10-12 грн.

3. kitana

kitana Banned

Та нема питань, платіть раз у 3 місяці, тільки наперед, і пені не буде.

Комунальники тут при чому? Їм обігові кошти потрібні, а не борги.

• Подобається Подобається x 2
  4. sani

sani Well-Known Member

їм би тільки гроші збирати, а послуги надавати нема кому..

5. kitana

kitana Banned

Питання якості послуг - це окрема тема...

У нас пенсіонери всі вчасно платять, а люди, які мають гроші - накопичують борги. От для таких і треба вводити пеню.

• Подобається Подобається x 1
  6. sani

sani Well-Known Member

бо вірять в казки влади, незнають законів і їх легко обдурити, тому і платять більшу половину пенсії на комуналку :sad:
    а люди які мають гроші, мають голову на плечах і будь кому гроші не роздають, а навіть якщо платять то вимагають належного сервісу за свої тяжко зароблені гроші! і це є правильно, а якщо сервіс не надається то за що платити?
    ага ще скажіть розкуркулити... забудьте комунізм, його в нас нема вже більше 20 років!

7. Harakternik

Harakternik Well-Known Member

За будь яких обставин маємо памьятати, що наші затримки з оплатою погіршують становище простих трударів з сфери водопостачання, електро- та теплопостачання тощо. Отже - приводиться до руху механізм, що викликає негативну зворотню реакцію.

Але ненадання послуг - це зовсім окремий випадок. Тут нема про що сперечатись - не надано то й не сплачено. Бо не було за що.

А пеня має бути. Вона мобілізує.

8. Кохана

Кохана LuBimaya

Погоджуюсь!

От дійсно парадоксально! В селі моїх батьків на всю вулицю був один єдиний боржник за електроенергію ( майже 2000грн станом на 2002 рік), місцевий мажор і фермер, в якого було 7 орендованих полів по району і купа наймитів. А моя бабця з пенсією в 100 з лишнім гривень умудрялася оплачувати все.
    Пенсіонери мають право на субсидії, так само як і малозабезпечені, багатодітні, матері-одиначки тощо... Хай використовують своє право на пільги.
    Але чому із-за одного пана, який платить за комуналку раз в пів року, має страждати весь під"їзд наприклад? В нас в будинку таке не раз було, відключали гарячу воду із-за боржників.

9. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Хто не виробляв субсидію той не знае скільки то коштує в нервовому еквіваленті. Покращення.....

10. Кохана

Кохана LuBimaya

то точно.. але ж вона є, яка не яка але є..
    знаю, що таке наші собеси... дитячу допомогу щоб отримати, треба купу папірціві, часу і нервів...

11. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

так отож. а при капіталізмі за кредит (а послуги Ви берете саме в кредит, якщо оплачуєте раз на 3 місяці) треба платити відсотки, нє?

12. sani

sani Well-Known Member

ага, при капіталізмі, я не хочу отримувати послуги від львів теплоенерго, не хочу отримувати від Водоканалу і тп... хочу інших, хочу приватних, у яких буде конкуренція, у яких будуть нормальні тарифи і нормальні послуги, а не ржава вода і холодні батареї зимою і космічні ціни, тай надоїло купатись літом у фонтані - хочеться теплої води...

уявіть якби інтернет подавався тільки по дротах уарнету, наприклад, та той інтернет був би золотий, а не копійочний, як зараз. А появилась конкуренція, кожен хоче зробити якісніше і дешевше, і є з чого вибирати і ціни доступні і якість непогана. Чи думаєте там обладнання дешеве? чи людям зарплату платити не треба? треба і то і інше, просто приватні не крадуть(хіба самі в себе) а наші комунальники харі пороз"їдали гроші крадуть і скільки не дай їм і ще мало!

сніг у підїзді, перед вхідними дверима, доречі саме у тому місці на мою бабцю на голову впав кусок штукатурки

бак з нержавійки для води, стояв 5 років

так що нехай спочатку навчаться надавати послуги, а тоді нехай вимагають оплату ;)

13. morze

morze Well-Known Member

кабміну -ввести узаконену пеню, за несвоєчасну виплату зарплати! Чому в Україні 20 число кожного місяця,
    є нервовим потрясінням?

14. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

+ пеню за зарплату нижчу 1000 евро:vinsent:

15. Alter

Alter Well-Known Member

Забуваєте якось про один момент. В нас же чия влада - того й правда, а закон як дишло...
    Просрочка->пеня->борг->конфіскація квартири
    тепер таке стало можливим, а потім доведи що тобі зарплату затримали, абощо. Спершу квартиру заберуть, а потім ти будеш по судам ходити доводити правоту, а не вони
    При бандитській владі(не маю на увазі янека, він далеко, а тут в нас вої бандити) будьякий закон такого штибу є додатковою загрозою для простих смертних

А нарахунок ненаданих послуг - щось ви дуже спростили :)

аякже, от в мене батареї ледь теплі зимою, а підїзд не миють - а плата за це росте не по днях...
    послугу не надано, я не плачу, мені пеня, правильно?
    тобто це я повинен довести що послуга неякісна - привести комісію, заміряти температуру, скласти протокол, тоді повторити(якщо не помиляюсь - це треба двічі)...отоді!

16. Harakternik

Harakternik Well-Known Member

Та мені легше - я у приватному секторі. Але Вас розумію і погоджуюсь, що питання не врегульоване, не врегламентоване і, тим самими, "налаштоване " на шкоду споживачу. А мало би бути інакше ! Тобто навпаки - все, що не врегульвано, те знімає провину зі споживача.

Що є найгірше - будуть говорити в Радах всіх рівнів "про високе". А те, з чого складене повсякденне життя, завжди лишається "на потім" - за браком часу...)

Вихід один : обьєднуватись в спілки і спільноти(для складання тих-таки протоколів). Обьєднані люди - то сила !

Останнє редагування: 24 тра 2012
  17. kitana

kitana Banned

Щось не видко черги підприємців, які хотіли б прокладати водогін по місту, чи будувати нові котельні. ;)

Комунальне господарство зношене і латане-перелатане.

18. morze

morze Well-Known Member

Львівська вода - це історія! А Львівська каналізація - суперісторія!

19. morze

morze Well-Known Member

Неможна вводити пеню. якщо, є питання про заборгованість!!!

а де твій аватар? :)