Педофілія в релігійній громаді

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Сергій аспірант, 21 вер 2013.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Святейший Престол через архиепископа Сильвано Томази, постоянного представителя в штаб-квартире Организации Объединенных Наций в Женеве, защищает католическую церковь на том основании, что лишь от 1,5% до 5% католического духовенства участвовали в сексуальных надругательствах над несовершеннолетними. По мнению Томази, это гораздо меньше, чем то, что происходит в протестантских церквях, или в лоне еврейских общин. Как и ожидалось, Томази также обвинил в гомосексуализме некоторых из ее членов, которые и будут сами отвечать.

Также, по мнению Томази, следует говорить, не о педофилии а что нужно говорить об «Эфебофилии» о влечении, которое, предположительно, чувствуют гомосексуальные представители духовенства к мальчикам-подросткам.

Он сказал, что «Из всех вовлечённых священников, от 80 до 90 процентов принадлежат к сексуальному меньшинству, которое имеет отношения с мальчиками от 11 до 17 лет».
    «Как католическая церковь делает чистку в собственном доме, так хорошо бы, что бы и другие учреждения, в которых происходит большинство нарушений, сделали бы то же самое, и сообщили об этом в средствах массовой информации», добавил Томази в своем выступлении.
    http://www.nuntiare.org/?p=1353
    http://iheu.org/story/guardian-reports-vatican-response-sex-abuse-rife-other-religions

Педофілія та сексуальна експлуатація дітей в релігійних організаціях є серйозною . але мало дослідженою проблемою. Що ваші церкви роблять для попередження сексуальної експлуатації дітей в громаді? Які заходи ви могли запропонувати для попередження насильства над дітьми в церкві?

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сергій, ось що вас мучить!:)))

• Подобається Подобається x 4
  3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А ваші? )

4. Сергій аспірант

Ми з вами на Львівському,а не на Одеському форумі, атому я маю першим отримати відповідь.

---------- Додано в 15:03 ---------- Попередній допис був написаний в 15:02 ----------

Це поки що мучить католиків по всьому світі.

5. Un.Known

Ви її взагалі отримати не мусите, якщо вже так.

Але справа в тому, що Ваші питання дуже добре поставлені, наприклад, оце:

От я собі не можу уявити, за яких обставин у моїй церкві (маю на увазі парафію), могло б щось подібне відбуватись.
    Наскільки серйозною? От у нашій архідиєцезії невідомо про подібні випадки.

І взагалі, не переймайтесь, Сергію. Зрозуміло ж, що це чергове поливання брудом неєговістів.

• Подобається Подобається x 2
  6. Vedun

Vedun Well-Known Member

Вони над цим працюють.

7. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Кому шо, а аспіранту педофіли курці - просо

8. yasam

yasam Well-Known Member

Шановні, давайте ігнорувати цю тему. Адже ж свято сьогодні. Не хочеться з лукавим сьогодні маратися.

• Подобається Подобається x 5
  9. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

справді? а мене - ні.

от думаю, давати посилання на один цікавий допис в жж "настирного" чи залишити вам монополію на метод "сам дурак"...

---------- Додано в 16:09 ---------- Попередній допис був написаний в 16:08 ----------

таки не буду. Бо

10. yasam

yasam Well-Known Member

підтримую. Йому потрібен холівар, а не дискусія.

11. Сергій аспірант

Якщо серйозно і без жартів, то саме тому, що це ніхто собі не уявляє, таке може ставатись. Є факти, офіційно визнані Ватиканом.
    Я дещо зміню питання, а що ви взагалі знаєте про педофілів?

Врахуйте один нюанс - є таємниця сповіді, отже ви можете всього не знати. Довести факт розбещеня неповнолітньої, вкрай складно. Жертви не звертаються за допомгою одразу, іноді позови подають через 20-
    30 років.

Ні це не чергове обливання брудом когось, а зясування того ,як вирішуються проблеми з педофілією в релігійних громадах.

Да настирний може писати усе, що завгодно. Розбиратись у суті проблеми він не вміє і не хоче, йому аби покричати, байдуже що.

Мені потрібна дисскусія. а н емарна суперечка. Зрештою Ука, педагог і мені її думка справді цікава.

Як ви можете захистити дітей, якщо ви досить слабо уявляєте, що таке педофілія, хто може стати педофілом і як?
    Звісно дуже просто сказати, що педофілів в нашій громаді немає і не може бути, але з огляду на природу розбещення неповнолітніх, цього бути не може. Якщо група заперечує факт можлиості педофілії серед її членів, то це сворює дуже зручні умови для педофілів. Небезпеки ніхто не очікує, якщо буде скарга на розбещення і не сприймкть серйозно. Не підготовлена до протистояння розбещуванню дитина, навіть не розумітиме. що з нею відбувається.

---------- Додано в 16:36 ---------- Попередній допис був написаний в 16:25 ----------

Щодо проблеми педофілії в церквах, ЗМІ роблять одну помилку - увага прикута тільки до священників-злочинців. Але ж головна проблема саме в громаді - більшість педофілів , це звичайні миряни.

Як таке може відбуватись у вашій парафії? Так само як і у інших. Священник - чоловік, у нього є бажання, маструбація проблему не вирішує. Поки він 6 років вчився в семінарії, його однолітки набували досвіду комунікації і залицяння до протилежної статі. Цього досвіду молодий священник набути не встиг. Його досвід спілкуваня з протилежною статтю застиг десь на 15-18 річному віці. Коли чоловік у 30-35 років поводиться як підліток, то жінку це швидше насторожить і відштовхне. Замість вчитись і пробувати чоловік, може упевнитись втому, що з жінкамив нього нічого не виходить і переключитись на більш доступний обєкт - дівчат підліткового віку. Тобто стати регресивним єфебофілом.

12. Un.Known

А фактів, визнаних Брукліном, нема. Бо все, що сталось в СЄ, мусить вмерти в СЄ.
    Ви знову серйозно?

Та ну? Я Вам скажу по секрету - це не тільки в релігійних організаціях стається. Це стається всюди, де є неповнолітні.
    Супер. Ну і як вирішуються проблеми в СЄ?

13. Сергій аспірант

Уявіть собі, що цю гілку читає молода мама, яка начиталась в неті про педофілів-священників, думає чи вести дитину в церкву на перше причастя. Прочитавши. вашу відповідь. я б наїї місці задумався чи варто ітив церкву, у якої є проблеми з священниками педофілами і купа фактоірв які цим пробемам сприяють, і при цьому віруючих не попреджають про небезпеку і немає якоїсь зрозумілої політики реагування на такі скарги.

---------- Додано в 16:41 ---------- Попередній допис був написаний в 16:39 ----------

Я памятаю принаймі кілька статей, в яких обвгорювалось питання педофілії і як подитись з людиною.яка буда обвинувачена в такому злочині.

Дуже серйозно.

---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:41 ----------

Цілком згодний. Але в церкві неповнолітні точно є. І не просто є, але деякі з них залучені до виконання релігійних обрядів, передбачені ситуації коли дитина повинна залишатись на одинці із священником - при сповіді наприклад. Також слід враховувати, що в релігійній сім ї. авторитет священника, а отже і його вплив на дитину є дуже великим.

14. Un.Known

Ви себе не ставте на її місце. Мама, котра дитину "веде на перше причастя" її туди не веде, як ягнятко, не знаючи, що дитину чекає. Перед причастям діти проходять не один рік катехизацію, а якщо мама - віруюча, думаюча, і аналізуюча людина, то приймає участь у житті своєї церкви, і моїх рад взагалі не потребує.

---------- Додано в 15:47 ---------- Попередній допис був написаний в 15:44 ----------

А дайте, будь ласка, конкретний приклад.

Така собі напівбрехня. Що означає "наодинці"? Сповідальниці безпосередньо в будові храму знаходяться. Знаєте, як сповідальниця виглядає?

15. Сергій аспірант

Я проходив 2 місяці.
    Сповідь може бути і просто в кімнаті. Принаймі завжди споідальниці - це досить затишні місця, і розбещення не обовязково повинно включати якісь дії. Наприкллад дитина розповідає про перший статевий контакт - священник може використати довіру, для детального розпитування.

16. Un.Known

Ну, тоді питання власній матінці задавайте.
    Може, мабуть, якби... )
    І поліцейський.

І вчитель... І сусід.

17. Сергій аспірант

Може бути також батько, вітчим, дядько, дідусь. І при тому належати до релігійної громади.

Але питання, про те що робить церква з такими випадками.

---------- Додано в 17:09 ---------- Попередній допис був написаний в 17:08 ----------

Сповідь може проходити будь де - від споглядальниці, кімнати до стадіону, чи то іподрому.

---------- Додано в 17:10 ---------- Попередній допис був написаний в 17:09 ----------

Це означае, що дитина віч навіч із священником, без батьків. Ну і служки можуть багаточасу прородити із священником.

18. Un.Known

Ну Ви ж читали, он, в першому дописі посилання.

А я Ваших так і не дочекалась. Зате Ви перейшли плавно з релігійних організацій на церкву. Нічого нового. )

---------- Додано в 16:11 ---------- Попередній допис був написаний в 16:10 ----------

Я свою дитину бачу. Ну і дитина моя не дурна. )

19. Сергій аспірант

Церква, це не релігійна організація? Зрештою,ви католичка і логічно, що я буду питати у вас саме про дії вашої церкви. Якщо сюди зайде Левко, то я питатиму його про дії його пасторів.

Спробую пояснити, що я хочу від вас почути.

Чи може єпископ, який дізнався на сповіді священника, що той вчинив гріх педофілії, звернутись у поліцію?
    Які докази педофілії мають бути представлені церковному суду, щоб священник був визнаний винним у розбещенні дитини?

---------- Додано в 17:18 ---------- Попередній допис був написаний в 17:15 ----------

Ви хочете сказати. що жертви педофілів були дурними?

Скажіть будь-ласка, а ви горили дитині, як вона має поводитись, якщо хто небудь уде чіпати її інтимні місця, пропонуватиме погратись у лікаря, проситиме віддати трусики і т. д.?

20. Un.Known

Я вже два рази спиталась про дії Вашої.
    Моїй дитині 12 років, в неї ноги від вух, другий розмір станика і вона подобається хлопчикам. Вона знає багато чого, а подібні речі я їй розказувала ще перед першим класом, коли вона почала ходити сама в школу.

А Ваша мама Вам, очевидно, не розказувала?

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)