ПДР у Києві

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Boris_Kiev, 28 гру 2006.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: правила дорожнього руху у Львові

А що скаже шановний Профі стосовно проїзду ось такого перехрестя (їжджу щодня).
    Підмальоване супутникове фото. Коричневий колір – квартали, зелений колір – насадження. Знаки “Односторонній рух” я розвернув у напрямку реального руху.

Моя машинка позначена синім прямокутником, синя стрілка – потрібний напрямок руху. “Червоні” машини – ті, з ким я мушу роз”їхатися.
    Перехрестя настільки забито машинами, що з моєї позиції неможливо визначити, кому який горить сигнал.
    “Червоні” вважають, що виїхали з головної дороги (хоча світлофор працює) і я мушу їм уступити. А я вважаю, що я для них – “завада справа” і вони мусять мене пропустити.
    Більшість моїх попутників порушує – об”їжджає зелений трикутник, щоб опинитися позаду “червоних” машин. :)
    Дякую.

2. angal

angal Well-Known Member

О! Дивися, є, не пропала. І то добре. І Вас, Нуся, з наступаючим!

3. angal

angal Well-Known Member

Борисе, буде коментар, як тільки мої домашні дадуть можливість настроїтись на серйозний лад.

4. Ума

Ума Well-Known Member

Але у Вас там в Києві перехрестя заморочені!!!

По знаках всьо чітко: синя машина на другорядній дорозі і перешкодою зправа бути не може, а тому зобов"язана пропустити червоних водіїв.
    Якщо перехрестя регулюється світлофорами - то кожному їхати на свій колір, а хто не встиг - той запізнився :) Або світлофори відрегульовані не вірно.. але тоді також керуватися треба знаками - червоні авта в будь-якому випадку на головній!

я не профі, але я би так проїхала :)

п.с. краще бути червоною машиною ;)

п.п.с. Борисе, а чого Ви пхаєтесь в ліву смугу? права ж також в ту сторону їде? Тоді б вже якось поділилися хто куди :)

5. Boris_Kiev

Умо, дякую.
    1. "мій" зелений дуже короткий. А "червоні" стоять нескінченною чергою завжди. І коден виїхав на "свій" зелений :) Через 2 хвилини розбиратися, у кого за спиною що горить ?

2. За лівим краєм картинки (50 м) кожна смуга має свій подальший напрямок руху. А ще через 50 м - знову ж свій :)
    Мені - треба наліво. А ще "лівішим" - на розворот під "стрілку". Тому фактично я їду нібито в середньому ряду (з двох !), щоби влізти в свій ряд при повороті. :)

6. Ума

Ума Well-Known Member

нє, ну от як приїзджому розібратися, яку смугу вже потрібно займати, бо потім! через 50м! може прогавити свою хвилю! :confused: :ireful1:

ці мегаполіси - то суцільне непорозуміння ПДР ;) :D

7. Boris_Kiev

P.S. А якщо мені створює заваду машина, що рухається "знизу" або "з гори" ?
    Вони теж їдуть з-під знаку "уступи" :)

Я ж наприклад, не повинен при вимкненому світлофорі уступити тому, хто йде "згори" (з Шовковичної;- їм дозволено тільки повернути направо у будь-який ряд. тобто на малюнку - "наліво") :)

... Проїжджатимете Києвом - покличте мене штурманом.

8. Ума

Ума Well-Known Member

знизу-згори - це там де знак на чотири смуги - дві прямо, дві наліво?

мусите пропустити, бо вони вже виїхали на головну, а Ви ше на другорядній дорозі :) імхо

з шовковичної все зрозуміло - вони виїзджають на вулицю з одностороннім рухом, ще й знак поступитися дорогою є.

9. Boris_Kiev

Сорі, нєзачот ! Вони ПЕРЕТИНАЮТЬ головну (Б.Л. Українки спочатку) а потім вже Мечникова. Тих "знизу-згори" ніхто ніколи в нас не пропускає поперед себе.
    Хіба що блондинок на червоних Маздах. :)

10. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

А що за три жовтих трикутничка на Мечникова?

11. Boris_Kiev

Відповідь: ПДР у Києві

Погоджуюся з виділенням теми в окрему гілку.

Три жовтих трикутнички (насправді вони білі) на Мечникова- - розмітка на асфальті "уступи тут".
    Майже затерті "в натурі". Залишилися з часів "старої" конфігурації перехрестя, коли "знизу" (з Басейної) НЕ можна було повертати на Мечникова (дозволялося тільки автобусам).

12. Дядя Ваня

Дядя Ваня Well-Known Member

Я считаю, что г-н Борис абсолютно прав! Катет того зеленого треугольника является примыкающей дорогой к основной (той, по которой едет Борис). Поэтому красные машины должны уступить дорогу, они едут ни разу не по главной дороге. Они должны уступить дорогу всем кто едет как Борис и примыкая вливаться в транспортный поток, движущийся в том направлении. Если же считать эти дороги равнозначными, то действует правило помехи справа. Опять же первым едет Борис.

По уму конечно надо бы знак "Уступите дорогу" поставить у выезда из того треугольника (для тех кто на бронепоезде или скажем на тракторе ;) ). Это, г-н Борис, как раз вопрос к тому мэру за которого Вы голосовали ;)

13. angal

angal Well-Known Member

Умо, я теж згідний, що нова гілка не завадить, але попереджати треба.:) . Я Бориса зі схемою шукаю там, а вони тут.
    Ладно, по суті:

Перехресток складний (включає кілька перетинів проїзжих частин), і світлофорне регульування на ньому не відповідає ПДР. Для чого-сь придумали для перехрестків, де не один перетин проїзжих частин, а декілька, дублюючі світлофори, і ще додали, що їхніми сигналами слід користуватись у випадку наявності стоп-ліній (у вигляді розмітки, чи таблички) на кожному з них. Ось тут їх явно бракує. Як і ще одного важливого світлофора з вул. Шовковичної. Оскільки перехресток, будучи регульованим з інших напрямків, виявляється нерегульованим з цієї вулиці. Не може бути один і той самий перехресток одночасно регульованим і нерегульованим. „Ляп” налице. Але це тільки один „ляп”. Відсутність дублюючих світлофорів з стоп-лініями перед перетином проїзжих частин, яке викликає найбільше запитань, приводить до другого „ляпу”. Згадуємо ПДР: „Водій, що вїхав на перехресток на дозволяючий сигнал світлофора, повинен виїхати з нього...і т.д.” А що вимагають від водія правила, якщо корок не дає виїхати? А виявляється тільки одне – не виїзжати на перетин проїзжих частин, за яким утворився корок. Зауважте – не перехресток в цілому, а відповідий перетин проїзжих частин. В результаті, водії, що виїхали на „зелений”, і з вул. Мечнікова, і з вул. Лесі Українки, згідно цієї вимоги Правил вимушені зупинитися перед злощасним перетином проїзжих частин, і право першочерговості в їх подальшому русі взагалі не визначено. Тут в жодному випадку не можна робити помилку, і посилатись на знаки пріоритету „головна” і „надати дорогу”, оскільки ПДР однозначно позбавляють сили такі знаки при включенному світлофорі. У випадку ДТП винними повинні визнати обидві сторони. Оскільки тут діє інша вимога Правил, яка зобов’язує водія уникати ДТП непродовженням, або припиненням руху у випадку появи перешкоди для руху, яку він в стані виявити. Якщо гаманці у водіїв будуть одної ваги – так і буде, тобто „обоюдка”. Себе ДАІ ніколи винним не визнає, хоча за таку організацію руху, як на цьому перехрестку, по ідеі, воно би і повинно було відповідати в першу чергу.

Поки на цьому перехрестку нічого не поміняють, водійська культура і взаємоповага – єдиний спосіб його минати без пригод.

Таких перехрестків, хоча і не так багато, але попадаються. Може почитавши наш форум, хтось все-таки надумає вернути в міські ДАІ аналітичні відділи, чи що?...

Ну а обїзжати острівок, може і полегшує проїзд, але є порушенням. Тут ви, Борисе, праві на 100%.

14. Boris_Kiev

Дядя Ваня,
    Я не завжди можу визначити, ЗВІДКИ виїхали "червоні" машини" - з головної (Б.Л.Укр) чи з другорядної (Басейної). Хоча це треба знати в разі, коли світлофор вимкнено.

Angal, дякую. Ваша думка практично співпала з моєю.

Може зліва на даху мені повісити банер "Я - завада справа !" ?
    (а якщо на перехрестя виїжджає тачка з пом"ятим лівим боком - всі уступають !) :)

Особливо весело, коли на тому перехресті стоять ТРИ регулювальники і роблять один одному знаки руками :)

(розмітку, стоп-лінії, переходи видно на схемі. Тільки в негативі - інакше вуло важко замалювати тіні від будинків).

Ось лінк на це перехрестя "в натурі". На Мечникова падає тінь від хмарочоса "Титанік". Зелений трикутник допоможе зорієнтуватися. Праві смуги Басейної закриті деревами.
    http://maps.google.com/maps?q=kiev&...641,30.52695&spn=0.001527,0.005375&iwloc=addr

15. Дядя Ваня

А Вы и не должны этого знать! Для Вас важно то, что в ДАННЫЙ МОМЕНТ они находятся на ПРИМЫКАЮЩЕЙ дороге. Вот и все. Мне же не должны уступать дорогу, если я повернул на второстепенную дорогу с главной на следующем перекрестке только потому, что раньше я ехал с главной? Абсурд.

16. Дядя Ваня

Бассейная и бульвар Л.Украинки должны между собой разбираться кто главнее чуть раньше - перед пересечением с Вами.

17. angal

angal Well-Known Member

Уважаемый Дядя Ваня. Вы правы, если иметь в виду разные перекрёстки. В данном случае имеем один перекрёсток с несколькими пересечениями проезжих частей. Который оборудован светофорным регулированием, хотя и недолеланно-неумным. Светофор включен - знаки приоритета не дейстувют. Нет примыкающей и главной дорог. Вот в чём проблема.

18. Дядя Ваня

Да, это правильно. Но давайте зададимся вопросом, на что дает право зеленый сигнал светофора? На проезд ДАННОГО перекрестка (пересечения дорог, развязок и т.п.) и ДО СЛЕДУЮЩЕГО. На следующем перекрестке (пересечении дорог, развязок и т.п.) нужно будет руководствоваться уже другими сигналами (знаками, правилами). То есть, если с б. Л.Украинки водитель проехал на зеленый, то это не значит, что его зеленый распространяется аж до самой Бассейной, подъезжая туда он должен руководствоваться правилом "помеха справа".

По перекресткам Вы правы - он по сути один. Но (что важно!) с разными примыканиями, пересечениями и развязками. Поэтому каждое такое примыкание (пересечение, развязку) нужно проезжать отдельно и независимо от предыдущего, т.е. уже проеханного.

19. Boris_Kiev

Дядя Ваня, схожий бардак був у 90-х роках (коли я тільки почав їздити) - "трикутничок", а за ним "коло" із хитрими приоритетами - Старонаводницька, Новонаводницька і Проспект 40-річчя. Спеціально крутився з різних боків і з різними інструкторами - у кожного своя думка. Там давно рух впорядкували, але трапляються недоумки, які не пригальмовують після спуску з Новонаводницької (від "Баби").

20. Капітан

Капітан Well-Known Member

Проблема в том, что Вы слишком серьезно подходите к решению данной проблемы, - с примером Бориса. Все намного проще: если нет возможности создать аварийной ситуации, едь и побыстрее. Пока такая возможность не создалась :) Совсем как во Львове, все предельно просто.

а де твій аватар? :)