Пасха та яйця

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем MahinjaNata, 29 бер 2019.

  1. MahinjaNata

    MahinjaNata New Member

    Всім привіт, скоро, вже дуже скоро ми будемо пекти пасхи, і як спекти паску щоб задовільнила всіх, варто постаратись, я на просторах інету знайшла цікаву добірку, яке тісто для паски обрати щоб було смачно всім, і рецепти такі що будуть зрозумілими для всіх
    [​IMG]
    Але це ж не все, що то за кошик без яєць, треба ж розмалювати так, як ні в кого, от вам лайфхаки на вибрі, про те, як гарно пофарбувати яйця тут і бабусі в село буде варіант, і дітям на вибір, тож насолодлджуйтесь, оберайте, і гарних вам свят)
    [​IMG]
     
    Останнє редагування модератором: 28 кві 2021
  2. Kvoron

    Kvoron миється в бані

    Пані, то ви якою мовою рекламуєте?
     
  3. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Найбільша довіра до рецептів, що передались ще від прародичів. Повністю нові не завжди оправдують сподівання.
    Ну і для невміючих пекти - величезний вибір готової випічки.
     
  4. Saska

    Saska Member

    ну не у всіх збереглсь рецепти від прародичів ж, пприходиться шукати в інтернеті
     
  5. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Рудницька:
    Паска - це сакральний великодній хліб, а не просто здоба, якою ви доповнюєте свій стіл.
    Паска - це кулінарний гімн життю.
    Паска - це символ, у якого є свій рецепт, своя форма, свій сенс.
    Паска - це традиція, яка демонструє тяглість поколінь, що робить нас не перекотиполем, а народом з глибоким корінням і унікальною культурою.
    Паски - це смачна «нитка» пам‘яті, яка поєднує вас з вашими мамою, бабусею, прабабусею, прапрабабусею і т.д.
    Якщо ми не підтримуємо цю традицію - вона вмирає, розривається родинна нитка пам‘яті; руйнується народний звичай; стирається символ нашої ідентичності; гімн перетворюється у одноденну попсу; втрачається таїнство.

    Ми можемо пекти, ставити на стіл і їсти усе, що завгодно. Це наш смак і наше право.

    Але, будь ласка, не називайте це пасками. Не створюйте кулінарні фейки. Не підміняйте понять.

    Розповідайте дітям про НАШІ традиції.

    Не вбивайте Україну кулічами, мафінами, крафінами, керамічними кроликами і курочками і т.д. на ваших столах і ваших головах.

    Мудрості нам усім і любові.


    View: https://www.facebook.com/AnzhelikaRudnytska/posts/3653175668057935
     
  6. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    а можна тільки їсти, без смислового навантаження? :)
     
  7. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    У деякі роки, окрім своєї, спеченої у дома, традиційної паски, купував й італійський панеттоне, на смак відрізняється, у дечому менш натуральний, та, враховуючи гіршу епідеміологічну ситуацію в Італії, таке було майже неможливо купити.
     
  8. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Звичайно ж що можна.
    Але це буде звичайний хлібобулочний виріб;
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    От такий кошик теперка-во зібрала дружина

    Завтра, після відправи, ми будемо снідати цими освяченими стравами
    /;/

    [​IMG][​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    До храму кошик нестимете святити?
     
  11. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    В останній момент ми передумали, краще вже завтра після телетрансляції окропити водою.
    По вулиці майже ніхто не йде зі стравами на освячення, поруч є гуртожиток, його мешканці здебільшого приїзджі заробітчани, небезпечно з такими стикнутися і принести, окрім посвяченого інфекцію + невідомо з ким контактував священник.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Цього року в храмі не освячують.
    Завтра Великодна відправа з сільського храму буде транслюватися онлайн.
    В кожній хаті є свячена водиця і практично всі селяни хрещені. Тому можна і самому освятити паску після відправи.

    Але

    Сьогодні також було Богослужіння, після нього священники проїхали по основних вулицях села, і бажаючі вийшли з кошиками на тротуари і їх окропили священники.

    Ми живемо на невеличкій вулиці /мусет 9 хат/, по нашій отець не проїхав. А ми на сусідню взяли і не пішли;
    Завтра сам покроплю)
     
  13. Latana Royal

    Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

    Чому неможливо? Панеттоне в Україні печуть і продають.
    upload_2020-4-18_19-52-14.png
     
  14. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Є тепер всякі рецепти. У мене, хто консервативний, любить пекти тільки перевірене, може передаватись від дідів-прадідів.
    Деколи купити, пекарень тепер багато, люблю, якщо свої погано вийшли чи не так багато спекли + якщо мало бути у гостях, але спробувати цю забобонну кількість 12 пасок.
     
  15. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    [​IMG][​IMG]
     
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  16. Latana Royal

    Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

    Донька рукоділить, допомагає мамі, прикрашає паски і яйця.

    20190428_080659.jpg
     
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  17. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    Краса! А як ви глазурь робите?
    І яйця красиві. У мене тут на хуторі красити та наклеювати яйца нічим, так я вирішила раз покрасити буряком)). Так от - не вірте в таку пораду, нічого з того не буде)) Може годину треба варити, але за півгодини тільки буряк, бо був порізаний, зварився. А яйця колір не змінили. :)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    читав у новинах, Епифаній радить освячувати паски вдома тією водою, шо була освячена на Водохреща... дивитися телевізор, і нікуди не ходити :acute:
    пригадалися сеанси Кашпіровського і Чумака :pardon:
    чи будуть люди прикладатися хворими місцями до телевізора :scratch_one-s_head:
     
  19. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Приготовлені яйця курячі та перепелині, писанки є хіба що деревяні, дітей не має, тому самі не розмальовували.
     
  20. Latana Royal

    Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

    Класично - білок яєчний і цукрову пудру збиваємо міксером до густої піни. Яйця повинні бути з холодильника і пудри побільше.
    А яйця якось пробували фарбувати по-різному: лушпинням - довго, фарбою - брудно, клопітно і результат непередбачуваний. То ж найбільше вподобали термо-етикетки, і яскраво, і різноманітно, і швидко, і зручно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
а де твій аватар? :)