Всім привіт, скоро, вже дуже скоро ми будемо пекти пасхи, і як спекти паску щоб задовільнила всіх, варто постаратись, я на просторах інету знайшла цікаву добірку, яке тісто для паски обрати щоб було смачно всім, і рецепти такі що будуть зрозумілими для всіх Але це ж не все, що то за кошик без яєць, треба ж розмалювати так, як ні в кого, от вам лайфхаки на вибрі, про те, як гарно пофарбувати яйця тут і бабусі в село буде варіант, і дітям на вибір, тож насолодлджуйтесь, оберайте, і гарних вам свят)
Найбільша довіра до рецептів, що передались ще від прародичів. Повністю нові не завжди оправдують сподівання. Ну і для невміючих пекти - величезний вибір готової випічки.
Рудницька: Паска - це сакральний великодній хліб, а не просто здоба, якою ви доповнюєте свій стіл. Паска - це кулінарний гімн життю. Паска - це символ, у якого є свій рецепт, своя форма, свій сенс. Паска - це традиція, яка демонструє тяглість поколінь, що робить нас не перекотиполем, а народом з глибоким корінням і унікальною культурою. Паски - це смачна «нитка» пам‘яті, яка поєднує вас з вашими мамою, бабусею, прабабусею, прапрабабусею і т.д. Якщо ми не підтримуємо цю традицію - вона вмирає, розривається родинна нитка пам‘яті; руйнується народний звичай; стирається символ нашої ідентичності; гімн перетворюється у одноденну попсу; втрачається таїнство. Ми можемо пекти, ставити на стіл і їсти усе, що завгодно. Це наш смак і наше право. Але, будь ласка, не називайте це пасками. Не створюйте кулінарні фейки. Не підміняйте понять. Розповідайте дітям про НАШІ традиції. Не вбивайте Україну кулічами, мафінами, крафінами, керамічними кроликами і курочками і т.д. на ваших столах і ваших головах. Мудрості нам усім і любові. View: https://www.facebook.com/AnzhelikaRudnytska/posts/3653175668057935
У деякі роки, окрім своєї, спеченої у дома, традиційної паски, купував й італійський панеттоне, на смак відрізняється, у дечому менш натуральний, та, враховуючи гіршу епідеміологічну ситуацію в Італії, таке було майже неможливо купити.
От такий кошик теперка-во зібрала дружина Завтра, після відправи, ми будемо снідати цими освяченими стравами /;/
В останній момент ми передумали, краще вже завтра після телетрансляції окропити водою. По вулиці майже ніхто не йде зі стравами на освячення, поруч є гуртожиток, його мешканці здебільшого приїзджі заробітчани, небезпечно з такими стикнутися і принести, окрім посвяченого інфекцію + невідомо з ким контактував священник.
Цього року в храмі не освячують. Завтра Великодна відправа з сільського храму буде транслюватися онлайн. В кожній хаті є свячена водиця і практично всі селяни хрещені. Тому можна і самому освятити паску після відправи. Але Сьогодні також було Богослужіння, після нього священники проїхали по основних вулицях села, і бажаючі вийшли з кошиками на тротуари і їх окропили священники. Ми живемо на невеличкій вулиці /мусет 9 хат/, по нашій отець не проїхав. А ми на сусідню взяли і не пішли; Завтра сам покроплю)
Є тепер всякі рецепти. У мене, хто консервативний, любить пекти тільки перевірене, може передаватись від дідів-прадідів. Деколи купити, пекарень тепер багато, люблю, якщо свої погано вийшли чи не так багато спекли + якщо мало бути у гостях, але спробувати цю забобонну кількість 12 пасок.
Краса! А як ви глазурь робите? І яйця красиві. У мене тут на хуторі красити та наклеювати яйца нічим, так я вирішила раз покрасити буряком)). Так от - не вірте в таку пораду, нічого з того не буде)) Може годину треба варити, але за півгодини тільки буряк, бо був порізаний, зварився. А яйця колір не змінили.
читав у новинах, Епифаній радить освячувати паски вдома тією водою, шо була освячена на Водохреща... дивитися телевізор, і нікуди не ходити пригадалися сеанси Кашпіровського і Чумака чи будуть люди прикладатися хворими місцями до телевізора
Приготовлені яйця курячі та перепелині, писанки є хіба що деревяні, дітей не має, тому самі не розмальовували.
Класично - білок яєчний і цукрову пудру збиваємо міксером до густої піни. Яйця повинні бути з холодильника і пудри побільше. А яйця якось пробували фарбувати по-різному: лушпинням - довго, фарбою - брудно, клопітно і результат непередбачуваний. То ж найбільше вподобали термо-етикетки, і яскраво, і різноманітно, і швидко, і зручно.